[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: providra18
Forum Index » Profile for providra18 » Messages posted by providra18
1 saptamana a mers in gol, din momentul in care am pus substratul. A2a saptamana a mers in gol cand am pus plantele, iar in a3a saptamana am pus si pestii. Pot sa-ti zic sigur ca marca e AquaEL, dar modelul nu stiu care este deoarece nu sunt acasa. Voi veni cu noutati in legatura cu oxigenatorul abia duminica dupa-amiaza.
Alber, fiind primul care mi-ai raspuns la acest topic, am citit ciclul azotic. In prima faza, din ce am inteles, greseala mea este ca nu am pus mancare in acvariu si ca nu am dat drumul la 2-3 pesti pt a forma bacteriile. O alta parte pe care am omis-o este monitorizarea apei.
Sper ca acuma e mai bine
bine alber. pana acuma am inteles. voi lasa prescurtarile deoparte.
Si voi pune litera mare dupa "."

Am editat un pic. Alber
salut! sunt nou in aceasta privinta. am avut acvariu de mic dar la un moment dat, l`am lasat balta. Aqma vreau sa`l refac si sa ma ingrijesc de el. asa cum am citit si in alte parti, am inceput in felul urmator: acvariul, incalzitorul, filtru de aer+oxigenator incorporat le aveam. am cumparat termometrul. dupa spalarea aparatelor si a acvariului si clatit foarte bine, am pus apa fiarta si racita in el pt a da drumul la aparate. dupa o perioada de functionare doar cu aparatele am cumparat un substrat din pietris, nu mare,nu mic(cu bobul de aproximativ 3mm) care l`am intins pe toata suprafata de jos a bazinului si tot asa, am lasat o perioada sa mearga in gol. urmatorul pas a fost in achizitionarea unor plante, la care am rupt putin din radacina(asa a fost sfatul vanzatorului)pt k erau mari. aceste plante le`am pus in substrat,dupa care am pus solutie Tetra AquaSafe. tot asa, am lasat o perioada sa mearga in gol, plantele au inceput sa creasca, se vedea k tulpina lor se intareste. 2 zile am lasat acvariul nesupravegheat iar knd am ajuns acasa am vazut k apa scazuse, iar oxigenatorul mergea mai mult in gol,la suprafata, plantele incepuse sa se inchida la culoare, sa se usuce si sa se rupa iar frunzele erau parca transparente. am ajuns la achizitionarea pestilor: 1 pereche de zebre(roz), 1 pereche guppy, 1 pereche xipho si 1 pereche de ancistrus. VA ROG sa`mi spuneti pana acuma unde am gresit! ! ! dimineata am avut 2 dezamagiri: unul din ancistrus,l`am gasit cu burta in sus , iar femela guppy, la scurt timp s`a dus si ea. Vreau sa zic k pe sanitar l`am gasit mort, dar guppy a stat mai retrasa intr`un colt a acvariului o perioada, dupa care s`a ridicat si a mancat si iarasi s`a retras...la scurt timp am gasit`o moarta...ce parere aveti? imi puteti da un sfat? va rog sa`mi ziceti unde am gresit, ce sa fac cu acele plante care se usuca?
In primul rand, multumesc pentru urare. Vreau sa zic k am citit si am vazut lucruri foarte interesante. Din acest motiv am ales sa ma inscriu si sa fiu printre voi, sa am parte de sfaturile si experientele voastre.
Buna ! Numele meu este Bogdan, sunt student in anul 2 la inginerie alimentara si vreau sa invat cum sa realizezi si sa intretii un colt din natura chiar pe suportul de acvariu din apartament )
Lexik@, multumesc de raspuns. am sa schimb mai des apa...dar ce vroiam sa mai intreb: am inteles k nu e bine ce fac, prin fierberea apei. asa e?apa de la bloc are multa piatra si clor si mi`e frik sa nu dauneze, motiv pentru care la fiecare schimb de apa, o fierb. aceste teste de apa, in ce consta?il cumpar de la orice magazin de acvaristica?informativ, ai idee cat costa? Multumesc de raspuns.
salut! sunt nou in aceasta privinta. am avut acvariu de mic dar la un moment dat, l`am lasat balta. Aqma vreau sa`l refac si sa ma ingrijesc de el. asa cum am citit si in alte parti, am inceput in felul urmator: acvariul, incalzitorul, filtru de aer+oxigenator incorporat le aveam. am cumparat termometrul. dupa spalarea aparatelor si a acvariului si clatit foarte bine, am pus apa fiarta si racita in el pt a da drumul la aparate. dupa o perioada de functionare doar cu aparatele am cumparat un substrat din pietris, nu mare,nu mic(cu bobul de aproximativ 3mm) care l`am intins pe toata suprafata de jos a bazinului si tot asa, am lasat o perioada sa mearga in gol. urmatorul pas a fost in achizitionarea unor plante, la care am rupt putin din radacina(asa a fost sfatul vanzatorului)pt k erau mari. aceste plante le`am pus in substrat,dupa care am pus solutie Tetra AquaSafe. tot asa, am lasat o perioada sa mearga in gol, plantele au inceput sa creasca, se vedea k tulpina lor se intareste. 2 zile am lasat acvariul nesupravegheat iar knd am ajuns acasa am vazut k apa scazuse, iar oxigenatorul mergea mai mult in gol,la suprafata, plantele incepuse sa se inchida la culoare, sa se usuce si sa se rupa iar frunzele erau parca transparente. am ajuns la achizitionarea pestilor: 1 pereche de zebre(roz), 1 pereche guppy, 1 pereche xipho si 1 pereche de ancistrus. VA ROG sa`mi spuneti pana acuma unde am gresit! ! ! dimineata am avut 2 dezamagiri: unul din ancistrus,l`am gasit cu burta in sus , iar femela guppy, la scurt timp s`a dus si ea. Vreau sa zic k pe sanitar l`am gasit mort, dar guppy a stat mai retrasa intr`un colt a acvariului o perioada, dupa care s`a ridicat si a mancat si iarasi s`a retras...la scurt timp am gasit`o moarta...ce parere aveti? imi puteti da un sfat? va rog sa`mi ziceti unde am gresit, ce sa fac cu acele plante care se usuca?

Forum Index » Profile for providra18 » Messages posted by providra18
Go to: