| Message |
|
|
|
acvariul are masa separata, si boza ii la 40 cm pe parchet, are 1m inaltime, tup turn, cu bass reflex. m-am uitat la ei si nu am observat nimic, se pare ca nu le deranjeaza. deci acvariu nu vibreaza nu este in contact cu boxa.
|
 |
|
|
pesti sunt deranjati de zgomot mai puternic? ma refer la muzica tare, deoarece in apropierea acvariului meu este si un difuzur destul de mare (100w rms) si cateodata dau volumu la maxim  . afecteaza sunetu puternic pestilor? cu acvariu inca nu am avut probleme 
|
 |
|
|
Marti wrote:
In momentul de fata, configuratia hardware este: filtru JBL e900
daca pot sa te intreb de unde ai luat filtrul si cat a costat?
|
 |
|
|
|
@ narcis.b depinde si de marmimea acvariului, de nr tuburilor,marimea lor etc. de exemplu eu am numa un singur cooler de 12cm, care introduce aerul perpendicular pe luciul apei si mentine temperatura undeva la 23-24C. in camera sunt 26-27C. lumina 2x15W, incalzitor scos din priza. fara cooler temperatura ajungea la 28-29C spre seara. 60L net
|
 |
|
|
|
da, dar teava de retur normal trebuie sa compus din mai multe bucati sau in fel incat sa poti misca in sus sau jos, in ce parte sa bata jetul de apa. ce acvariu/pompa ai?
|
 |
|
|
revin cu o problema  la suprafata apei se formeaza un biofilm, pana acuma nu era asa de gros, azi a mers cooleru toata ziua ca sa raceasca apa. vantul bate perpendicular pe luciul apei, si jetul de la pompa paralel cu luciul apei , pentru ca adaug CO2. azi am observat ca biofilmul este mult mai gros decat ieri. care ari fi cauzele, si ce sa fac ca sa dispara ?
|
 |
|
|
nu face nimic  sincer eu nu ma pricep la ciclide, asa ca rog alti forumisti sa te ajute, eu ti-am dat numai o idee. intre timp poti sa te uiti aici sa vezi cateva exemplare, si eventual sa citesti despre ingrijirea lor, compatibilitati etc.
|
 |
|
|
si atunci care-i mai bun. gata facut sau amestecat de mine?? 
|
 |
|
|
de acord, tine-le separat. poti incerca si cu alti pesti numa vezi sa nu-ti atace si cele mature. 
|
 |
|
|
|
salut si bun venit!
am inteles ca nu mai vrei plante, atunci nu mai ai nevoie nici de fertilizanti. prima mea impresie cand am vazut poza cu bazinul tau era: bazin pentru ciclide. poate gresesc dar hardscapeul seamana cu bazinele de ciclide ce am vazut la alti colegi de forum. incearca sa te axezi pe ciclide, si atunci nu prea o sa ai probleme cu plante,fertilizare,tub pentru plante si multe altele care necesita plantele.
|
 |
|
|
|
sincer eu nu asi crede ca din cauza temperaturii. in acvariul meu am tot neoni si a ajuns nu odata temperatura la 27-28C si nu a murit nici unu. incearca cu 2 ventilatoare de la sursa
|
 |
|
|
|
incearca un water cooler de pc, cred ca va fi mai eficient decat unu DIY
|
 |
|
|
|
chiar si mai mica, pentru carasi temperatura optima ar fi undeva la 20-21 de grade C. iar la restul depinde de pesti dar oricum nu mai mult de 26-27C.
|
 |
|
|
|
mai detaliat, ce acvariu ai ce pesti, tot ce ai observat, schimb apa, mancare, ce fel? de cate ori?
|
 |
|
|
|
da e normal, si la mine se intampla la fel si cred ca la toata lumea, si nu numai neoni se intampla, la majoritatea pestilor ii asa
|
 |
|
|
Porcu wrote:
olinno wrote:incalzitoru de substrat la ce foloseste mai exact?
Vezi aici.
nu merge linkul
update:
1. lileopsis out >> blyxa japonica in
2. am zis ca nu mai astept dupa butelie, imi incerc norocul cu o bomba Co2 cu gelatina... functioneaza  am co2  , reactor DIY cu powerhead de la filtru juwel, 1-2 bule la sec

|
 |
|
|
|
pentru ventuzei ce ai tu cred ca un pleco si un Gyrinocheilus galben se da salata, spalata si fiarta un pic ca sa nu manance plantele ca au nevoie si de mancare "vie" si proaspata. am auzit care le dau si spiulina dar eu nu am incercat inca. la carasesi poti sa faci orice ca vor manca plante indiferent ce le dai de mancare.
|
 |
|
|
pff... sunt multe de facut la tine
1. nu stiu, dar apa are o culoare ciudata, verzuie, mi se pare ca ceva nu-i in regula acolo
2. dupa cate stiu koi ii peste de iaz
3. pestisorii mici cred ca sunt de la xipho
am uitat daca nu e cazu nu folosi chimicale, ma rafer la albastrul de metil, inlocuieste borcanul acela cu un acvariu si pune o piatra de aer
|
 |
|
|
|
@hulk2738 am vazut botia prin petshopurile din arad, se tine in card sau ajunge si unu? sau mai bine 2?
|
 |
|
|
da am reusit am fiert de vroe 5-6 ori bine de cate 45min o ora. ultima data nu s-a colorat deloc apa si nici in acvariu.
 ms pt sfaturi
|
 |
|
|