[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Cate bule pe secunda?  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
psihoactiv
Member
[Avatar]

IP:

Salut, mi-am facut o bomba co2 cu drojdie, pana cumpar un test permanent de co2 sunt curios cate bule pe secunda trebuie sa am la 180 l mediu plantat,
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

inainte sa raspund la cate bps te intreb eu pe tine: cum controlezi nr de bps pe care le scoate bomba?
daca ai pus un robinet pe undeva, hm, nu cred ca ai facut bine, s-ar putea fie sa-ti plesneasca, fie sa nu mai scoata nimic.
cel mai simplu si sigur e sa faci o reteta care sa scoata un numar constant de bule cat mai mult timp
e mai important ca nr de bule sa fie constant decat sa aiba o anumita valoare - atat timp, desigur, cat nu vorbim de un numar foarte mare (> 5bps sau f mic 1 bula la 5 secunde)

la acvariul tau te poti descurca cu mai multe valori de bps, dar depinde de ce plante ai, ce lumina si fertilizare ai, lucruri despre care nu ai spus nimic, dar ele sunt importante pentru ca nevoia de CO2 si consumul de CO2 depind de ele.
mai depinde si de felul in care dizolvi acel CO2, ca daca ai pierderi mari atunci iti trebuie un bps mai mare.

asa ca nu ai ce face decat sa o iei prin incercari.
incepe cu 1bps timp de 1 zi si apoi testeaza ph, daca e nevoie creste la 2bps si testeaza si tot asa.
o tinta de ph de 6.8-7 e perfecta, deci regleaza daca poti nr de bule in functie de asta.

in general, la un acvariu de dimensiunea asta si cu un consum moderat de CO2, intre 1 si 3 bps ar trebui sa fie ok.

This message was edited 1 time. Last update was at 26/12/2014 13:17:13

psihoactiv
Member
[Avatar]

IP:

salut, am decat plante easy, niste valisneria hydrophila echinodorusi nasaj..... sunt mai multe tipuri, nu le stiu denumirea la toate pe de rost, oricum sunt easy am facut reteta clasica cu gelatina si drojdie, numai ca am pus f putin mai multa drojdie. un pliculet de 7 grame am pus robinet pt ca aveam destule bule pe sec cam 4-5 si am zis sa nu fie prea mult sa obor orataniile si am pus un robinet, care chiar functioneaza, bomba asta e prima pe care o fac si a fost asa de proba... sa experimentez, ca difuzor am o piatra clasica de aer. lumina e slabuta 2 t8 de 30w fertilizez cu profito si easy carbo, urmeaza sa iau si kalium de la EL iar de explodat nu face asta sare furtunul de la robinet in cel mai rau caz. am omis ceva? sau am pus prea multa drojdie:-"
psihoactiv
Member
[Avatar]

IP:

am dat drumul la robinet la maxim si am doar 2.5 bps, dar sunt destul de mari pt ca am folosit burtun de pompa de aer. mi se par mai mari decat la un numarator de bule cumparat
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

eh, daca in loc de difuzor ai o piatra de aer, dizolvarea va fi foarte proasta deci discutia asta cu nr de bule e un pic inutila.
vezi si tu ce zice testul dupa 1 zi - parerea mea e ca nu o sa vezi nici o schimbare

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: