mihaibaciu wrote:problema e ca am afisat la despre noi un topic cu curiozitati
da-mi voie sa te ajut in primul rand cu cateva sfaturi despre forum si despre noi cei carora le ceri ajutorul. Daca vrei sa deschizi discutia despre o problema, trebuie sa deschizi un top, in care TREBUIE sa ne dai TOATE informatiile necesare ex: ce acvariu ai, ce substrat, ce filtru , ce pesti si multe alte ce. Daca noi nu avem aceste informatii, sfaturile noastre desi date cu bune intentii pot fi eronate in parte. Ca tu intrebai de gurami daca sunt compatibili ci xipho. In acvariul tau eu pot sa iti dau aceasta informatie doar daca stiu ce alti pesti mai ai. Nestiind acest lucru, ma abtin de la a te sfatui. Pentruca daca ti-as spune ca sunt compatibili, ei pot fi incompatibili cu alti pesti pe care tu ii ai si atunci sfatul meu nu ar fi corect. Intelegi acum? Cum incercam noi sa te ajutam? Cand cineva ridica o problema, ne ducem la prima pagina afisata in topicul respectiv ca sa nu te ducem in eroare. Deoarece acvariul tau este descris in alta parte( si acolo sumar) nu am reusit sa vad ce ai in el. Deasemenea pozele nefiind elocvente, ne este greu sa ne dam seama care ar fi solutiile la problemele tale. Crede-ma ca, daca nu avem ca informatii tot ce ne trebuie in prima pagina, nu stim unde sa te cautam prin noianul de topicuri ca sa te ajutam. In general la rubrica Despre noi, se spun doar lucruri personale despre tine, cine esti, de unde esti...si alte cateva lucruri care consideri tu ca ne intereseaza pe noi( in mod obligatoriu cele notate cu * de catre fondatorii site-ului). Dupa ce ai dat aceste informatii despre tine, deschizi un topic in sectiunea care te intereseaza pe tine, si acolo incepi cu prezentarea COMPLETA a acvariului tau. Faptul ca femela ta a nascut cat a nascut si cum a nascut, eu zic ca se datoreaza unor conditii de stres care pot fi foarte multe: incompatibilitate cu alti pesti, temperatura prea mare, lumina prea puternica...Toate astea sunt presupuneri care nu au fundament pentruca ne lipsesc mult prea multe informatii.
In concluzie( opinia mea): uita de topicul asta si deschide unul adevarat cu tot ce te-am sfatuit mai sus si ce mai crezi tu de cuviinta si vom sta altfel de vorba( sper sa nu te superi pe mine ca ti-am dat atatea sfaturi, dar eu zic ca sunt constructive si te vor ajuta la rezolvarea problemelor tale, dar si ale altora, pentruca noi cu totii invatam atat din greselile noastre cat si din greselile colegilor nostrii)