[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: providra18
Forum Index » Profile for providra18 » Messages posted by providra18
Nu cred ca e bine sa faci un schimb asa de mult 50% din apa si cred ca nici colegii experimentati nu recomanda asa cev. Acuma, cat ai apa in acvariu, ia si pune intr-un recipient cu gura larga(o galeata de exemplu) la statut. Eu fac schimb de apa la 2-3 zile si am tot timpul apa la statut + ca adaug si solutie aqua safe de la tetra. Schimba 20-25 % din apa la 2-3 zile cu apa din aia statuta. Cred ca e cel mai bine. Asteapta si alte pareri. Eu asa am fost invatat de ceilalti colegi.
Din cate stiu si din cate am citit, nu cred ca ai facut o combinatie prea buna in privinta pestelui beta.
Burta mare. Le dai mult de mancare? De cate ori pe zi le dai?Mancare in exces nu este bine. In cazul in care e gestanta trebuie sa o pui intr-un avariu maternitate, cu sita sau daca e cumparat pentru asa ceva, ai ce-ti trebuie. Temperatura de 24-26 grade C, filtru si incalzitor. Daca nu ai incalzitor pune undeva unde ai o sursa de caldura, sa se mentina. In momentul in care femela a nascut o muti in acvariul comun. La pestisori le dai mancare foarte fina,abia dupa 2 zile, insa foarte putin, de 2-3 ori pe zi. Acuma mai asteapta si celelalte pareri, poate am zis ceva gresit.
In cazul in care nu ai pompa de aer, poti folosi motorasul de la spalatorul de parbrize, de la o dacie, e foarte bun, am vazut la multi asa. Deci, poti incerca...Si asa ziceai ca te pricepi la electrica ;)
In a doua poza, planta de sus are ca niste puncte negre: unul in stanga, de unde a inceput uscarea plantei si unul spre varf, daca se vede. La planta de jos, cam asa aratau radacinile plantelor.
Coleul albert spunea ca i se pare a lipsi ceva. Va puteti da seama ce am gresit? Sau ce trebuie sa fac?
Am de gand, in cazul in care nu gasesc capac cu lumina, sa incer a-mi face singur unu`. Aveti idee, e greu? Sau daca nu, orice idee e bine venita.
AAAA....Poate imi mai dati ceva sfaturi, ce mai trebuie facu la acvariu, sa-l mai umplu.
Multumesc !
Acvariu 60L cu dimensiunile: L=60; l=30; h=35. Substratul fertil tetra, pietris ornament de 3mm, acvariul nu este acoperit. Am cautat sa iau capac cu lumina, dar nu am gasit, doar pe comanda si e foarte scump, sau prin achizitionarea unui acvariu cu tot cu capac. Pentru fertilizare folosesc o solutie Nutrivit (solutie nutritiva pentru plante)-asa scrie pe recipient. Acvariul "merge" de 2 luni. Tin sa zic ca nu e cine stie ce, nu prea am avut bani sa investesc calumea. Ce cumparam, cumparam saptamanal.
Va rog faceti-ma sa inteleg ce inseamna o plantare corespunzatoare. Eu cand am plantat, am prin plantele de radacina si le-am infipt destul de adanc in substrat, adica am fost sigurr ca au ajuns la substratul fertil, dupa care am "netezit" pietrele de decor.
Ceva foarte curios: cand am plecat de acasa, totul arata bine (ma refer la plante). Acuma, cand am ajuns, majoritatea plantelor erau scoase din substrat si ingalbenite, iar radacina parca era ca o pasta sa zic asa. Ca atunci cand am pus mana pe ea s-a turtit foarte foarte usor si s-a intins pe mana, s-a facut dupa forma degetului. Oare de ce? (
Momentan nu sunt acasa, dar voi reveni diseara cu vesti noi si eventual cu poze. Problema e ca nu toate au acel punct negru pe ele, doar cateva fire.
Am citit despre bomba cu drojdie si zahar, am citit si despre sistemele de injectie co2 si am mai gasit ceva in legatura cu niste pastilute: CO2 Nutri Tabs Aquatic Nature. Ele cica elibereaza bule de co2. Ati auzit de ele? A folosit cineva?
Nu stie nimeni despre ce e vorba?
La nastere de guppy am asistat si eu. Acuma nu stiu exact ce sa-ti zic, dar mormolocii mei, erau albi. Sa-ti zic ceva concret nu pot deoarece nu stiu, dar presupun ca daca ar fi puiuti de molly ar trebui sa fie si ei cu un colorit mai inchis, nu crezi? Asteapta si sfatul celor mai experimentati. Daca am zis o prostie, mii de scuze.
Bine ai venit ! Aici vei avea raspunsuri la toate intrebarile si nedumeririle tale.
Dolly wrote:Ia incearca sa apesi pe butonul acesta si sa vezi daca gasesti macar unul din raspunsurile pe care le cauti. Poate chiar vei afla mai multe lucruri decit te astepti.

un buton foarte interesant
Unitatile complete de CO2 la ce sunt folositoare? In ce conditii se foloseste butelia de co2? Pentru acvariu de 60l cu plante nepretentioase e nevoie de co2? Hmz...Ma bate un gand pe parcurs, ce parere aveti?
Pe plantele care le am in acvariu,mai exact pe Elodeea canadensis au aparut ca niste puncte negre intre noduri. Imi puteti spune ce sunt alea? Aveti vreo idee despre aceste puncte, de ce au aparut, cum se trateaza? Ma gandesc sa nu fie o boala ceva a plantelor.
Cum am zis la inceput, acvariul meu are cadru de fier. Acuma vreau sa il schimb tot cu unul de 60l, dar fara cadru. Ala nu dadea bine, nu-mi placea. Criza ne afecteaza pe toti , iar din cauza finantelor sau nu numai, apare problema: nu as mai cumpara incalzitor, oxigenator....Vreau sa iau o parte din apa din acvariu actual care e deja ciclat, plantele sa le transfer in celalalt acvariu, dar nu stiu ce sa fac cu fertilizantul si pietrisul. Sa-l scot si pe acesta si sa-l pun in acvariul nou? Sa cumpar altul? Ce parere aveti? Sau cum se face o schimbare de acvarii ca la carte?
Superrrr....Cum sa-l desfiintezi?!?NOO! Tot timpul mi-am dorit un acvariu in perete, inca de mic copil, insa, parintii nu au fost de acord, iar sa sparg peretii in apartamentul unde stau in chirie...)...Colegule arghy, gasesti aici tot ce ai nevoie pentru un incepator. Si eu am luat-o de la 0,dar cu ajutorul colegilor tin sa zic ca merg spre bine. Vei gasi sprijin, idei, ajutor s.m.a. Continui sa zic ce a omis mihai_ghe; dupa terminarea ciclarii sa citesti despre compatibilitate, numarul pestilor, in cazul in care vrei sa-ti mai iei sau sa-i schimbi pe acestia. Multa bafta !
Am dat un search si am vazut ca majoritatea preturilor difera in functie de firma. Sa fiu sincer nu stau prea bine cu banii acuma, ca sa iau fiecare test. Stiu ca testele pentru ph,gh,kh s.a sunt importante, dar cel si cel si cel mai important, care ar fi?
Sa inteleg ca cel mai bine ar fi sa iau fiecare imparte nu?

Forum Index » Profile for providra18 » Messages posted by providra18
Go to: