[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
inmultire excesiva melci mici maro  XML
Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Author Message
flyer01
Membru de baza
[Avatar]

IP:

eu sunt foaaarte calm,mai ales acum dupa ce am impuscat o narghilea ok
ai dreptate alber,am fost cam direct,dar cel putin m-am luat civilizat
alber,i-ai dat coanei cea mai buna solutie ;)
acum ma duc sa mai impusc inca o narghilea ca sa inchei cu liniste si pace seara.
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Hai ca m-am distrat, presupun ca are dreptate Humbert in felul lui, de aia nici nu am sarit cu gura....adevarul e ca eu sunt destul de pasnica si iubesc maxim animalele, stiu ca asa e in natura, daca nu esti puternic ajungi masa cuiva mai devreme sau mai tarziu.....si totusi daca nu fac rau deocamdata ii las. Am reusit o poza extrem de clara, acum sigur se vede ce este, eu oricum sunt in ceata privitor la specie, dar nu seamana cu ce mi-ati dat voi, al meu e ca un covrig.

image

Oricum sunt enorm de multi din aia mici mici, oriunde ma uit vad un mini melc. Si nu stiu daca am vedenii dar parca incep sa se curete plantele de puful maroniu care incepuse sa fie pe ele....o fi de la melci?

Alber, nu am priceput treaba cu PH-ul...am inteles curatenie cam la 3 zile, mancare putina si PH-ul cum il influentez? Nici nu stiu cat este, nu am teste....o sa iau probabil la un moment dat ceva teste desi va trebui sa imi spuna cineva mura in gura ce inseamna valorile ca eu la chimie sunt praf.....
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

pH-ul ii ajuta sa aiba o cochilie sanatoasa si tare. Daca nivelul ph-ului e mic la tine in acvariu(undeva sub 7 desi nu ma pronunt decat cu jumatate de gura aici) atunci melcii cam au de suferit. Cochilia li se macina incet-incet pana mor. Daca ai in acvariu si melci mai mari(pomaceea spre exemplu) poti observa mai clar la ce ma refer. La mine cel putin nu le prea place la melci. Am avut de la inceput tot felul de melci, dar nu multi. Am si de acestia de care ai aratat tu in poze, dar nu s-au inmultit niciodata prea mult. Sa tot fie vreo 20-30 in tot acvariul mari si mici. Cred ca le mananca pestii icrele sau pur si simplu nu ies melcisorii din ele.

In schimb am un prieten ce are cateva sute intr-un acvariu de 40 de litri. I-am dus eu piestris de la mine si cred ca s-au nimerit si 2-3 melci prin pietris cu toate ca am spalat pietrisul de 2-3 ori si a trecut cam 3-4 zile pana l-am dus la el. Deci sunt rezistenti melcii astia. Chestia e ca la el, din 2-3, in 2 saptamani avea peste 100. Acum, 2 luni mai tarziu are sute!!

Seris venit usus ab annis.
[Yahoo!] [MSN]
danco
Junior member

IP:

Da, acum se vede bine, ai tai sunt o varietate de Planorbis, ma rog, aceeasi poveste. Speram sa nu ti se inmulteasca peste masura, cu toate ca dupa ce spui tu... cei mici vor creste mari foarte repede si vor face la randul lor... alte sute de pui fiecare
Sa stii ca poti sa-i strivesti cu mana si devin o masa foarte apreciata de majoritatea pestilor. Sa te vad cum o faci si pe-asta!
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

am primit o propunere de a-i creste pt a servi drept masa unor melci asasini, dar nu ai mei si nu in acvariul meu....deci e ca si cum as fi la tara si as creste animale pt consumul alora mai puternici.....

Nu sunt absurda, stiu ca la un moment dat nu va fi de bine, asa ca o sa aleg solutia care mi se pare mie a fi cea mai buna, poate ca intr-adevar vor avea o moarta rapida si fara chinuri....desi ma indoiesc ca cineva stie cat de repede moare un melc asasinat........poate intr-adevar e o moarte mai rapida decat strivirea sau aruncarea la gunoi si atunci macar o sa am cat de cat constiinta impacata.

Ramane sa incerc prinderea lor, inca nu am reusit sa ajung in posesia unei frunze de salata dar o sa incerc saptamana asta neaparat. Deci o las de seara si o culeg dimineata sperand sa fie cat mai multi pe frunza aia? Dar de ce e mai atragatoare decat frunzele plantelor?
danco
Junior member

IP:

Mult succes! Te asteptam cu rezultatele, sa ni le impartasesti.
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Frunza de salata nu a dat nici un fel de rezultat, am scos-o la fel de goala cum am bagat-o. In concluzie am adunat manual tot ce am gasit mai mare, vreo 7 mari si vreo 20 mai mici. In continuare fiecare frunza de planta are un mini melc pe ea doar ca e imposibil de luat cu mana....asa ca asta este, cand se vor mai mari mai facem o miscare manuala, pana atunci, asa cum am fost sfatuita, mancare putina si curatenie.
danco
Junior member

IP:

Ai oparit salata?
Ia incearca sa o bagi in apa fierbinte sa se inmoaie si dupa aceea sa le-o dai. Oricum, nu te astepta la minuni.
Ancistrus
Member
[Avatar]

IP:

coana_andreea wrote:Frunza de salata nu a dat nici un fel de rezultat, am scos-o la fel de goala cum am bagat-o.
Daca ai incercat cu salata incearca si cu felie de castravete proaspat, si o sa-i gasesti acolo pe melcisori, problema este ca daca au aparut in acvariu au facut si oua, si o sa tot apara, asa macar ii mai tii in frau... cat de cat.
[Yahoo!]
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

pai tocmai ca ouale sunt peste tot, pe toate frunzele...si unde intorc capul vad cate un mini melc...dar ce-i drept cresc cam incet....nu m-am gandit sa le oparesc....nu-i nimic, mai am salata, o sa o scald in apa oparita inainte, sa vedem. Si o sa incerc si cu alte legume, probabil ca tot oparite....
Ancistrus
Member
[Avatar]

IP:

coana_andreea wrote:pai tocmai ca ouale sunt peste tot, pe toate frunzele...si unde intorc capul vad cate un mini melc...dar ce-i drept cresc cam incet....nu m-am gandit sa le oparesc....nu-i nimic, mai am salata, o sa o scald in apa oparita inainte, sa vedem. Si o sa incerc si cu alte legume, probabil ca tot oparite....
Castravete feliat crud proaspat, eu la mine daca bagam o felie se umplea de melci in 10 minute... si d-aia mici care ii simti doar la pipait . Cu castravete nu o sa-ti vina sa crezi ce randament dai la "pescuit" melcisori... ancistrusi sau alti vegetarieni . Succes!

This message was edited 1 time. Last update was at 25/01/2011 19:40:49

[Yahoo!]
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

Recunosc ca nu mi-a mers niciodata faza cu castravetele... parca toata lumea il ignora... Poate nu era castravetele bio, si melcii comunitari fac urat la legumele umflate cu ingrasaminte si E-uri . In schimb melcii asasini, toata stima .

.
[Email] [Yahoo!]
Ioan
Senior member
[Avatar]

IP:

Am cumparat solutie contra lor, de la "Sera", doza dubla si am turnat-o toata deodata in acvariu. Cand s-a terminat au strigat ca vor si supliment.
Acum am eliberat acvariul si-l setez din nou dupa desinfectie. De acum inainte o sa fiu atent la ce bag in avariu.
Pana nu faci la fel n-o sa mai ai liniste de acum incolo de ei.
Chiar daca-i elimini din acvariu, vor ramane in filtre, iar de acolo-i scoti doar o data cu bacteriile,= deciclare.
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

mie mi se pare imposibil sa scapi de melci cu mancare putina si curatenie. intr-adevar, daca hranesti in exces se vor inmulti si melcii, dar sa scapi de ei hranind putin mi se pare imposibil.
adica chiar crede cineva ca poate infometa melcii asa incat sa moara de foame?

pai cam cat mananca un melc? cred ca si daca dai doar 1 fulg pe zi la pesti, tot va ramane ceva de mancare si pt melci in acvariu.
intotdeauna va fi ceva de mancare pt melci intr-un acvariu, asta-i parerea mea, chiar si intr-un acvariu steril.

deci rezulta ca cea mai buna metoda e cu melci asasini. metoda testata de multi (si de mine) si probata.

dar ma rog, in acvaristica fiecare trebuie sa descopere singur ce si cum si e foarte bine sa fie asa, ca sunt si multe sfaturi proaste (asa am facut si eu)

danco
Junior member

IP:

Intr-adevar infometarea nu te ajuta sa scapi de ei, mai ales ca melcii consuma alge si alte mizerii de prin bazin. La mine au dat randament 3 botia pakistani. Orice varierate de botia mananca (si) melci si unii sunt si frumusei si au o personalitate extraordinara, sunt foarte activi si jucausi. Cat despre melcii ramasi in filtru, de astia nu voi scapa niciodata, dar nu ma mai deranjeaza si la fiecare curatare mai scot cativa si-i bag in bazin sa se mai distreze botiile cu ei sa nu-si uite bunele obiceiuri.
Oana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Deocamdata scot din bazin doar exemplarele mari si am observat ca nu cresc foarte repede. In plus, sincera sa fiu imi place ca imi curata foarte bine plantele, exceptand o alga care creste doar pe bacopa si de care nu prea reusesc sa scap....

asa ca deocamdata ii las acolo, nu-mi par atat de amenintatori....desi sunt multi sunt prea mici ca se vada ca sunt in exces asa ca pentru moment facem pace.

Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Go to: