| Message |
|
|
|
am un acvariu 60L brut, cu 5 scalari(5-6cm) 1 ancistrus 2 gurami. pana acuma au murit 2 scalari.dar pe rand nu deodata. am observat ca unu nu mai mananca. dupa aceia sta separat de ceilalti intr-un colt al acvariului, dupa care a urmat faza cand statea aproape de suprafata apei si nu prea se misca... si in final a murit. dupa o zi de la moarte acelasi fenomene si la un alt scalar, si ala a murit, acuma incepe si al treilea... trebuie sa mentionez ca 4 sunt luati de la un producator iar al 5.lea de la un petshop.
Pesti o am deja de jumat de an.
Schimb de apa 20-30% saptamanal; Set-up a fost facut mai bine de un an.
Mancare: tubi vi, TetraMin granule si larve rosii.
Fertilizanti: Tetra PlantaMin; Tetra AlguMin; Tetra Easy balance si cate odata o picatura de albastru metil(odata pe luna)
Filtrare Juwel, incalzitor juwel (intre 26-28C pt ca incalzeste) iluminat 2*15W
|
 |
|
|
da asta am si facut, si ai dreptata nu incarca butelie de 500g  din pacate, trebuie sa caut mai mare....
|
 |
|
|
|
in jur de 60L brut,deci dupa cum am citit ar merge cu 1bula/sec
|
 |
|
|
|
am si eu cateva intrebari... sa ma scuzati daca intreb prosti dar nu prea ma pricep :p intentionez sa-mi cumpar o butelie de 500g JBL, reincarcabil.
si buteliile de dimensiune mai mica cum ar fi asta, trebuie dotate cu reductor de presiune ?
la statiile de reincarcare se pot reincarca si butelia astia mai mici ?
|
 |
|
|
|
eu nu te-as sfatui sa pui scalari impreuna cu neoni nici neon cu gurami; am avut ambele combinatii si neoni au disparut misterios. desi am vazut acvarii unde stau bine mersi unu langa celalalt fara probleme. si depinde ce fel de gurami ai, spre de exemplu dwarf gurami este mai pasnic, decat gurami galben sau albastru care sunt mai agresivi
|
 |
|
|
a murit  , din ce cauza nu stiu 
|
 |
|
|
alga bruna apare pe cabomba si Eleocharis vivipara. acvariul nu-i facut proaspat. am aproximativ 0.45W/L 12ore pe zi.
folosesc Tetra easy balance dar s-ar putea sa am un dezechilibru...
din pacate acvariul nu-mi permite sa tin foarte multe specii (60L brut) deci o sa aleg numai o specie, care mananca alga bruna, sau alga pufoasa.
|
 |
|
|
|
am o problema, nu pot sa decid ce mancator de alge sa cumpar. am un ancistrus dar alge nu mananca aproape deloc dar cand le dau tubi el ii primu, si imi mananca si plantele.
am citit despre SAE, uni zic ca amanca oricefel de alge, altii zic ca nu...
despre oto nu am prea stiu nimic si nici despre flying fox
am alge paroase si ceva alga bruna. ce imi puteti recomanda ?
|
 |
|
|
nu, nu este ranit, nu am vazut sa fie muscat, numa comportamentul sau s-a schimbat... dar de ce...  ... nu stiu
|
 |
|
|
am observat ca unul dintre scalarii mei sta intr-un colt al acvariului, singur, nu prea se misca, sau daca nu sta in coltul acvariului se ridica la suprafata apei (nu e mort) si nici nu vrea sa manance... oare ce poate sa aiba???

|
 |
|
|
Radu.U wrote:
olinno wrote:am incercat cu peria cu magneti dar nimic, nu-l alatura, am incercat si cu o carpa mai fina dar foarte greu se curata ... 
incearca cu un burete de bucatarie, si dai usor cu partea aspra.
Ai grija sa nu prinzi pietricele intre sticla si burete. Succes
ms mult am reusit sa-l departez algele de pe sticla acvariului  sper sa nu mai apara 
|
 |
|
|
@ adriancalotescu
4.anubiasul nu trebuie plantat, ci trebuie prins pe o piatra sau o buturuga, altfel ii putrezesc radacinile
in curand o sa-l leg pe o buturuga, dar de cand am nici odata nu mi sa intamplat sa-mi putrezeasca radacina
5.cam aceleasi alge le am si eu insa nu pot sa-ti spun cum sa scapi de ele pentru ca nici eu n-am scapat doar le tin ca de cat sub control prin indepartare mecanica si schimb de apa
cat de cat il tin si eu sub control cresterea algelor, dar vreau sa scap de ele definitiv
@pc.ciprian
Ceea ce am observat in postul tau e ca stii ca ai foarte multe probleme/greseli dar nu le rezolvi...
cand am intrat pe acest forum si am inceput sa citesc mai profund am observat cate greseli am facut...iar acuma ma straduiesc sa le rezolv cat mai repede
- inca nu am avut cui sa le dau pestisorii, sau sa le vand,
- substratul nu am shimbat pt ca nu am avut bani sa iau altul + in arad nu prea se gaseste in petshopuri.
- problema cu neoanele am rezolvat, din fabrica era numai 1 si am mai pus 1
- am schimbat power glo cu floral glo deocamdata
|
 |
|
|
am incercat cu peria cu magneti dar nimic, nu-l alatura, am incercat si cu o carpa mai fina dar foarte greu se curata ... 
|
 |
|
|
|
pai mai alearga unul pe celalalt dar nu-l musca, dupa cum am inteles sunt teritoriali
|
 |
|
|
in primu rand vreau sa va salut pe toti!
am dat de acest forum mai bine de vreo 2 sapt, dar numa acuma am avut timp sa postez si aici  . cat despre mine... ma numesc oliver, am 19 ani, si practic acest hobby mai bine de 10 ani insa acuma am inceput sa citesc mai mult despre pesti plante si tot ce apartine de acvariu... cred ca sunt si eu un incepator  .
Am un acvariu juwel, 60x40x30, 60L brut.Filtru juwel, incalzitor juwel din kit. neon 2x15W silvania daylight si un power-glo care urmeaza sa fie shimbat. substrat pietris de la balastiera  ) ... stiu  trebuie schimbat  Am 4 scalari (5-6cm), 2 gurami si un angistrus (stiu ca ii suprapopulat, urmeaza sa le vand cateva din ei, daca nu toti si iau alteceva  . Despre plante: 1x valisneria spiralis, cabomba, anubias nana, java moss, Lilaeopsis brasiliensis( deaocamdata nu prea cresta... m-am dat seama de ce, pana acuma aveam numa un neon, acuma am 2, si urmeaza sa achizitionez probabil o bomba CO2, decamdata nu-mi permite bugetu butelie  ) Eleocharis vivipara, si inva o planta la care nu stiu numele.
asa arata momentan acvariul meu
deja asi cere ajutorul vostru... am probleme cu algele... am facut si cateva poze ca sa vedeti despre ce ar fi vorba, nenorocitu ala de angistrus in afara de planta nu mananca nici un fel de alge de care am...  :hammer:
nr1.
nr2.
nr3.
nr4.
a... si am uitat sa scriu, fertilizanti: Tetra: PlantaMin (dupa cum am inteles ii ca apa de ploaie, o sa trec la jbl, numai in arad nu se gaseste deloc, numa daca comand) Tetra Easy Balance, Si Tetra Algumin dar nu prea isi vad effectu...
astept sfaturile voastre si sper ca o sa ma puteti ajuta 
|
 |
|
|
|
caut socluri T8 cu protectie la apa, 2buc si balast de 15W sau de 30W.
|
 |
|
|
Porcu wrote:E buna chestia pentru CO2 de la JBL da' pentru ca spui ai unele probleme cu bugetu'  mai bine fa-ti tu o sticla cu drojdie. Intr-adevar un reactor e mult mai eficient decit o piatra de aer. Mai bine spus, piatra de aer e foarte ineficienta. Poti sa-ti iei un reactor JBL, face fata la acvariu tau.
Compara-ti si un numarator de bule, nu e scump. Daca ai un pic de indeminare poti sa-l faci si singur, da' trebe sa-l faci ca lumea sa nu scape gaz ca-ti strica munca.
asa m-am gandit si eu sa-mi cumpar un reactor si un bubble counter de la jbl iar bomba o facbric eu ;)
Nu stiu ce ce intimpla daca-l lasi si noaptea. Depinde de debit si de KH. E posibil sa nu se intimple nimic grav, e posibil si sa ai o cadere de pH dramatica spre dimineata. Spune-ne ce KH ai.
trebuie sa iau ceva tester sau ceva ca sa masor ca nu am masurat nici odata.
PowerGlo trebe sa-l schimbi, nu e pentru plante, la 18.000 K merge la acvarii marine ....... chiar daca scrie pe el ca-i bun si la plante. Io zic sa-l inlocuiesti cu un Sera Plant Color (sau Osram Fluora sau Sylvania Grolux, sint asemanatoare). Apoi sa mai pui unu' d-asta.
o sa modific capacu si vreau sa pun un Floral Glo sau ceva care ii mai bun pt plante. Si atuncia ar trebui sa schimb neonu PowerGlo?? :-)
|
 |
|
|
am un acvariu de 70L (juwel) si intentionez sa-mi cumpar un sistem CO2. din cauza bugetului, nu-mi pot permite un sistem profesional cu butelie  . deci ramana bomba cu drojdie... m-am gandid sa cumpar JBL Bio - CO2 Vario Complett - Set http://www.acvamax.ro/product_info.php?cPath=21_36&products_id=169 acest set. dar citind o gramada de articole pe forum in legatura cu aceste bombe si am ajuns la concluzia ca bomba il pot face si eu... dar de aici vine problema mea; reactorul ii mai eficient decat o piatra de aer?la ce ajuta reactorul? are rost sa cumpar numai reactorul si un bubble counter? si ce se intampla daca o las si noaptea?
asi vrea sa am plante cat mai frumoase si cat mai multe, dupa 3 zile de citit o multime de articole de pe forum am constatat ca :
- lumina nu este suficienta ( power glo - 15w | 12 ore/zi ) > urmeaza sa mai montez inca unu
- substratul care este momentan in acvariu nu este prea bun, pt ca es un pietris simplu de 3-5mm de la balastiera
- fertilizantul care folosesc (tetra plantamin) tot nu e prea bun
astept sfaturi
|
 |
|
|
|
ms de sfaturi
am filtru interior juwel (defapt am sistem complet juwel) + o pompa de aer
o sa incerc si alte tipuri de hrane, am mai dat si tubi, dar nu totdeauna gasesc (ma refer la tubi vii)
probabil o sa reduc din temperatura
|
 |
|
|
salutare tuturor! sunt nou pe acest forum si sper sa ma puteti ajuta cu sfaturile voastre ;) .
am acvariu mai mult de 10 ani dar pana acuma nu prea m-am ocupat serios cu el. este vorba despre un acvariu de 80L, substrat:pietris, plante: valisneria spiralis, anubias (nana) si mai si alte speci dar nu le stiu numele, temperatura la 26-27 de grade, iluminat 13 ore pe zi (neon Power glo 15W. Pesti 4 scalari (5cm) 1 angistrus 2 gurami.
intrebarea mea ar fi:
-daca ii bun temperatura apei
-care ar fi hrana potrivita pt scalari( momentan le dau TetraMin Granule, si la mine se intampla ca scalarii scuipa hrana, desi e de calitate, ii in termen)
-daca ar trebuie sa verific pH apei
-de cat oxigen au nevoie
-cand sa le hranesc
si astept si alte sfaturi despre scalari 
|
 |
|
|