[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: olinno
Forum Index » Profile for olinno » Messages posted by olinno
hulk2738 wrote: poti controla suprapopularea cu pesti care le consuma ouale.

si care are fi eceste pesti ca sincer mam saturat de melcisori ca sa le scot saptamanal in jur de 20. i hate melcisorii, si nu prea por sa scapi de ei... pesti care mananca si melci nu sunt ?
30 au ajuns la mine, recomand ;) ms!
autocolant negru, numa vezi sa fie plasticat
da sunt 100% oua de melci, si un sfat bun, indeparteaza-l cat mai repede de acolo si din acvatiu daca nu vrei sa te umpli de melci, ca dupa aia nu mai scapi de ei
salut si bine ai venit pe forum! in primul rand in legatura cu molly; ai zis ca in zona branhiilor ii prea rosu. daca este unflat, sau este rosu inseamna ca au intoxicatie de amoniac, ce poate fi cauzata de desciclarea acvariului si in cazul tau mult mai posibil de la suprapopulatia pestilor. incearca sa cyclez cat mai bine acvariul mai mic, separa-le ca sa nu mai fie suprapopulati. fa schimburi de apa frecvente 10-15% in fiecare 2 zile ca sa ti nivelul de amoniac cat mai scazut. testele de apa ar fi de folos. probabil ca molly era mai sensibil decat ceilalti pesti din acvariu. te sfatuiesc sa fi atent cati pesti pui intrun acvariu, si ajunge sa le dai 1 data pe zi de mancare.

p.s. fa teste de apa in ambele acvarii sa vezi cum sta treaba
deja avansesz fata de inceput cu timpul vei rezolva tot, acuma deja ai mai multe plante. am vazut in coltul stang ceva plasa... ce ai de gand sa faci cu ea? vrei sa plantez riccia?

sfatul meu ar fi sa incerc sa ordonezi un pic plantele. pentru idei klick aici
am tot studiat pe forum cum e cu substratul, dar nu stiu daca am inteles ordinea corecta. deci prima data pun substrat fertilizant JBL AquaBasis plus, dupa JBL Florapol, si mai vine un strat de pietris oarecare sau este ceva special?

incalzitoru de substrat la ce foloseste mai exact?
eu le dau odata pe zi la neoni, granule, de la suprafata nu vor sa manance ai mei... JBL ii ok, au spus alti de pe forum ca Tetra PlantaMin ar provoca reproducerea algelor, si jbl.u ii mult mai bun. dar algele apar la inceput, pana cand se echilibreaza tot. si eu ma gandesc sa cumpar setul acela ;)
salut si bine ai venit!

prima data te sfatuiesc sa incerc sa folosesti BBCode la linkuri cu plantele.

cred ca este planta asta este micranthemum umbrosum ori hemianthus micranthemoides. nu se vede clar pe pozele tale.

incearca sa dai odata pe zi mancare la pesti, sau odata la 2 zi, daca ti molly mai flamanzi o sa inceapa sa mananca si ei algele, ca sunt si ei mincatori de alge, dar pana cand pot sa aleaga intre alge si altceva o sa aleaga altceva.

ce fertilizant folosesti ?
adriancalotescu wrote:
-scoti pestii sii pui in cel mai mare vas care-l ai impreun cu filtrul care trebuie sa functioneze cat timp faci operatiunea

asta este ceva imposibil, am un filtru interior juwel smilie , si pe langa ca este urias mai e si lipit de peretele acvariului. dar se intampla ceva daca scot buretii din filtru o pun intr-o galeata cu apa din acvariu pana cand reusesc sa schimb substratul. in cel mult intr-o ora am schimbat. sau asa poate sa moara bacteriile ??
poti sa pui cateva poze cu tufele de Blixa japonica? nu prea imi pot imagina cat ii de mare o tufa
este vreo modalitate de a trimite plantele in tara ?
ReBella wrote:Cine ti-a zis tie ca daca schimbi substratul trebuie neaparat sa se decicleze acvariul ??

scot apa din acvariu; il pun in galeti; schimb substratul; si pun apa veche inapoi in acvariu ???
update!

pesti: 12 neoni, 1 ancistrus
ce e nou fata de set-upul vechi:
-am mai pus inca o buturuga cu anubias nana, mi s-a zis ca se putrezeste radacina daca ii pus un substrat...
-am dat planta aia uriasa, cred ca era ludwigia ... si am inlocuit cu rotala.
-pe capac am prins un cooler pc, care tine apa la 24 C (revin cu poze mai tarziu)

puteti sa-mi spuneti ce fel de rotala este ?!
inca mai incerc sa il tin in viata firele de lileopsis, dar nu prea avanseaza

to do:
-planuiesc sa schimb substratul, dar necesita un restart si nu am unde sa pun pesti timp de o luna pana cand se cicleaza din nou
-sistem Co2... inca nu am primit butelia desi a fost promis de mult
-2 sae sau 2 oto ; nu se gasesc deloc in arad smilie

image

Full size image
singurul peste pe care nu-l supart ii guppy. eu asi lasa afara, restu ii
cred ca de acum in`colo trebuie sa decizi, eventual fa o plimbare la un petshot, uita-te care iti place, eventual noteaza numele pestilor, si cere pareri pe forum.
si eu tot ma gandesc sa cumpar un filtru exterior sau sa incerc si eu un DIY. sunt multumi si de cel interior numa ocupa prea mult loc, fiind vorba de un filtru juwel.dar m-am gandit si la un acvariu mai mare
am mai vazut filtru acesta cred ca la diy/atelier . da am vazut ca ii o bila numa ai acoperit cu un strat prea gros dupa parerea mea , dar poate ca nu se vede asa de bine pe imagine.

si mie mi-a fost promis o butelie de co2, dar inca nimic sper ca in curand, daca nu poate incerc o bomba diy ).
cred ca ai pus un strat prea gros de riccia, dupa cate stiu se pune numa unstrat subtire si se dezvolta el singur si repede, dar daca cauti cred ca a mai fost discutata aceasta tema cu riccia, in rest ii DIY addicted ?!
ai grija sa fierbi de mai multe ori, pana cand vezi ca nu mai iese culoarea, si sa lasi de fiecare data vreo ora sa fiarba

Forum Index » Profile for olinno » Messages posted by olinno
Go to: