[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Ancistrus
Forum Index » Profile for Ancistrus » Messages posted by Ancistrus
coz007 wrote:Am un acvariu de 30 L stil igwami .Am un filtru intern Aquel cu debit de 300l/h si mi se pare cam mare pentru acvariu.Vreau sa-mi fac un filtru extern si sa-l inlocuiesc pe cel intern.

Salut, ai vrut sa pui acvariu de 30 litri stil Iwagumi? Nu exista acvariu stil Iwagumi, in schimb exista un aranjament al unui acvariu in stil Iwagumi. Pentru acvariile mici (20-30 litri) este cam greu sa pui filtru extern, sau sa construiesti, dar de ce nu pui un filtru hang-on care este in afara acvariului? http://www.reef.ro/web/reef/detalii_produs/_pd_/produse_echipamente_acvaristica/filtre_interne/Filtru_Cascada_Hailea_SL_206 . Succes!
coana_andreea wrote: Intrebarea era daca macar asta ar fi ok ca si debit pt acvariul cu carasi. Ca daca e ok, nu-l mai schimb, iau doar buretii. Oricum l-am dezlipit si l-am pus pe o parte ca sa nu mai fie ca o pleasca fix pe mijloc si arata si el mai omeneste acum, toata lumea se minuneaza....

Acvariul inseamna ca a fost kit Aquatlantis, deci eu zic ca este de ajuns pentru acvariul ala, doar sa schimbi materialele filtrante (eu as scoate si ceramicele si as pune tot burete), dar vezi ca asezarea lui pe mijlocul geamului din spate cred ca era calculata de cei de la Aquatlantis ca sa filtreze cat mai bine, pe o laterala mica cred ca-i intrerupi circuitul de apa care-l facea initial pentru o filtrare optima.
PS: Pentru joaca caraseilor incearca cu o minge de basket
asa deci, vezi aici http://www.aquatlantis.com/uk-frame-produtos.php?id_produto=71 cam din ce este compus. Eu ti-as recomanda ca sa scoti tot din el si sa bagi bureti albastri pentru filtre de acvariu, se pare ca are si carbon in el si vata de perlon cred... materialele astea nu mai sunt bune dupa o anumita perioada.
PS: Pare usor de umblat la materialele filtrante, are doar un capac deasupra, il dai la o parte si... succes!
E prea mult ce arati tu acolo, uite aici un filtru bun http://www.reef.ro/web/reef/detalii_produs/_pd_/Resun_Filtru_Titan_SP_1100 , la care doar speli buretele din interior in apa pe care o scoti la schimbul de apa. Jetul de apa care iese din filtru il indrepti catre suprafata apei ca sa "valureasca" dar sa nu faci tsunami , valurile oxigeneaza apa.
Ca sa iasa un acvariu cat de cat placut ochiului ar trebui scos tot din el (plasticele de care vorbeai), lipit autocolant negru pe geamul din spate al acvariului (lipit pe exterior), si bagat un substrat colorat (macar manado), intr-un strat gros de 6-7 cm. Asta fiind ceva temporar, stii foarte bine cam la ce dimensiuni ajung carasii. Problema ar putea fi si filtrul, daca sunt bani poti lua si un filtru interior sau hang-on second-hand macar. Succes!
Nu ai spus ce marime are acvariul, si ce marime si culori au carasii, daca sunt carasei colorati cu rosu sau auriu atunci ar merge un substrat inchis la culoare chiar negru, daca sunt carasei negri... invers (adica nisip deschis la culoare )oricum substratul trebuie sa fie macar de 6-7 cm grosime, ca sa se poata dezvolta bacteriile in el, cu granulatie normala 1-3 mm. La carasi din pacate cele mai bune acvarii sunt sterilele, iar ca oxigenare banuiesc ca se descurca si filtru acvariului (apropo ce filtru este?) deci poti scoate crocodilul
120 X 60 X 65 mai merge, merge chiar cu geam de 12 mm cu intarituri longitudinale. Cristal Brad stiu ca mai comercializeaza geamuri groase, dar nu stiu cat sunt de seriosi/profesionisti.
LifeOwner wrote:foarte interesant siteul , am pus la safety factor 2 , cred ca e suficient. Adica , trebuie sa caut si un echilibru intre safe si paranoia :-) Exista vreo posibilitate ca dupa lipirea cu silicon sa-l mai pot dezasambla ?

Deci problema este inaltimea de 80 cm, adica presiune foarte mare, cu safe factor 2 deja imi pare rau ca ti-am dat link pe acel site... faci strand in casa - sa pregatesti colacele de salvare din timp . Dupa lipire este aproape imposibil sa mai cureti silicon special pentru sticla... nici cu rabdare foarte multa nu cred sa reusesti.
PS: Repet si eu ce spun si colegii mai sus: un acvariu cu o inaltime de 80 cm este foarte greu de curatat/intretinut, iar o iluminare buna o poti face cu doar cu metal halide (lumini speciale puternice). Succes!
O sa incerc sa-ti spun despre sticla si silicon, silicon recomandat ar fi Dow Corning 881 http://www.pepika.ro/produse/21-acvaristica/506-executie-acvarii/5523-silicon-pentru-acvarii-dow-corning-881-310-ml-negru.html transparent/negru dupa preferinte, problema este la sticla adica la un acvariu cu dimensiunile date de tine... calculeaza tu http://www.theaquatools.com/building-your-aquarium si trece acolo la Safety Factor cifra 4 (adica very safe - banuiesc ca vrei sa fii foarte sigur nu? )
LE:
LifeOwner wrote:Pentru plantele cu care urmeaza sa populez acvariu am nevoie de incalzire/ventilatie/aeratie a substratului ? daca da ... ce echipamente sa folosesc ?
cum se face aerisirea/ventilatia/incalzirea substratului , am vazut niste scheme f. complicate cu tuburi puse sub substrat . unde gasesc asa ceva ?

Ai citit tu ceva dar ai incurcat un pic borcanelele adica pentru substrat exista incalzitoare speciale http://www.dennerle.eu/global/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=75&Itemid=121&lang=en (incalzitor ce pune in miscare apa din substrat prin formarea curentilor de convectie - apa calda iese / intra apa rece, astfel gazele toxice formate prin descompunerea resturilor sunt eliminate, in pietris se intoarce apa oxigenata si cu nutrienti pentru plante, stimuleaza cresterea radacinilor la plante). Inainte se mai folosea si un sistem de filtrare pentru substrat, care din cate stiu nu se mai foloseste.
Pai este sol care scade ph si duritatea, tu poate ai vrut sa spui power sand (care pe langa functia de a accelera aparitia coloniilor de bacterii mai e si fertilizant)... oricum eu ma refeream la granulatie, ce conteaza ca este sol fertil sau inert? atata timp cat se foloseste pe toata suprafata acvariului? (nu doar in straturile inferioare cum e cazul Aqua Basis-ului). Oricum eu am vrut sa spun ca o granulatie buna a unui substrat este de 1-2 mm maxim 3, daca am gresit imi cer scuze, si las alte comentarii sa continue acest topic.
alber wrote:
Ancistrus wrote:granulatie 1-2 mm

N-as jura ca e bine asa. Exista riscul colmatarii substratului. 2-3 mm sunt recomandati in majoritatea cazurilor.

Nici eu nu as jura ca este asa doar ca prin toate forumurile de specialitate asa se spune, granulatie 1-3 mm, asta ca sa se specifice un minim/maxim al granulatiei substratului, substratul se colmateaza cu o granulatie mai mica de 1 mm, nu trebuie sa ma crezi pe cuvant, dar asa e.
PS: Ce sa mai spunem de aqua soil amazonia powder? sa vezi ce ne mai colmateaza aia substraturile...
Ca niste plante sa-si prinda radacinile au nevoie de un substrat (nisp) de cel putin 5-6 cm grosime, granulatie 1-2 mm (maxim 3 mm), fertilizant... Hydrocotylele alea care le-ai asezat in fata nu au nevoie de substrat neaparat, se dezvolta bine si la luciul apei ca si plante de suprafata, si incearca sa faci ceva cu termometrele alea 2, vorba colegului Dolly la ce-ti trebuie 2 termometre? ti se par obiecte decorative? pastreaza doar unu din ele si fixeaza-l pe o laterala a acvariului. Succes!
Nu am nici o problema cu regulamentele, doar incercam sa zic ca daca dau un Ionescu sau Georgescu la misto, cei care vor vorbi cu mine ma vor apela tot Cristi. Poate am un nume urat de familie si nu-mi convine sa-l fac public, la asta s-a gandit cineva cand a facut acel paragraf de regulament? deci ramane varianta cea cu numele spus la misto. Dragi forumisti, numele meu de familie este Becali, va salut si va respect.
Dolly wrote:Oricum ar fi, asta nu te va impiedica sa o mai faci inca odata asa cum trebuie - nume +prenume, corect? Haideti oameni buni, chiar trebuie sa ne rugam de fiecare in parte si sa ducem atita munca de lamurire pentru o simpla prezentare? Si mai am o mare rugaminte la tine - apreciem cu totii cunostintele tale, dar nu mai dezgropa topicuri vechi de citiva ani. Sunt atitia membrii in momentul de fata care au o reala nevoie de ajutor si asupra lor ar trebui sa ne concentram atentia, fiecare in masura in care poate.

Am gresit ENORM si imi cer scuze ca am dezgropat acel topic vechi de... 8 luni, dar fiindca era pe prima pagina de topicuri chiar nu m-am gandit sa fie asa de vechi (am editat asta in postul meu cand mi-am dat seama de vechimea topicului "Voi adauga ceva aici chiar daca e un topic mai vechi"), plus ca nu erau informatii corecte pentru un cititor dornic sa se informeze despre acel subiect. Numele pe care toti ma cunosc este Cristi... ce importanta are numele de familie? intr-o comunitate de prieteni/amici nu te apeleaza nimeni pe numele de familie, decat daca vreti sa creati aici o comunitate mecanica tip armata sau scoala. Oricum ar fi imi cer scuze inca o data si daca nu sunt acceptat cum sunt... ma retrag, nu fortez nota.
LE: Am avut mai multe posturi dar vad ca am ramas la 13... coreland si cu ziua de marti, cam prevad ce urmeaza - o abnegatie revolutionara
Cristi ma numesc si sunt acvariholic inca de prin 1980. Momentan detin un acvariu Eheim MP AquaPro 80 120 litri, cu cory sterbai, rasbore, ancistrus si endleri.
PS: Stiu ca ma prezentasem mai demult... dar nu mai sunt sigur
Am citit topicul tau si in primul post am vazut acel "calculator" pentru grosimea sticlei, calculator care la tine arata la glass thickness 10mm... ai folosit geam de 10mm la acvariu de aproape 900 litri?? Sincer iti doresc tot norocul din lume cu sticla aia float de 10mm dusa la extremele extremelor... chiar daca ai doar 50 cm coloana de apa si multe intarituri, sunt totusi 900 litri, mie mi-ar fi fost frica sa-l fac si cu geam de 12mm, dar tu poate esti mai documentat in ceea ce priveste rezistenta sticlei in conditii de presiune/temperatura/socuri mecanice. Inca odata mult succes si sa te bucuri de acest hobby cat mai mult timp.
PS: Eu personal in acel calculator as fi optat pentru un safe factor 5 (very safe) respectiv grosime geam 12 mm, nu de altceva dar ai folosit geam float normal, nu special pentru acvarii.
alber wrote:In final supravietuitorii vor fi Pacu. Sau Oscarii. Sau nici unii. Intelege ca astia sunt pesti care mananca pesti.

Voi adauga ceva aici chiar daca e un topic mai vechi, si anume Astronotus intr-adevar sunt pesti cu un comportament extrem de agresiv fiind rapitori, Pacu in schimb sunt mancatori de vegetale/seminte. Ceea ce nu s-a spus aici este la ce dimensiuni ajung acesti pesti, oscarii (Astronotus) depasesc 30 cm (iti dai seama ce bazin le trebuie ca sa-i tii in captivitate?), faptul ca tu ii tii in 100 litri este ca ai o mare placere sa-i chinui nicidecum sa ii admiri, iar Pacu... deja aici vorbim de pesti care depasesc 1 metru, ce rost mai are sa vorbim cam ce acvariu ar fi bun pentru ei?
PS: La oscari nu poti baga plante/pietre/buturugi numai daca nu iti place sa le vezi in fiecare zi in alt loc decat erau cu o zi in urma... adevarati aquascaperi
Eu as recomanda un minim de 10 exemplare (red-bellied sau cariba) intr-un bazin de cel putin 1 tona, asta ca sa le poti observa comportamentul cat mai apropiat de cel natural, si cateva buturugi mai mari ca varianta de eschiva a pestilor fugariti. Pot fi tinuti cu pesti mici in acvariu, pesti prea mici ca sa-i sature sau prea vioi ca sa-i prinda - http://www.youtube.com/watch?v=OGf4kUF8YqM&feature=related
Alex.B wrote:Leopoldi sunt foarte rari... ma bucur ca din ce in ce mai multi acvaristi isi intorc privirea spre varietatile clasice

Stiu ca leopoldi sunt rari dar nu mi se par imposibil de procurat de catre un acvarist pasionat, iar la faza cu varietatile clasice as spune ca de prin 1984/85 de cand am avut primii 3 scalari "dungati" inca tot asa imi plac (gri cu dungi negre)... cred ca natura se pricepe mai bine la culorile vietatilor
Era o vorba "o imagine valoreaza cat 1000 cuvinte", in cazul de fata cred ca mai bine suna "o imagine LIVE valoreaza cat 1000 cuvinte" (cel putin imi pot inchipui reactia celor ce vad live acest acvariu)... dar asta nu inseamna ca din cauza pozelor nu poti scapa furculita din mana, sau chiar farfuria cu mancare
PS: Concluzia - sa nu vizionati live asa ceva cu farfuria de mancare in mana (era sa o patesc doar din ce am vazut pe Youtube)
PS: Mirobolant!

Forum Index » Profile for Ancistrus » Messages posted by Ancistrus
Go to: