[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Ancistrus
Forum Index » Profile for Ancistrus » Messages posted by Ancistrus
Guppydon wrote:care este temperatura potrivita pt neoni? 22 23 sau 24 grade? am intalnit toate situatile (ma refer la temperaturi) intre 20 -30 de grade avand in vedere ca se pot creste impreuna cu discusii
Neonii normali (Paracheirodon innesi) se pot creste la temperaturi de 23-25 grade (recomandat ar fii sa nu ii tii sub 25 grade ca sa nu se umple pestii de "grish"), iar neonii la care te referi ca se tin impreuna cu discus, sunt neonii rosii (Paracheirodon axelrodi) pesti care traiesc in ape cu temperaturi de 29-30 grade. Diferenta dintre ei (vizual) este dunga rosie de pe flancuri - la innesi se opreste la jumatatea corpului pe cand la axelrodi se continua pana la inotatoarea caudala. Aici poti vedea ambele specii in acelasi acvariu (lucru nerecomandat) http://www.youtube.com/watch?v=eXxsSPH0Jcs
rayzo wrote: eu te inteleg perfect sunt activ zilnit pe un forum de pescuit sportiv la crap , am putina experienta in aceasta activitate si procedez , reactionez in unele situati la fel cum ai facut si tu acum . cu timpul o sa invat si eu , am acvariu de multi ani si nu am avut pana acum probleme de genul asta . poate ca m`am grabit sa postez si trebuia sa ma documentez mai mult . poate este cineva mai cu rabdare sa imi zica exact cum sa incep acvariu plantat de la zero fara greseli .
Incercam sa aflu daca nu cumva glumesti (gen: cu ce tensiune electrica se pescuieste crapul chinezesc?), avand in vedere ca spui ca ai acvariu de mult timp si ai citit si articolul acela... deci daca nu am eu rabdare, atunci o sa aibe altcineva, dar pana atunci trebuie sa te pui pe citit, ai vazut ca animalele daca nu ai grije de ele... mor
rayzo wrote:articolul l`am citit inainte sa postez pe site , greseli de acolo , sunt cateva , am nisip foarte fin , si nici nu ajunge la 5-6 cm , declorificarea apei .. posibil sa fie solutia .
acvariul l`am golit de tot , si am clatit si nisipul la asta m`am referit . am adaugat in apa la schimbarea ei lichid de colorare a apei , anti angie si ceva vitamine si minerale , cumparate din comert .
oricum maine dimineatza golesc din nou avcariu schimb substatul cu pietris , si apoi restu
Eu nu cred ca ai citit nimic, fara suparare, deci ai golit acvariul de tot? prima greseala... ai spalat nisipul? a doua greseala... lichid de colorare a apei? asta ce naiba mai e? "anti angie" ? aici deja m-ai pierdut... daca printr-o minune ai avut acvariul ciclat (ma indoiesc) acum l-ai deciclat, deci ar trebui sa citesti iar articolul ala care ti l-am trimis, ca sa stii ce si unde ai gresit, pentru ca tu acum vei lua tot de la capat, ca si cum ti-ai fii facut rost de acvariu acum 5 minute. Succes!
LE:
rayzo wrote:declorificarea apei .. posibil sa fie solutia
Deci vrei sa spui ca ai pus apa de la robinet in acvariu, si dupa asta ai bagat pestii direct?
Calitate-pret filtrul JBL e900 http://www.reef.ro/web/reef/detalii_produs/_pd_/produse_echipamente_acvaristica/filtre_externe/JBL_CristalProfi_e900 , iar ca substrat aqua soil Amazonia http://www.reef.ro/web/reef/detalii_produs/_pd_/Aqua_Soil_Amazonia_9l. Pesti "curatatori" buni ar fii Otocinclus. Succes!
LE: Sa ma scuze alber dar cred ca postam odata cu el.
rayzo wrote:si cu ocazia asta am schimbat si apa, am curat nisipul ...
O sa te rog sa dezvolti un pic ceea ce spui aici, adica ai schimbat apa (cat din ea ai schimbat si cu ce fel de apa), si ai curatat nisipul (ce intelegi prin a curata nisipul).
PS: Citeste si articolul asta (mai ales capitolul ciclare), si spune-mi unde si daca ai gresit cu ceva http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/2013.page
tiktak wrote:stai linistit
Eu sa stau linistit? Ok, mersi ca mi-ai spus... acum m-am linistit . Succes!
PS:
tiktak wrote:Imi pare rau ca nu am gasit site-ul acesta mai repede,sa ma fi documentat si despre sticla
dar speram ca o sa tina
Am intrat si eu pe ste-ul de care zici, si avand in vedere ca sticla folosita este de geamgerie (asa cred, nu m-ai lamurit) adica float, si nu speciala pentru acvarii, am pus acolo la Safety Factor cifra 4 adica very safe, a rezultat o grosime de 6mm geam... asta nu inseamna ca nu poti avea noroc cu o grosime de 5mm. Inca o data succes!
tiktak wrote:am silicon universal transparent
Adica nici silicon nu ai folosit special pentru acvarii (sticla)? Mirosea a otet (acetic) macar cand l-ai folosit?
Geam de 5mm la 100 litri? Succes! Pacat ca intrebi dar nu asculti pe nimeni. Macar geamul era nou? cumparat acum de nou de la geamgerie?
Acum am citit topicul tau de la DIY cel cu constructia acvariului, ai trecut cam repede peste detalii legate de constructie, deci l-ai construit din geam de 5 mm?
Pai... daca scoti pestii in borcan inseamna ca ai borcanul ciclat nu? Evident ca nu... caz in care va trebui sa dai cuiva (o cunostinta cu acvariul functional de mai de mult timp) pestii in pastrare pana se cicleaza acvariul tau, sau ii duci inapoi la magazinul de la care i-ai luat, sau ii tii in acvariu tau pana se cicleaza, ceea ce este cel mai nerecomandat pentru ca ii chinui.
LE:
tiktak wrote:si dupa 2-3 saptamani dupa ce s-a ciclat
o ciclare a unui acvariu dureaza peste 4-5 saptamani, timp in care este recomandat sa ai acvariul plin de plante.
http://www.hornbach.ro/brochure/ro/data/HORNBACH_POS_Aquaristik_und_Zoo.pdf asteapta sa se incarce PDF-ul si citeste la pagina 4, primul kit Aquastar.
claw93 wrote:vroiam ceva mic.... daia si am luat acvariul asta,si cati bani am dat pe acvariul asta cu totul imi luam un kit de la horbach juwel de 60 L cu tot ce vrei in el......
Pai ai facut ce ai facut... dar nu ai facut bine, era bun kit-ul Aquastar 60 si costa doar 2.5 milioane...

claw93 wrote:am elodeea densa si vreau sa mai pun niste java moss pe o buturuga
Lasa tu jawa moss si baga multe fire de elodeea (Egeria ii spune acum), dupa ce se incheie ciclarea (peste 4 saptamani) scoti elodeea si bagi jawa moss pe "butucel" + creveti ca altceva nu ai loc acolo.
Pai pentru inceput ar trebui sa ai un acvariu de macar 60 litri, in 25 litri poti pune un betta, cory aia saracii sunt deja prea mari (cory comuni Paleatus si Aeneus ajung la 7 cm, femelele). Ai plante in acvariu? ciclare fara plante este foarte greu de realizat.
claw93 wrote:daca curat buretele filtrului in apa scoasa din acvariu este posibila deciclarea?

Daca il cureti asa este cel mai probabil sa nu pateasca nimic bacteriile care se creeaza in acel burete, deoarece ciclarea nu este gata nu ai ce decicla.
claw93 wrote:acvariul are 25L
Un pic off topic: ai mai avut acvariu asa mic vreodata? Nu de alta dar se pastreaza foarte greu echilibrul intr-un acvariu asa mic, la 25 litri este considerat nano si personal il recomand unor acvaristi mai avansati.

On topic: tetra min granule este o mancare buna, doar sa ii hranesti zgarcit, adica nu le pui multa (stii cum se spune: cat sa o consume in 3 minute). Totusi nu inteleg cu ce s-a colmatat filtrul asa repede...
claw93 wrote:da are niste cory in el

Daca are doar "niste" cory nu inteleg cum de s-a incarcat filtrul asa tare... ce capacitate are acvariul? ce marime au cory si cati sunt? cum si cu ce ii hranesti?
Acvariul este la ciclat cu pesti in el? Daca da schimba niste apa, si in apa care o scoti inmoi buretele filtrului si il "amesteci" de cateva ori (nu foarte tare), dupa care il pui inapoi.
piratul wrote:O intrebare fara sa mai deschid alt topic:SAE se pot tine impreuna cu scalari?????

Bineinteles ca da.
coz007 wrote:Dar filtrul intern este bun?Atat vreau sa stiu ,deoarece pana acum si-a facut treaba bine curata,filtreaza,oxigeneaza dar nu imi place cu arata in acvariu.
Pai daca si-a facut treaba bine pana acum inseamna ca este un filtru bun, deci tu vrei sa aflii daca cititorii topicului sunt de acord cu tine ca este un filtru inestetic?

coz007 wrote:Da aranjament stil igwami am vrut sa spun.
Aranjament stil Iwagumi nu igwami... ce e aia igwami? daca tot folosesti denumiri d-astea "piperate" de aquascape-uri, dificil de realizat si de unii acvaristi mai avansati, macar sa te interesezi de denumirea lor corecta, ca de realizat ma cam indoiesc.
Claudiavis wrote:Si inca o intrebare: daca iau filtru si incalzitor cu termostat, mai e nevoie de alte echipamente pt acvariul de 24 de litri?

Pai iluminarea acvariului... avand in vedere ca esti o "mare iubitoare de plante", iluminarea acvariului (si calitatea iluminarii) este un factor decisiv in intretinerea si cresterea plantelor. Iti recomand, la ce acvariu ai, filtrul Hailea SL 206, este un filtru hang-on ("agatat" in afara acvariului) deci nu-ti ocupa spatiu in acvariu, si este mai practic ca un filtru intern din punct de vedere al curatarii materialului filtrant.
FilBil wrote:Ce e drept nu am bec in partea acea.

Salut, tu iluminezi acvariul cu becuri? Ca parere cred ca ai substratul prea subtire (substratul ca sa faca plantele radacini trebuie sa fie de o grosime de macar 6-7 cm in zonele plantate) si de granulatie necorespunzatoare (pietre mari amestecate cu nisip foarte fin) cel putin asa se intelege in filmulete.
PS: 2 termometre, unul pentru apa si unul pentru pesti, pestii bolnavi se freaca de termometru si le iei rapid temperatura m-am prins?

Forum Index » Profile for Ancistrus » Messages posted by Ancistrus
Go to: