[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu cu ciclide  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
temistocle
Junior member
[Avatar]

IP:

Pesti i-am cumparat cu tot cu acvariu , nu de la magazin . Am inteles ca se numesc Iodotropheus Sprengerae.

L.E. Nu mai inteleg nimic dupa ce se isca o cearta i-mi mai dispar si posturile mele nevinovate ,la care asteptam unele raspunsuri.
Ma intreb eu am gresit cu ceva sau...

This message was edited 1 time. Last update was at 25/01/2011 21:56:39

alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Am facut curat in topic.
Mai facem odata apel la voi (aici ma refer la absolut toti userii) sa nu mai folositi cuvinte sau expresii licentioase, ironice sau jignitoare. Exprimati-va parerile si aratati-va cunostintele intr-un mod civilizat. Ne dorim ca informatia sa fie cat mai corecta, iar posturile sa nu fie afectat de atentionari "magulitoare".
Luati aceste vorbe ca pe un avertisment dar si ca pe o rugaminte personala. Tineti cont de faptul ca nu toti moderatorii si adminii au rabdarea mea.
Multumesc

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Ancistrus
Member
[Avatar]

IP:

temistocle wrote:Pesti i-am cumparat cu tot cu acvariu , nu de la magazin . Am inteles ca se numesc Iodotropheus Sprengerae.
In lista care ai scris-o mai devreme, la penultima specie ai trecut "2 maronii", iar Maronii (Cleithracara maronii ) este numele unui peste... Cichlidae, doar ca este din america de sud http://www.youtube.com/watch?v=x654yUpdLVY

This message was edited 2 times. Last update was at 25/01/2011 22:00:44

[Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Ca actual posesor de ciclide africane, de cativa ani, ca si crescator de ciclide africane care am reusit sa reproduc 10 din cele 12 specii de mbune ce le-am avut pe parcursul anilor, precum si toate speciile de Tropheusi, cred ca-mi pot da si eu o parere avizata in ceea ce priveste hrana ciclidelor africane de Malawi (mbune preponderent) si Tanganyika (only Tropheus). Si nu-mi dau parerea pentru a se tine musai cont de ea ci pentru a "detensiona" incordarea, acest nod gordian, care tinde sa acapareze topicul, , altfel extrem de util si atractiv pentru cititori.
Asadar, am folosit pana acum:
Tetra Cichlid Granules
Sera granugreen si granured
Aquatic nature african cichlid excel formula
JBL Novo Malawi si JBL Novo Tanganyika
Ruto Malawi Mix, hrana congelata
Tropical spirulina super forte
New life Spectrum cichlid formula si NLS Thera+A
Din multitudinea de firme care produc mancare pentru africani, discutate, analizate si folosite pe forumurile straine destinate acestor specii, pot afirma ca singura firma de la care nu am folosit niciodata nimic, este Dainichi, cu diferitele formule Dainichi cichlid food pe care le produc.
Din punctul meu de vedere, cea mai buna hrana este New Life spectrum, alaturi de care as pune Tropical spirulina superforte.
O ratie formata din 30% Tropical spirulina super forte + 30% NLS Cichlid formula + 40% NLS Thera+A este, dupa mine, combinatia perfecta ce asigura performante maxime acestui grup de pesti din punct de vedere al dezvoltarii corporale, coloristicii si starii de sanatate!!!
Din pacate, NLS nu e importata la noi in tara, iar Tropical se gaseste sporadic, dar ambele exista pe site-uri de specialitate europene, putand fi comandate fara probleme.
Ca forma de administrare, consider granulele de 1 mm diametru, incet scufundabile a oferi avantajele maxime: nu creaza biofilm (cum se intampla in cazul fulgilor), este consumata integral de catre pesti in timpul scufundarii granulelor, nu ramana hrana neconsumata pe fundul bazinului iar placerea cu care o consuma pestii e maxima, comparativ cu celelalte formule.
Spor la hranit ciclidele, tuturor!!!

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
temistocle
Junior member
[Avatar]

IP:

Ok ancistrus am inteles care-i treaba cu cei maron .
Acum sa reiau ce ma doare pe mine.
Sa-l fac plantat nu se poate totusi si fara co2 ? Eu cand eram mic al batran se ocupa si el cu pesti ,si i-mi aduc aminte ca avea un acvariu destul de mare inbracat in cornier si avea foarte multe plante ,mereu le tundea si arata foarte frumos acvariul ,dar el nu avea instalatie de co2.
Eu as vrea sa fac un acvariu plantat fara mari pretentii . Acum efectiv nu stiu ce sa fac cu acest acvariu , dar nici bani nu vreau sa bag si nici sa renunt la el.
Despre pesti l-am sunat pe tipul de la care i-am cumparat si mi-a spus cum se numesc.
1-Fryeri
9-caeruleus
2-auloncara rubin
5-red zebra
2-demasoni
1-delfin
2-maronii
1- venutus mare

L.E. Multumesc de sfat @calin_gherman dar unde gasesc tipul asta de mancare in ROMANIA ? O gasesc si la cantitati mai mari ? Adica sti tu sa nu stau toata ziua sa fac comanda ca am inteles de la fostul proprietar ca astia mananca nu gluma !

This message was edited 2 times. Last update was at 25/01/2011 22:19:54

dan_dan
Junior member
[Avatar]
IP:

temistocle wrote:
............Eu as vrea sa fac un acvariu plantat fara mari pretentii . Acum efectiv nu stiu ce sa fac cu acest acvariu , dar nici bani nu vreau sa bag si nici sa renunt la el......

cu pesti care ii ai plantele ar resista foarte putin timp....

stiu ca sint agramat ,treceti cu vederea daca se poate ><((((º>
Ancistrus
Member
[Avatar]

IP:

calin_gherman wrote:Ca actual posesor de ciclide africane, de cativa ani, ca si crescator de ciclide africane care am reusit sa reproduc 10 din cele 12 specii de mbune ce le-am avut pe parcursul anilor, precum si toate speciile de Tropheusi, cred ca-mi pot da si eu o parere avizata in ceea ce priveste hrana ciclidelor africane de Malawi (mbune preponderent) si Tanganyika (only Tropheus).
Foarte bine ca ai avut tot felul de mbune, dar noi mai devreme "tensionasem" incordarea (suna ciudat dar asa ai spus ) cu hrana pentru mbuna pitici respectiv Pseudotropheus demasoni de care nu ai spus nimic... sau ai vrut sa spui cand ai zis "10 din cele 12 specii de mbune". Oricum ideea era daca se ineaca sau se basica cu granule sau merita facut biofilm si suspensii in apa cu fulgii, ca tu din ce mancaruri ai prezentat 98% sunt granule.
PS:
calin_gherman wrote:am reusit sa reproduc 10 din cele 12 specii
Nu te supara ca iti spun dar... banuiesc ca le-ai oferit conditii propice in care pestii s-au reprodus singuri nu? sau ma insel? cum sa-i reproduci tu?

This message was edited 3 times. Last update was at 25/01/2011 22:38:22

[Yahoo!]
temistocle
Junior member
[Avatar]

IP:

dan_dan la ce te referi ca nu inteleg ?
La acvariul de 400 l am 2 filtre facute din teava de pvc de 160 si 200 cu pompe de 1000l bureti bile ceramice bile de plastic si ceva pietre albe zeolit parca , si un filtru intern de 1200l . Cum stau la capitolul filtrare la cati pesti am ?
dan_dan
Junior member
[Avatar]
IP:

temistocle wrote:dan_dan la ce te referi ca nu inteleg ?
La acvariul de 400 l am 2 filtre facute din teava de pvc de 160 si 200 cu pompe de 1000l bureti bile ceramice bile de plastic si ceva pietre albe zeolit parca , si un filtru intern de 1200l . Cum stau la capitolul filtrare la cati pesti am ?

-sint pesti care in mediul lor natural nu prea au plante ,
-sint pesti care " sapa " ,si iti ridica toate plantele
-sint pesti care se hranesc cu plante ,deci in foarte putin timp ti le maninca..

calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

P demasoni si L caeruleus au fost primele specii...ca orice incepator. Si te asigur ca, dwarf fiind (ma rog), nu s-au inecat cu Sera granugreen si Sera granured. Au urmat L perlmutt, L hongi, P acei msuli, ngara si itungi, M lombardoi, P. crabro, P polit, P flavus, Iodotropheus sprengerae, Nimbochromis (non-mbuna)..nici una nu a avut de suferit de pe urma consumului de granule. Si da, personal prefer granulele! Fulgii de spirulina produc un biofilm urat.
Si am scris corect: ci pentru a "detensiona" incordarea, adica a elimina sau a reduce tensiunea aparuta in dialog, nu e nimic ciudat.

Acu am citit re-editarile tale...poate ca esti filolog, om de litere, nu contest. Dar nu voi raspunde acestor comentarii...lumea, cred ca a inteles ce am vrut sa spun.

This message was edited 2 times. Last update was at 25/01/2011 22:53:14

[Email]
dan_dan
Junior member
[Avatar]
IP:

la capitolul filtrare ,este calin care te poate sfatui ,nu ma pot pronunta

temistocle
Junior member
[Avatar]

IP:

dan_dan plante eu vreau sa pun in acvariul de 180 l nu in asta pe care l-am cumparat pt africani.
Sa va arat si o poza dupa ce sa limpezit acvariul. Nu ma pricep la poze deci nu aruncati cu pietre
[Thumb - acvariu.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 25/01/2011 22:57:32

Ancistrus
Member
[Avatar]

IP:

calin_gherman wrote:Si am scris corect: ci pentru a "detensiona" incordarea, adica a elimina sau a reduce tensiunea aparuta in dialog, nu e nimic ciudat.
Acu am citit re-editarile tale...poate ca esti filolog, om de litere, nu contest. Dar nu voi raspunde acestor comentarii...lumea, cred ca a inteles ce am vrut sa spun.
Nu te-am corectat la ce ai spus, imi pare rau ca asta ai inteles, doar mi s-a parut nostima fraza aia... in fine. Nu am nici o treaba cu filologia, doar editez daca mai am ceva de adaugat ca sa nu postez de 50 ori. Atat am vrut, sa aud de la un cunoscator ce ar merge mai bine la mbunele mici, granule sau fulgi (chestia asta fiind on-topic si in ajutorul lui @temistocle), mersi pentru raspuns si sa ma scuzi daca te-ai simtit jignit din cauza vorbelor mele.
[Yahoo!]
dan_dan
Junior member
[Avatar]
IP:

ok,sa facut multa confuzie ,am plecat de la alimentazie demasoni si am ajuns la un acvariu super frumos (dupa parerea mea),dar cu probleme foarte mari de copatibilitate..dupa cum am inteles pestii nu poti sa-i duci inapoi...alegeti 3 specii care iti plac mai mult si cauta sa ii grupezi in trio adica 1 mscul si 2 femei (cel putin),restul de pesti incearca sa-i dai la schimb ...

p.s demasonii ori ii tii in acvariul de 180l ori ii dai si pe iei la schimb

temistocle
Junior member
[Avatar]

IP:

@dan_dan pai chiar asa radical sa fiu ? Doar ce i-am cumparat ! Bine daca trebuie nu ar fi o problema , dar totusi Demasoni aia chiar sunt draguti si nu vreau sa renunt la ei. Mai bine renunt la restul . Multumesc de sfat ! Sunt oarecum confuz deja ! Nici nu stiu ce este bine si ce nu .
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Revin si eu...P demasonii is dintre cele mai frumoase specii din lacu' malawi!!! In bazinul tau de 180 l eu as tine un card de 15 bucati, asa cum se tine de fapt demasonii...problema este ca ar trebui sexati, sa nu fie mai multi de 2, hai 3 masculi, restul femele, ca altfel se omoara. Demasonii sunt extrem de agresivi intra-specific sau inter-specific, dar doar cu speciile care le sunt asemanatoare coloristic...adica doar cu cei albastri dungati cu negru, gen P elongatus.

[Email]
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu as pastra toti demasonii, caeruleusii si iodotropheus unde as suplimenta cu cateva exemplare eventual si aulonocarele.

Ca si mancare, am cascat ochii la cele spuse de Calin si de cand ii hranesc cu NLS (cred ca de 2 luni) este mult mai bine. Am comandat de pe ebay si va zic, cand deschid cutia de la miros mai ca-mi vine si mie sa mananc, imi curg balele (LE Poate in subconstient de unde stiu si cati bani am dat pe ele si ca sunt de top )
Si la fel, abia astept sa fac trecerea de la fulgii de spirulina JBl (mai am cateva saptamani) la granulele tropical de siprulina. Confirm ca acesti fulgi au prostul obicei sa faca biofilm.

This message was edited 4 times. Last update was at 25/01/2011 23:29:19

Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje
temistocle
Junior member
[Avatar]

IP:

calin_gherman sunt sigur ca ai dreptate si asa am sa si fac , m-ai convins . Cu mancarea poate ma poti ajuta si pe mine @ bobesku cu o cutie mare fac cinste .

L.E. @calin_gherman cum pot sa deosebesc demasoni?

This message was edited 1 time. Last update was at 25/01/2011 23:32:44

bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Salutare, uite un topic aici pe care l-am activat eu cand mi-am cumparat: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/9965.page#86789

Va puteti combina la o comanda mai multi si iese transportul mai ieftin. Eu momentan nu ma bag, mai am pentru 3-4 luni.

Daca te hotarasti la NLS, sa iei musai 2 sortimente: NLS Cichlid Formula si Thera A, granule de 1mm.

This message was edited 1 time. Last update was at 25/01/2011 23:40:53

Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje
dan_dan
Junior member
[Avatar]
IP:

temistocle wrote:@dan_dan pai chiar asa radical sa fiu ? Doar ce i-am cumparat ! Bine daca trebuie nu ar fi o problema , dar totusi Demasoni aia chiar sunt draguti si nu vreau sa renunt la ei. Mai bine renunt la restul . Multumesc de sfat ! Sunt oarecum confuz deja ! Nici nu stiu ce este bine si ce nu .

nu este chestia ca "trebuie"..depinde ce vrei tu...daca vrei un acvariu fara dureri de cap ,tii doar 3 specii

incerc sa explic mai bine...

la marimea acvariului tau pot sta mai multi pesti, dar trebuie sa ii alegi cu mare grija,,dupa caracter ,dieta si nu in ultimul rind dupa marimea la care va ajunge pestele...
-1 peste mascul care nu are nici o femela va incerca sa se imperecheze cu celelalte femele ,si aici intervin batai intre masculi sau mai rau se imperecheaza cu femela de alta specie si vei avea pesti corciti
-demasoni sint foarte frumosi ,tocmai deaceea iti recomand sa ii tii singuri ,pentru a le putea oferi mincare vegetala,daca ii tii cu red rubin si fryeri in acelasi acvariu si le dai doar mincare vegetala,fryeri si auloncara red rubin nu vor avea niciodata culori aprinse deoarecee acestia au nevoie de mincare super proteica 6 zile din 7, viceversa daca le dai mincare super proteica iti garantez ca intr-o luna demasoni mor ....ar fii pacat de ei , sint printre cei mai frumosi pesti din malawi..

Forum Index » Cichlidae
Go to: