[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: providra18
Forum Index » Profile for providra18 » Messages posted by providra18
Sper si in acelasi timp imi doresc sa iasa...Dar nu-i problema, deoarece, omul din greseli invata. Oricum, voi urma reteta intocmai si voi face exact cum ati zis. Vin cu vesti noi duminica . Sa-mi tineti pumnii. Va multumesc pentru timpul pentru tot.
Am cumparat de la dumnealui tot ce se vede in imagine. Au ajuns intregi si in perfecta stare de functionare. Recomand
Da va rog ! ! ! Nu va certati pe topicul meu, pentru ca mi-l inchide...Va rog mult.

Scuze, nu am vrut sa scriu reductor, nu stiu la ce ma gandeam. Am vrut sa zic REACTOR.
Spuneti-mi va rog, acest reductor/difuzor, se cumpara sau se poate confectiona? Daca se confectioneaza, cum si din ce. O alta intrebare...Sticla cu compozitie o pui la frigider cu dop sau fara dop?
Pentru un acvariu cu dimensiunile de 600x300x350(63L, daca nu gresesc), sticla de 6 mm, am dat 48 lei. mare grija daca vrei sa-l faci tu...Eu l-am lipit, toate bune si frumoase. Cand am pus apa in el nu scapa, dar la laterale, unde au venit lipide lateralele mici, se vedeau bule de aer si mi-a cam fost frica sa-l las asa. Urmatoarea operatiune, dezlipirea. ...Am stat o zi ca sa dau jos siliconul de pe sticla.
Are totusi vreo importanta unde vine valva de sens? Am citit si am vazut pe net mai multe modalitati de constructie:
1) din sticla cu compozitie pleaca un furtun intr`o valva de sens, din acea valva pleaca direct in acvariu, cu o piatra de aer;
2) din sticla cu compozitie, pleaca un furtun intr`o alta sticla de 0,5 pe jumatate cu apa; dopul din sticla de jumate are 2 gauri prin care intra un furtunul pana la fundul sticlei si un alt furtun, care sta mai sus de continutul sticlei de jumate, pleaca spre acvariu. In continuare acestuia vine si valva de sens, dupa care furtunul ajunge la locul lui, in acvariu, unde se finalizeaza cu piatra de aer.
Care dintre acestea doua sunt mai bune? De fapt, ce rol are sticluta cu apa de 0.5 unde intra furtunul pana in josul acesteia, si alt furtun care sta la suprafata pleaca in acvariu? Pana la urma este obligatouri sa pun acel robinet?
Multumesc pentru explicatii, pentru ajutor, pentru reteta. Voi veni cu noi postari dupa ce voi face bomba. Pana acuma, e totul ok, am inteles, dar vom vedea dupa.
Pot sa zic cu mana pe inima ca stiu sa fac omleta si cartofi peajiti ...Noroc de prietena ca sta la mine si-mi face de haleala, dar daca nu ar fi ea, mancarea de baza, preparata de mine ar fi omleta cu cartofi prajiti si ca sa mai schimb meniul, oua prajite si cartofi prajiti . Acuma pe bune, am citit mult despre modul de constructie a acesteia, dar despre reteta, nu stiu mai nimic. Urmeaza sa ma studiez mai profund.
Aham...Am inteles. Voi ajunge acasa si voi incerca sa fac o asa zisa bomba. Sper sa iasa si sa nu dau peretii in drojdie )
Pai cum adica sa reglezi din reteta? Am inteles ca daca pui mai multa drojdie, va fi mai mult co2. In cazul asta, zici sa pui mai putina drojdie? Sau scazi din toate amestecurile compozitiei?
Unde pot gasi cele necesare pentru bomba? Valva, robinet, "T"-urile alea. La pet-shop nu sunt, ca am intrebat . Ma puteti indruma in alte parti?
woaw...E superb...Inseamna ca e valabil. Imi fac si eu una cat de repede. Sper sa am parte de ajutorul dumneavoastra unde intampin greutati.
popey wrote:Nu stiu ce vrei sa pui in acvariu, ce solutie? Drojdia cu zahar adica? Nu te-as sfatui! Cele doua componente produc o reactie chimica care degaja co2, acesta trebuie introdus in acvariu, dar dizolvat cu ajutorul unui reactor. Valva antiretur este necesara pentru a nu-ti curge apa din acvariu inapoi in sticla cu drojdie. Aditia de co2 in masa apei scade ph-ul apei, cu bomba cu drojdie nu o sa ai niciodata control exact asupra cantitatii de co2 emisa deoarece depinde in mare masura masura de temperatura camerei, care variaza zi/noapte.

Da, vreau sa fac o bomba din drojdie. Am intrebat deoarece am vazut raspunsuri pro si contra. Desi multi nu sunt de acord cu asa ceva, de ce se foloseste totusi? O parere, un sfat?
Nu ma axez numai pe plante, un acvariu plantat. Vreau si pesti si plante, iar pe acest forum, am citit ca pestii nu pot da suficient co2 pentru plante, care, din lipsa acestuia, vor muri nu? Deocamdata nu am de unde sa procur un sistem co2 de pe piata din lipsa finantelor, motiv pentru care am citit despre aceasta bomba cu drojdie si am decis sa-mi fac si eu una, dar nu inainte de a intreba de ea (parti bune/parti rele).
Este vreo problema daca pui direct, din sticla cu solutie in acvariu, fara sa mai treci prin acele sticlute cu apa?Ce se intampla in cazul in care nu se regleaza la numai 1-2 bule/s? Are ceva daca sunt mai multe?
M-am decis sa-mi fac o bomba din drojdie,insa nu am inteles prea bine acele treceri, din sticla cu drojdie,prin seringa,cu valva anti-retur, prin alta sticla cu apa. Imi puteti explica?
Astept si eu un raspuns, va rog.
Ai tinut apa la invechit?
Porcu wrote:
providra18 wrote:In cazul in care nu ai pompa de aer, poti folosi motorasul de la spalatorul de parbrize, de la o dacie, e foarte bun, am vazut la multi asa.

De ce-ar face asta cind o pompa de aer ieftina e 15-20 lei?

Acvariul fiind mic, poate vrea sa treaca la un acvariu mai mare si baiatul strange bani pentru celalalt . Am zis o posibilitate, nu o luati gresit.

Bine ai venit !
In legatura cu testele asteapta alte raspunsuri. Daca ai apa statuta, cred ca ar fi bine sa faci un schimb.

Forum Index » Profile for providra18 » Messages posted by providra18
Go to: