Message |
|
Ala este incalzitor pentru apa din acvariu, nu pentru substrat, este bun dar nu este ce am discutat mai sus. Firma Dupla in acvaristica este o firma buna.
Pai ce-mi arati tu acolo este exact ce ti-am spus, Aqua Basis care se asterne in strat de 2-2,5 cm pe fundul acvariului, peste care se asterne Manado in strat de 5-6 cm.
|
 |
|
|
 |
|
Daca gasesti cumpara Dennerle ThermoTronic 40 W, e bine sa ai incalzitorul+controlerul de aceeasi firma, ca sa nu ai probleme de incompatibilitate.
|
 |
|
rayzo wrote:pt genul asta de plante e necesar acesc sistem de incalzire ?
Plantele tip gazon sunt cele mai pretentioase in ceea ce priveste chimismul apei, filtrare, fertilizare, iluminare si chiar "tundere". Trebuie sa ai multa grija de acest tip de plante, si multe cunostinte acvaristice... cu alte cuvinte inca mai ai de studiat. Eu zic sa le iei pe rand, daca o sa vrei plante ca in poza aia, cumpara si un incalzitor de substrat si il montezi acum odata cu startarea acvariului asta. Ai aici o idee cam cum se monteaza http://www.youtube.com/watch?v=1W2_QsZEUcE
|
 |
|
rayzo wrote:tinad cont ca e destul de rece in camera unde e acvariu , cred ca pt inceput am sa iau doar cablurile sa fie puse si pe viitor controleru ..
Incalzitorul asta nu are ca scop incalzirea acvariului, el doar pune im miscare apa din substrat, prin formarea unor curenti de apa (reci-calzi), deci are ca scop stimularea cresterii radacinilor plantelor. Pentru incalzirea apei acvariului, trebuie sa folosesti incalzitoare (interne sau externe) dedicate. Apa in acvariu trebuie sa fie de minim 25 grade Celsius, la o temperatura mai joasa risti sa imbolnavesti pestii.
|
 |
|
alexacv wrote:Imi cer scuze domnule Becali.
Nici o problema domnule Constantinescu.
|
 |
|
alber wrote:Calm down, please  Lasati va rog aciditatea sa lucreze doar in acvarii. 
Eu sunt calm, doar ca m-am simtit luat un pic cam brusc cu
alexacv wrote:Priveste si citeste
Posibil ca si varsta sa fie de vina (evident ca nu la varsta mea ma refer)
alber wrote:Pe situl JBL, la downloads, veti gasi fisa tehnica a produsului, cu bune si cu rele
Asta o citisem si eu mai demult, si cine e si putin atent in ceea ce scriu ei acolo, poate scapa si de problema cresterii duritatii din cauza folosirii Manado 
|
 |
|
rayzo wrote:http://www.happypets.ro/tetra-plant-complete-substrat-p-779.html
aceasta e buna daca o folosesc si apoi un stat de JBL Manado?
Pai asta este altceva, este un substrat care se pune singur, fara alta combinatie. Fiecare firma are variantele si combinatiile ei, in general nu se amesteca Tetra cu JBL sau alte firme.
PS: Daca vrei sa folosesti un substrat care nu mai are nevoie de alta combinatie (gen Manado+Aqua Basis) poti folosi asta http://www.happypets.ro/aquatic-nature-ferti-soil-black-m-5l-p-1509.html dar e scump.
|
 |
|
Este o greseala ce scrie acolo, data viitoare citeste si pe site-urile din strainatate (de specialitate) si o sa vezi ca nu o sa te mai trezesti vorbind aiurea  Eu am folosit manado si m-am interesat inainte sa o fac (chiar citind specificatiile celor de la JBL), si nu m-am inspirat dintr-o greseala de pe un site. Spor la citit.
|
 |
|
alexacv wrote:
Ancistrus wrote:Manado de la JBL este substrat inert
Peste tot scrie ca e substrat nutritiv. Intradevar da rezultate mult mai bune in combinatie cu aquabasis sau florapol.
Nicaieri nu scrie ca e nutritiv, mai intereseaza-te.
PS: Florapol se foloseste altfel, se amesteca cu manado direct, sau cu alt substrat, este doar un amestec argilos (pamant), fara substrat (nisip) in el.
|
 |
|
rayzo wrote:ok ms mult da acum vad ca e si in litri .. cred ca pana la urma tot JBL substrat o sa iau . 35 de litri.
Manado de la JBL este substrat inert, adica daca vrei sa ai plante frumoase trebuie sa cumperi si vreo 12-14 litri de substrat fertilizant (tot de la JBL se numeste aqua basis), care se asterna pe fundul acvariului ca un prim strat, intr-o grosime de 2-2.5 cm, peste care se asterne substratul inert (Manado in cazul tau). Acvaristica presupune unele cheltuieli daca vrei sa ai satisfactii. Deci in total ar cam veni 12-14 litri aqua basis + 25 litri Manado (punga mare).
|
 |
|
rayzo wrote:imi ajung 15 kg de nisip pe un avcariu de 300 de litri? 120lungime X 40 latime
Iti trebuie cam 30-35 litri de substrat, nu kg ci litri.
PS: Trebuie sa scrie si cati litri sunt in pungile alea de firma.
|
 |
|
E bun dar cred ca Red Sea era si mai bun... prea multe firme.
|
 |
|
Nu stiu nimic despre brandul Red Sea, banuiesc ca fac substraturi si pentru acvariile de apa dulce. Cauta forumuri din anglia... vezi ce zic aia care-l folosesc deja.
|
 |
|
rayzo wrote:asta ce il am acum e aqua marine coral sand din cate imi amintesc eu
Pai nu vezi cum suna? "aqua marine coral sand" deci nu merge la acvariu de apa dulce... nici nisipul nu e bun. La firmele de care ti-am spus te intereseaza doar sa ceri substrat pentru acvarii de apa dulce, in rest brandurile spun tot, granulatia e buna.
|
 |
|
rayzo wrote:in Anglia sunt si acvariu tot aci e
Te-am intrebat unde esti pentru ca eu credeam ca numai in Romania se intampla ca un vanzator de acvaristica sa-ti vanda plante de ghiveci pe post de plante acvatice... si tu deja ai vreo 3 specii! Referitor la nisip cauta un magazin de acvaristica, care sa aibe firmele ADA, Aquatic Nature, Dennerle, Tropica sau chiar JBL, si cumpara un substrat (nisip) de la ei produs de firmele astea, te poti documenta si la fata locului cu vanzatorii (nu cred ca toti vand Dracaena pe post de plante de acvariu).
|
 |
|
djphazer wrote:@Ancistrus dunga rosie se continua pana la inotatoarea caudala la ambele specii. Cred ca vroiai sa spui ca la P. axelrodi dunga rosie e prezenta DE LA caudala pana la opreculi.
Am gresit directia  banuiesc ca stiai ce am vrut sa spun fara sa vezi filmuletul, si nu esti doar un vanator de erori 
|
 |
|
Off-topic: Tu acum te aflii in Baia Mare sau Anglia? (cu acvariul ma refer)
On-topic: Sunt banii o problema la tine? daca nu sunt, atunci poti lua nisip profi, si scapi de multe probleme.
|
 |
|
Poti continua discutia pe topicul initial din ce vad eu, daca-ti face placere continuam acolo, nu de alta dar unde sunt mai multe idei... sunt mai multe variante constructive.
|
 |
|
Salut Vlad, apa arata ca turnata acum direct de la robinet... undeva in stanga ai o planta Dracaena (sanderiana cred), care este planta de paludariu nu de acvariu.
|
 |
|