[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Fundal din polistiren extrudat vopsit - este toxic ?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
daJudge
Junior member

IP:

salut

am rugat un amic sa-mi faca un fundal 'stancos' pt acvariul meu. l-a facut din polistiren extrudat pe care l-a vopsit cu vopsea de masina (initial voia sa-l 'sufle' cu un pietris fin , dar nu a putut face rost de un pietris care sa placa ochiului). ma intereseaza daca rezultatul asta este toxic pentru pesti (eu ash tinde sa cred ca da) . chestia asta o sa stea in apa cu pestii si algele. voi ce parere aveti ?
Nilsen
Member
[Avatar]

IP:

Uita de acest fundal...ESTE OTRAVA CURATA. Un fundal se face cu polistiren si ciment vezi linkul de mai jos.
http://www.aquarium.ro/e107_plugins/content/content.php?content.235
Iti recomand totusi un fundal 3D de la juwel sau alte firme, daca ai buget mai mic incearca cu poza pe spatele acvariului.

Viata are ORICUM dreptate!
[Yahoo!]
daJudge
Junior member

IP:

pacat . arata foarte natural si misto.
Nilsen
Member
[Avatar]

IP:

Imi pare rau ca te dejamgesc dar vorba aia" Pe deasupra e vopsit gardul , inauntru leopardul ". Gandestete si la pesti nu numai la tine

[Yahoo!]
olinno
Member

IP:

normal vopseaua cu care se vopsesc masini nu se dizolva in apa. daca ii uscat bine nu cred ca ar avea ceva, dar hai sa lasam si pe altii mai cunoscuti sa-si dea cu parerea.

@nilsen: poti fabrica si acasa background fara sa dai o gramada de bani pe cele gata facute.
[Email] [Yahoo!]
daJudge
Junior member

IP:

pai d-aia m-am gandit si eu ca nu ar da reactie. e vopsea de masina .
alte pareri ? (nu vreau sa se simta nimeni ofensat , dar am 2 pareri aici si fiecare sustine altceva)
Nilsen
Member
[Avatar]

IP:

Vopseaua auto cat si alte vopsele pot dauna pestilor, din cauza substantelor din vopseaua cu care a fost tratat, este vorba inclusiv de pietrisul colorat, efectul nu il vei vedea imediat, opteaza pentru un decor natural. Conteaza foarte mult unde pui acvariul, sunt acvaristi care nu folosesc decor de fundal (si arata foarte bine atita timp cat nu se vad instalatiile)

[Yahoo!]
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

daJudge wrote:... polistiren extrudat pe care l-a vopsit cu vopsea de masina... ma intereseaza daca rezultatul asta este toxic pentru pesti...

Sigur ca este toxic.
Poate tocmai de aceea sa nu fie destinata "uzului subacvatic"?
Oricum backgroundul va avea in cele din urma culoarea... algelor care se vor depune pe el.

PS.1: intrebarea mea este retorica.
PS.2: uite o compozitie cat de cat asemanatoare - ca sa iti faci o idee despre ingrediente si alte chestii utile in luarea deciziei.

Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: