[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: olinno
Forum Index » Profile for olinno » Messages posted by olinno
incearca sa scoti din priza, asteapta vreao 5-10sec dupa care connecteazal din nou. La mine functioneaza, dar habar nu am ce poate sa aiba. si al meu facea zgomot (e700) acuma merge frumos
prima data cat de mare era sanitarul ?
Soarele nu prea bate direct pe acvariu, si nu cred ca va fi o explozie mare de alge. Algele se pot tine sub control, mai ales daca vrei sa dotezi acvariul cu un UV. Este o idee buna sa strangi cbani pentru un chiller pentru ca carasi sunt pesti de apa rece. Vara incazeste apa si soarele si tuburile, si nu cred ca clima o sa mearga tot timpul. Ai putea pune ca plante Anubias nana prins pe o buturuga si ceva pietre. Iti aranjez tu cum iti place tie.

@avalon: nu inteleg de ce nu se poate tine plante fara substrat? sunt o gramada de plante nepretentioase care traiesc destul de bine si in pietris fara substrat fertilizant, daca au lumina suficienta, daca mai adaugi si ceva fertilizant lichid o sa duca si mai bine. de exeplu: cabomba, valisneria cresc bine fara substrat fertilizant.

Avalon90 wrote:Poi iarna intradevar nu iti trebuie. Eu iarna trecuta am lipsit o saptamana de acasa, toata saptamana nu a mers curentul. Si mi-au murit toti pestii mai putin carasii(comet si ryukin). Si normal ca si plantele. (temperatura in acvariu era de 6 grade)

sa inteleg ca ai oprit curentul in toata casa?! o saptamana nu functiona nici filtrul nici incalzitorul ?

Avalon90 wrote:
Daca il pui in spatele usii, ai putea risca sa il spargi. Daca il pui langa clanta deasemenea se face curent si apar variatiile de temperatura.In concluzie, sfatul meu personal este sa il muti de acolo. Chiar, ce pestisori vrei sa bagi in el?

eu am acvariul in spatele usii... exista si opritor de usa, care se prinde cu un surub in parchet sau mai exista si alte metode de fixare. se gasesc in fiecare praktiker, obi, bricostore...
Incearca duminica la piata
nu cred ca il mai poti folosi la ceva. de la ce firma era ?
@MihaiA09 te sfatuiesc sa cauti cateva articole despre ciclul azotului bine-nteles cu search.
ai pm!
in arad nu exista sigur! in tm nu stiu, dar comanda de pe net, asa am facut si eu ;)
normal vopseaua cu care se vopsesc masini nu se dizolva in apa. daca ii uscat bine nu cred ca ar avea ceva, dar hai sa lasam si pe altii mai cunoscuti sa-si dea cu parerea.

@nilsen: poti fabrica si acasa background fara sa dai o gramada de bani pe cele gata facute.
prima data am desfacut din nou si am pus totul innapoi dar fara efect. am incercat cum a zis radu si funcioneaza, deci nu mai scoate nici un zgomot. ms mult de sfat!
azi cand am facut schimbul de apa saptamanal, am curata si filtrul. am clatarit buretii in apa scoasa din acvariu. dupa care am pus totul la loc, am umplut acvariul cu apa, si am dat drumu la filtru din nou. de atunci scoate un zgomot caraitor, si enervant. este vorba de un JBL Cristal Profi e700. il am de 2 luni. M-am gandit ca a ramas ceva aer in filtru. L-am miscat, am mai apasat si pe acel buton de "start" dar fara rezultate, tot asa urat face. am gresit eu undeva? turul si returul sunt deschise la maxim.
acuma depinde ce fel de plante vrei sa ti in acvariu. Daca vrei plante mai pretentioase nu merita sa te complici cu turba si argila sa le amesteci tu, cu nu va iesi asa de bine, si plantele se vor topii. mai bine alegi un producator, de ex. JBL (este cel mai ieftin si foarte bun) si il iei toata gamma de fertilizare/ Florapol, Ferropol, Ferropol 24. Si stii macar ca ai facut o treaba buna. Acesti fertilizanti sunt conceputi pentru plante de acvariu de oameni care se pricep si in aceste solutii sunt adugati numai nutrieni care sunt folositi doar de plante si nu ajuta cresterea algelor. Dar daca vrei si plante pretentioasa nu-ti va ajunge doar sa ai substrat si fertilizanti. cum a spus ReBella, este o stransa legatura intre substrat-feltilizanti-co2-apa-lumina...
hey!

iti recomand jbl cristal profi e900. este de calitate, nu curge, nu picura.si are un pret destul de bun. sau daca vrei eihem ii mai scump un pic. despre tetratec.uri se spune ca curg. despre fluval nush ce sa zic... iti recomand jbl. eu folosesc un jbl cp e700 si nu am avut probleme.
why not?! nu prea poti sa compari un acvariu de apa sarata cu un acvariu de apa dulce.
salut! ce fertilizare macro imi recomandati? si de unde pot sa-l cumpar. in arad nu exista la nici un pet-shop.
Sunt interesat de urmatoarele plante:
-limnophila aromatica
-Hemianthus callitrichoides ''Cuba''
-bacopa australis
-blyxa japonica
-rotala rotundifolia

astept oferte.
moss deja am, si mossul este mult mai usor de prins pe buturuga sau pietre, nuca de cocos, etc. merge usor cu lita.
mersi mult pentru ajutor! am reusit sa fac cea ce am vrut :thumbup: :jump: o sa revin cu poze si sper ca si cu un nou jurnal
cu ce asi putea prinde pe pietre riccia? am vazut va alti au prins cu ceva plasa, dar de unde asi putea face rost, sau macar sa stiu unde si cum s-o caut. si cum asi putea prinde pe fundul acvariului? va rog daca puteti sa-mi dati cateva sfaturi
Inca tot in cautare de HC... chiar nu are nimeni de vanzare ???

Forum Index » Profile for olinno » Messages posted by olinno
Go to: