[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: providra18
Forum Index » Profile for providra18 » Messages posted by providra18
Pfoai...O butelie de 7.5 kg? Poi cat te tine nene? Cred ca ai vrut sa faci in ciuda si "la ambitie" ai cumparat butelia ah? Sa o folosesti sanatos si sa te bucuri de ea ;)
geo13 wrote:
Alex.B wrote:Unu cu sticla diamant altul cu lipeala? Am ghicit?

Ce este cu sticla asta diamant? Urmeaza sa-mi refac si eu acvariul si as vrea sa stiu de unde se poate procura in Bucuresti.
Daca nu-i bai.

Nu cred ca s-a referit la sticla diamant. A vrut sa zica ceva de genul: "unul cu sticla, unul cu diamantul(cel cu care se taie sticla), altu cu lipeala".
Bila de cladophora am inteles ca se poate rupe si intinde pe substrat. Aceasta se prinde cumva? Sau doar se intinde si se lasa pe suprafata stratului? Cum o aspiri? Ca se face urata daca nu ai grija de ea...
Foarte interesant! Am si eu asa ceva, dar nu am stiut ca se poate filtra substratul cu el . Merci mult alber.
Aoleu...trebuie sa fac si eu un drum din asta, ca vine vacanta si nu-l pot lasa in suceava. Pana acasa fac 1ora20, daca merg usor...Daca e sa ma grabesc, fac in jur de 45-50 minute, dar cum am acvariul in spate, nu pot sa bag talpa. Cum sa fac? Oare rezista pestisorii intr-un recipiend de vreo 5l? Dar plantele?
Explicati-mi si mie, cum adica sa filtrezi substratul?
Asa ma gandeam si eu...Inseamna ca am presupus bine...hihihih
De exempli, filtrul meu se prinde de o latura, in partea de sus a acvariului, are ca o clema care vine pe marginea sticlei. Avand capac, nu am putut sa-l pun decat intr-un singur fel, fara sa mai fac vreo modificare la el. Acesta are jetul de apa spre partea din fata a acvariului. Sper ca ai inteles ce am vrut sa zic.
Explica-mi te rog si ce e un CO2

Uita-te pe CO2??? S-a discutat foarte mult pe acesta despre co2. Gasesti reteta, modul de constructie...Ai multe care sa te ajute si sunt foarte explicite.
Bine ca ai stiut cum se face...Probabil ai mai folosit asa ceva si inainte. Ca de era sa fi avut de la inceput instalatie de co2 cumparata, era mai urat acuma. Pana te informai...Bine ca e co2 in continuare in acvariu ;).
Da...Multumesc! Sincer, chiar as vrea, dar nu am posibilitatea acum,iar din acest motiv, nu vreau sa incurc. Nah...sper ca nu v-ati suparat...
Da...Ma mananca tare...Dar vreau mai intai sa-mi rezolv problema cu substratul, vreau sa merg pe linie JBL si vreau sa-mi rezolv si cu lumina...Daca ziceai acu cateva zile, 1 saptamana, era o treaba. Oricum, nu vreau sa te incurc.
gengiskhan wrote:Pai o instalatie cu butelie de CO2 "minima" ca sa spun asa ar consta din urmatoare:
1. (evident) butelia
2. reductor de presiune
3. valva de sens
4. numarator de bule
5. difuzor ceramic (sau... de alt fel)

Varianta pentru punctul 5 ar fi un reactor de CO2 extern sau intern. Cel extern se monteaza pe returul filtrului extern (deci nu in acvariu ci in afara lui), celalalt... se monteaza in acvariu si eventual are nevoie de o mica pompa.

Se pare ca am postat in acelasi timp. Multumesc
Bine, dar vinzi sistemul complet sau doar butelia? Daca e sa vinzi numai butelia, spuneti-mi va rog ce mai trebuie pentru a avea sistemul complet
Daca ar fi sa o vinzi, la ce pret ai da-o? Pe langa butelie, ce iti mai trebuie ca sa ai instalatia completa?
ghinion...ce sa-i faci...
La faza pe care ai patit-o is de 10 ori mai bune bombitele din drojdie ...tin mai mult decat butelia de 0.5
Uite ca la asta nu m-am gandit. Cred ca e tarziu si deja s-a inchis, dar voi suna maine si voi scrie, poate mai sunt care vor sa stie. Multumesc de idee.
Scrie ca radacinile au intre 10-25 cm. Dar cand e sa faci comanda alegi S,L,M...
providra18 wrote:Totul e bine deocamdata. Plantele si-au schimbat culoarea, adica sunt mai naturale, au un verde mai aprins. E super. Ajung sa fiu off topic pentru 2-3 intrebari. Vreau o radacina sa cumpar. Ce am vazut prin magazine, sunt foarte scumpe, nu-mi permit. Am gasit pe nevertebrate.ro (sper sa nu fie reclama) niste radacini: 1) radacina naturala; 2) radacina de mangrove JBL; 3) lemn de mopani Hagen. Ce imi recomandati? Si marimile lor care sunt, ca nu stiu, nu-mi dau seama pentru ca ele sunt trecute mini, small, medium si S,M,L. Imi puteti spune?

Va rog lamuriti-ma si pe mine in legatura cu radacinile astea.
Totul e bine deocamdata. Plantele si-au schimbat culoarea, adica sunt mai naturale, au un verde mai aprins. E super. Ajung sa fiu off topic pentru 2-3 intrebari. Vreau o radacina sa cumpar. Ce am vazut prin magazine, sunt foarte scumpe, nu-mi permit. Am gasit pe nevertebrate.ro (sper sa nu fie reclama) niste radacini: 1) radacina naturala; 2) radacina de mangrove JBL; 3) lemn de mopani Hagen. Ce imi recomandati? Si marimile lor care sunt, ca nu stiu, nu-mi dau seama pentru ca ele sunt trecute mini, small, medium si S,M,L. Imi puteti spune?

Forum Index » Profile for providra18 » Messages posted by providra18
Go to: