Message |
|
Salut am un acvareiu facut la mine acasa,acesta are dimensiunile de 60x27x33 cm ultima fiind inaltimea ,as vrea sa fac un acvariu de 100 cn lungime cu 40 cm latime si cu 35 cm inaltime,dar nu prea am bani sa iau sticla
asa ca m-am gandit ,daca 1 acvariu mare cu dimensiunile date nu rezista la o sticla de 4 mm,un acvariu de 50 cm lungime cu 40 cm latime cu 35 cm lungime ?ar merge cu sticla de 4 mm asta tinand cont ca nu avem copi mici sau altceva ce ar putea da peste acvariu.acum am acvariul de mai sus care vi lam zis ca are 60 cm lungime ,27 cm latime si 33 cm inaltime si are sticla de 4 mm ,nu am avut noci o problema pana acum cu el,deci rezista la dimensiunile astea cu sticla de 4 mm,m-am gandit sa fac 2 acvari de 50x40x35 cm puse unul langa altul ,lipite cu silicon profesional pentru acvarii,iar la amandoua sticlele care sunt lipite sa fac o gaura rotunda in interior cu diametru de 15 cm sa zicem,ca sa am aceiasi apa si intr-un acvariu si in altul. ce ziceti e o idee buna?asa am gandit eu la mintea mea de copil de 14 ani
|
 |
|
nu e acel acvariu,acela este a unui unchi deal meu care vrea sa il faca ,dar de ce se investeste asa mult?
|
 |
|
stau pur si simplu,dar cand le dau mancare se ridica la suprafata ,dar in rest vad ca stau pe fund si se mai ridica ei din cand in cand
|
 |
|
da asa este,dar acum dupa ce am dat bani pe pesti si iam mai si crescut nu prea imi vine sa ii dau,mai ales acel hoplo care il am de 6 luni si e deja destul de marisor,dar incep sa strang bani pentru un acvariu mai mare,sper sa il am cat mai repede
|
 |
|
salut,am si eu o problema cu niste xipho si am zis ca daca tot e topicul acesta sa nu mai fac altul.am 1 mascul si 2 femele e xipho si cate odata stau toti 3 la o lalta pe fundul acvariului,se mai ridica din cand in cand,ce pot avea?
|
 |
|
ok,sincer eu nu pre inteleg de ce trebuie sa am putini pesti intr-un acvriu?chiar asa sa tin ditamai acvariul ,pentru ca e destul de mare,pentru doar 7-8 pesti?si eu as mai face modificari sa arate cum trebuie dar bugetu e foarte redus,abia dak am bani sa imi iau cate un-doi pesti la 1 luna,sa nu se inteleaga ca cumpar pesti in continu doar ziceam asa
|
 |
|
am scris la General info la topicul Acvariul meu
|
 |
|
specia aceea de pesti necunoscuta:
|
 |
|
filtrul
|
 |
|
Buna ziua,sunt destule sfaturi care ma indeamna sa fac descrierea acvariului meu.
-In primul rand acvariul il am cam de 6 luni,are 53 l
-am un filtru HAILEA INTERNAL FILTRE de 200 l,o sa pun o poza cu el
-lumina: am un neon de 16 w, nu e special pentru acvariu,il am de la un prieten ,din cauza ca nu am avut fonduri nu miam permis altul special pentru plante .
-incalzitorul este cam vechi ,este marca SCUBA dar nu stiu cata putere are pentru ca nu l-am avut nou,tot asa a fost si acesta primit cadou,dar important este ca imi face fata la acvariul acesta
-plante :am 3 plante Hygrophila corymbosa 'Angustifolia'[asa am inteles ca se cheama ,aici pe site] iar una a crescut foarte mare si nu stiu cum sa o inmultesc
-decor:am un strat subtire de pietris ,fara nici un fertilizator pentru plante , si niste pietre 2-3 ca decor
-pesti:Aici vine si partea mai grea.In total am 14 pesti ,media lor de lungime este de 5 cm,si mai am si 2 melci care nu stiu cum se cheama.Speciile de pesti sunt:1 hoplo,3 carasei[2 vreau sa ii dau],1 mascul si 2 femele de xipho ,1 rechin argintiu ,3 pesti tetra-pinguin,1 zebra ,si inca 2 pesti care nu stiu ce specie sunt [o sa pun o poza poate ma ajutati],cam atat cu speciile de pesti
-hrana :sunt mini-fulgi NOVO BEA [asa scrie pe borcanel] ,este de la JBL,si a costat destul de mult,in jur de 13 lei,m-am gandit ca daca e asa scumpa ar trebui sa fie si buna
Am acvariul incastrat intr-o vitrina cu un capac deasupre iar neonul de iluminat il am in spatele acvariului , e ok?
Scuze pentru pozele cu acvariul dar deocamdata nu am un aparat foto mai bun si am facut cu telefonul
|
 |
|
ok asa o sa fac,multumesc
|
 |
|
problema e ca am afisat la despre noi un topic cu curiozitati
|
 |
|
vreau sa dau 2 carasei din acvariul meu si sa iau o femela xipho si daca se poate si o pereche de gourami,ce credeti se potrivesc?
|
 |
|
Buna ziua,puteti sa imi spuneti si mie cateva speci de pesti mai comune asa?care s-ar potrivi cu xipho,cu un hoplo, cu un rechin argintiu,pentru un acvariu de 53 de litri ,nu nu restrictionati speciile din cauza dimensiunilor acvariului pentru ca vreau unu mai mare,acum vreau doar sa aflu mai multe speci de pesti nu chiar rari
|
 |
|
o sa pun si niste poze cu ea mai pe seara, dar mai am o femela xipho care cam de pe 5 februarie am observat ca ii creste burta,dar femela de xipho nu are coada colorata in negru ca si cealanta cu problemele ,o are portocalie ca si tot corpul,stiu ca ar trebui sa nasca in 6 saptamani ,pentru ca e prima nastere.si inca ceva ,un mascul de xipho destul de mare [5-6 cm ] cate femele pot pune langa el in acvariu?[acum am 2 femele]
|
 |
|
ok mersi
|
 |
|
scuze ca scriu pe topicul tau,dar am si eu o problema cu pui de xipho,am o femela care mia fatat prima oara doar 4-5 pesti si aceia au murit la cateva ore de la nastere,eu stiam ca fata 20-30 de pui ,am tinuto in maternitate,acum ia scazut burta femelei dar tot mai are pata neagra pe spate adica in zona anala,imi puteti da un sfat?
|
 |
|
aha deci de acum, ar trebui sa o scot din maternitate si sa o las in acvariu si cam in 30 de zile ar trebui sa nasca iar?dar o sa faca iar ca data asta cu pui ?e prea mare temperatura?aam stiut ca daca e mai temperatura e mai mare oleaca o sa fete mai repede.
|
 |
|
cum se poate remedia problema cu frati?o sa imi faca asa mereu?
|
 |
|
in acvariu sunt 25-26 grade.
am inteles ca la 30 de zile de la prima nastere mai fata odata ...e adevrat?....si o mai las in maternitate?.
|
 |
|