[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: olinno
Forum Index » Profile for olinno » Messages posted by olinno
mie personal imi plac acvariile bine plantate in proportie de peste 50% si cu niste pestisori mici cum ar fi neoni, sau razbora, si cateva mancatori de alge.
revin cu un update . am rezolvat problema cu suprapopulatia pestilor
momentan am 1 ancistrus, 11 neoni. sunt putin sau sunt destuli pt acvariu de 60L brut?! imi par cam timizi, stau ascunsi sub plante. inca nu s-au acomodat. le am de ieri... mai intentionez sa cumpar 2 sae daca gasesc in arad.

o sa revin si cu poze noi, am mai schimbat cate ceva in set-up.
speri ca in saptamana asta imi vine si butelia de co2
si am un juwel cu 10 L mai mare, si am 11neoni. a tau nu e suprapopulat???
salut si bine ai venit! cand o sa ai timp pune si cateva poze despre acvariul tau ;)
salut si bun venit! in legatura cu chestia aia ungureasca, daca scri aici cuvant cu cuvant ce scrie pe ambalaj eu pot sa-ti traduc.

ReBella wrote:Daca n-ai avut rabdare sa se cicleze acvariul si ai bagat atatia pesti,si mai ales carasi...nu e prea roza situatia.Puteai sa bagi 3-4 cory dupa 1 saptamana si sa astepti inca 3 saptamani sa se cileze acvariul,apoi luai restul pestilor.Acum tot ce mai poti face este sa schimbi des apa (cate 10% din apa la 2 zile) si sa te rogi sa nu iti moara vreun peste.Daca ai teste de amoniac si nitriti verifica valorile lor din acvariu...e posibil sa te sperii

cand eram mai mic, si habar nu aveam de acvariu, ciclare si de multe alte lucruri utile schimbam toata apa lunar, si nu a murit nici o peste, fie ala guppy,xipho sau scalar.
Saptamana viitore o sa achizitionez o butelie de CO2, parca de 7L. Intrebarea ma este, ce fel de reactor imi recomandati?

Care este mai eficient si dizolva mai CO2 in apa intre un reactor DIY cu un powerhead, sau un microperler? Am mai vazut si reactor de la jbl.

care sunt avantajele si dezavantajele?

Dennerle Micro Perler

JBL ProFlora Taifun difuzor

Papillon Difuzor Ceramic CO2

sau sa-mi fac eu unul dintr-un powerhead? asemanator cu asta
am aflat pana la urma... erau umflati, am tratat cu metrodinazol, dar era prea tarziu.
de obicei algele verzi apar la excesul de lumina, sau daca acvariul este expus de razele solare. majoritatea acvariilor cumparate cu capac original sunt slab iluminate, deci nu prea inteleg cum iti apar. probabil ai un dezechilibru. sistem de CO2 ai ?
sorin_arad wrote:

Pt adriancalotescu - nu sunt asa... am reusit sa le fac poze cu telefonu dar is un pic neclare, nu stiu dak iti dai seama ce sunt
image

asta e un CAE galben; "Gyrinocheilus aymonieri"
am avut si eu o problema asemanatoare. am avut scalari care se unflau la rand si mureau, si am gasait acest topic prea tarziu. Si la mine era a suprapopulare dar chiar in acest week-end am vrut sa dau scalarii. Teste de apa nu am facut, dar in curand o sa fac. Din 5 scalari au murit 3, la rand se unflau si peste o zi 2 erau morti. interesant era numai unu se inbolnavise deodata, dupa ce a murit am inceput sa observ simptomele pe celalalt... acuma am mai invatat ceva!ar fi trebuit sa fiu mai atent...pacat de pesti
numa ai grija ca se inmultesc ca iepurele si nu o sa mai vezi altceva in acvariu numa melci melci si melci.... dar daca iti place...
de acord cu cele scrise mai sus. greu sa te scapi de melci. cand vezi unu scoate-l din acvariu si incet incet cu multa rabdare o sa-l scoti pe toti. daca le scoti pana cand sunt mai mici nu apuca sa se inmulteasca. uitate si la plantele si daca vezi oua de melc curata planta de el ;) have fun
sorin te rog sa ne dai o descriere mai complexa ca se te putem ajuta. ma refer la marimea acvariului, pesti, plante, lumina, schimb apa, unde este situat acvariul in camera, filtru, fertilizanti. eventual si o poza...

baphomet wrote:Cred ca poti sa bagi in timpul asta si ceva substante impotriva algelor

nu de mult am fost si eu pe idea ca subtantelea astea ar fi de folos, dar nu, face mai mult rau decat bine. Algele nu o sa dispara de la substante numa daca le departezi tu mechanic.
interesant. de curand si eu o sa trebuiasca sa mesteresc ceva pt ca urca si la mine temperatura. in primu rand reglez termostatu la 24-24.5 de grade, acuma ii la 26-26.3 si spre seara apa ii la 27-28. iar daca va fi mai cald si apa o sa mai incalzeasca. la mine cred ca face fata si un cooler de la o sursa pc sau unu un pic mai mare acvariu fiinde mai mic (60L brut)
ce fel de ventilator ai montat ? si cat de mare ti acvariu? nu-i cam mult 5L? ma gandesc cu cresterea temperaturii aerului creste si cantitatea de apa care se evapora...
filtru intern de la acvariile juwel sunt prinse cu niste puntulete de silicon sau cu un fel de autocolant. se poate da jos usor, si cu ajutorul unui cater. sticla nu se zgarie asa de usor, daca ai grija nici tu nu o sa reusesti sa o zgarii...
adriancalotescu wrote:Eu cand ma gandesc la montarea ventilatoarelor, nu vreau sa racesc apa neaparat ci sa nu o mai incalzesc prin caldura degajata de corpurile de iluminat. Cred ca pentru racirea apei tot chiler-le sunt cele mai bune.

evident ca chiller-le sunt cele mai bune, dar uita-te si la bugetul nostru smilie )
nu toata lumea poate sa-si permita un chiller, dar sunt si solutii DIY
urmeaza sa le vand pesti, pt ca vreau sa iau cateva neoni. Duminica am cumparat tubi, dar asta a inceput inainte sa le dau din tubi. am mai cumparat si alta data de la acest om si nu am avut probleme niciodata.

din pacata la noi nu se gaseste in magazin nici un produs de la jbl
teste de apa n-am.
Radu.U wrote:eu cred ca l-a pus sa bata aerul direct in apa, dar ce nu inteleg, Ai facut gaura in capac?

nu a facut gaura pe capac, este o dunga lunga pe capac unde poti sa dai mancare la pesti, si acolo a asezat numa.

cred ca ventilatoru acela scoate aeru, ii ventilaotr ce se foloseste in wc unde nu este geam, sau in bucatarie, etc.

alber wrote:Daca montez doua coolere, unul care sa introduca, altul care sa scoata aerul de sub capac, care ar fi pozitia corecta de montare? Se vor monta pe capac, cu "jetul" perpendicular pe suprafata apei, sau e mai bine in rama, cu "jetul" paralel cu suprafata apei? Cum trebuiesc asezate unul fata de celalalt? Pe laterale/margini opuse, sau unul langa celalalt?

dupa parerea mea monteaza pe lateral pt ca vantul produs de ventilator strabate aproapa toata suprafata apei, si raceste mai mult. coolere care se gasesc pt pc is pe 12V. Daca vrei ca sa unu sufle iar celalalt sa scoata aerul cald pui unu invers in capac. si le asezi unu in stanga capacului iar celalalt in dreapta capacului. mai ai o posbilitate ca sa sufle diferit, la unu legi in loc de minus plus si in loc de plus legi minus, dar nu-ti garantez ca functioneaza la toate ventilatoarele de pc
si daca vrei sa meri pe sigur, poti cumpara o valva de siguranta. este pt CO2 dar n-are importanta

Forum Index » Profile for olinno » Messages posted by olinno
Go to: