[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: sv_costin
Forum Index » Profile for sv_costin » Messages posted by sv_costin
poti folosi un site extern pentru upload de poze

un exemplu ar fi asta http://postimage.org/

LE:
pentru diacritice trebuie sa treci tastatura pe US/International
Bine ai venit !

Care poze??
la magazinele gasite pe google am incercat ..Tucradio nu au pe stoc cel putin pana la sfarsitul lunii Iulie din pacate.
e bine de stiut..
oricum nici al meu nu curge in pozitie normala.. Acum urmeaza sa vad in timp cum se comporta.

inca o intrebare : exista vreo sursa de piese de schimb pentru filtrele astea ?? pe mine ma intereseaza rotor sau decat ax ceramic si nu gasesc pe nicaieri.
.pana una alta am improvizat un ax dintr-o spita de umbrela..dar nu stiu cat o sa dureze..
stiu ca e vechi topicul, dar am si eu o intrebare.
filtrul tau hw 302 curge inclinat la 45 de grade sau mai mult?
am cumparat si eu acest tip de filtru si in incercarea de a scoate aerul din canistra , l-am inclinat.. imediat a aparut un firicel de apa pe langa clapeta din partea inclinata..in rest nu curge pe la colturi, sau daca sta in pozitie normala.

Tind sa cred ca nu e de la garnitura mare de la capac, ci de la altceva, gen pompa, robineti in/out..
ai rabdare...
Poti incerca sa faci un schimb de apa de cam 30%. Poate stresul mutarii e de vina desi nu prea cred. Guppy sunt pesti destul de rezistenti la conditii diferite . Incearca o crestere a temperaturii , o oxigenare mai puternica a apei si un schimb de apa.
dupa cum arata apa , acvariul pare deciclat..incearca saa nu mai schimbi foarte multa apa si lasa filtrul sa-si faca treaba..
nu sunt extrem de multi , dar vor fi in viitor .
guppy se inmultesc foarte repede , desigur daca nu sunt numai masculi.
De asemenea sunt foarte usor de gasit in zona Donatii. Adaugarea locatiei la profil ar fi utila. eu de exemplu vreau sa scap de vreo 20 de guppy pentru ca m-am supraaglomerat.

ca decor as merge pe pietre , lemne din natura ( adica gratis) si ceva plantute din categoria easy ,care nu au neaparata nevoie de co2 si fertilizanti.- astea iarasi se gasesc la donatii .
filtre iarasi se gasesc destul de des in zona de vanzari ..la preturi accesibile . ..

ps: nu cumpara chestii la sfatul vanzatorilor de petshop ca ajungi sa cumperi multe chestii inutile/scumpe
La dimensiunile astea se poate observa diferenta dintre sexe ?

si eu sunt interesat de raspuns..pentru ca as apela si eu la donatie , dar nu as lua mai mult de 3-4 pui...
Bine ai venit!

Ai ales bine locul unde sa zici ca ai trei acvarii goale...ai toate sansele sa gasesti alti acvaroholici care sa le doreasca...
pai daca ai reactorul pe in -ul filtrului poate e co2 nu aer...daca ar lua aer pe la sorb ai vedea bulele si pe furtun. si pe la garnituri nu cred ca ar lua aer ci ar picura apa mai degraba
anuntul este inca valabil...cu in urma unor eventuale discutii pesti pot fi predati in Ploiesti si Luni dimineata pana la ora 9..
dragos..genul de om pe care il reprezinti face pe foarte multi sa se gandeasca de mai multe ori inainte de a dona ceva cuiva...
pai nu prea ai lasat spatiu pentru silicon..2mm pentru fiecare lipitura e suficient cred.
eu pe al meu l-am lipit cu bison transparent..
cred ca ar fi aratat mai bine cu silicon negru.dar aici totul tine de gustul fiecaruia..
eu am comandat la ei pentru un 80/50/50 acum cativa ani...imi pare rau si acum ca nu am cerut si cantuire ...
cum ai spus si tu , taieturi perfecte 90grade tot impecabil..si ca pret eu nu am gasit mai ieftin la momentul acela.
Super tare proiectul...Bafta cu el.. Asteptam poze..
Eu as face si un sump din acvariul de 180L ..asa de inceput..Beam Animal'u nu e greu de facut..mai ales ca inca n-ai comandat sticla..

Spor la treaba
in banii aia cred ca te incadrezi sa iti lipeasca cineva (profesional) un acvariu chiar mai mare + filtru extern cel putin un jbl e901 + stand metalic imbracat in pal care sa arate cum vrei u.. incalzitor etc...

Cred ca te gandesti la un acavriu lipit de cineva ca la un compromis si parerea mea e ca te inseli...Pe langa faptul ca iti construiesti ce dimensiuni vrei scapi si mai ieftin si ai si satisfactie mai mare cand il vezi gata...

Din cate am vazut pe forumuri , dar si pe la cativa cunoscuti , cei care cumpara acvarii brand ajung sa mai bage alti bani in echipamente mai tarziu.. de obicei filtrarea este insuficienta , lumina la fel..

Eu unu sunt fan Diy pentru ca ofera o satisfactie finala mult mai mare decat atunci cand iei ceva gata facut..
Cumpar reflector neon jbl sau juwel lungime ~80cm sau apropiata ...pot oferi la schimb bani sau /si cateva fire de valisneria americana si/sau guppy maturi/pui ..Preferabil in Ploiesti sau imprejurimi.. Contra bani se poate si prin posta..
Daca te incumeti sa lipesti singur acvariul - asta fiind cea mai ieftina varianta :
- sticla o poti comanda taiata, cantuita la Cristal Brad sau furnizori similari- sticla float (grosimea o alegi in functie de dimensiuni)
- siliconul necesar il gasesti fara probleme , este silicon special pentru acvarii transparent/negru
- lipirea o poti face personal + inca cineva pentru ajutor( asta in urma unei documentari ) , sau poate te ajuta alt pasionat de pe forum cu ceva experienta

Pentru acvarii gata facute tind sa recomand magazinele Hornbach , au acvarii lipite profesional , la preturi decente..

Succes!

Forum Index » Profile for sv_costin » Messages posted by sv_costin
Go to: