| Message |
|
|
|
asta in cazul in care il folosesti cu furtunasu din dotare care baga concomitent cu apa si aer
Pai are un furtunas care sta la suprafata si unde ii pot regla debitul de aer, ca sa zic asa. Daca invart de acea rotita, baga un "jet" de bule mai puternic si mult mai dese; daca ii dau drumul jetul de aer este mai mic si cu bule mai mari. Acuma cum e bun de folosit? Sau nu are importanta?
|
 |
|
|
|
Spuneti-mi va rog, la acvariu de 60L, e de ajuns un oxigenator cu tot cu filtru de 300L/h??? Este un AquaEl.
|
 |
|
|
|
Am fost si am cumparat 1 pereche de molly. Spre surprinderea mea, cand am ajuns acasa am observat ca aveau pe ei niste pete albe, ca un fel de puf. Am citit ceva despre boala "bobului de gris". Din acest motiv i-am dus inapoi de unde i-am luat. Sper ca a fost o decizie corecta.
|
 |
|
|
Se poate inchide. Chiar mi-ati fost de ajutor, dar sa nu credeti ca veti scapa de mine  . Va multumesc pentru ajutorul acordat.
|
 |
|
|
Doamne ce bine e cu internetul asta. Cate lucruri poti gasi daca rascolesti bine. Totusi, tin sa multumesc celor care ajuta incepatorii, celor care ne inteleg, ne explica si ne indruma...Chiar daca uneori poate radeti de noi, dar nu-i nimic, inchidem ochii si va iertam 
|
 |
|
|
|
Deci daca se intampla asta, inseamna ca acvariul meu s-a ciclat si s-a format un echilibru nu?
In legatura cu femela xipho, cred ca e gestanta. O sa mai astept cateva zile sa vad ce se intampla si voi reveni cu o poza, poate nu-mi dau eu seama, sau poate ma insel.
|
 |
|
|
|
M-am gandit sa scriu tot aici si sper sa nu fiu off topic... Am vazut acuma un lucru curios in acvariu, mai exact la un mascul xipho. Ii creste coada aia in forma de spada. E de bine? Ce inseamna asta?
|
 |
|
|
costi08 wrote:lumina totala 2 x 14 w T5 si 2 x 24 w T 5 lampile sunt niste chinezarii care se monteaza pe lateralele bazinului
in momentul de fata merg doar pe 2 x 14 w
Spuneti-mi va rog si mie unde gasesc si eu lampi de genul care-l aveti dumneavoastra? De unde le-ati luat?
|
 |
|
|
|
Deschizand acest topic de dimineata va zic Buna dimineata ! L-am deschis din curiozitate, din nestiinta si care sa-mi fie de ajutor pe viitor. Sunt foarte curios cum se recunoaste o femela gestanta. Are o perioada de imperechere? Se imperecheaza doar cu masculul din specia ei sau/si cu alte specii? Am citit ca unele femele nasc puii vii,iar unele intai depun icre. In momentul in care, se recunoaste femela gestanta, cea care naste pui vii ce trebuie facut? Dar cea care depune icre? M-am uitat in acest forum in legatura cu topicul, dar sincer nu am gasit discutii legate de aceste intrebari si din acest motiv sper sa nu va deranjez cu acest topic si sa nu va suparati daca s-a mai discutat despre asa ceva. Stima si respect !
|
 |
|
|
|
Hmz...Nu ma lamureste nimeni?
|
 |
|
|
|
Poi te rog sa-mi dai o idee.Ce trebuie sa cumpar,de unde trebuie sa cumpar? Dumneavoastra cum ati face in cazul asta?
|
 |
|
|
cristi386 wrote:vrei neaparat capac ?ca ai putea foli niste neoane direct fara capac
Nu neaparat capac. Presupun ca fara capac se evapora apa mai repede, nu? Bineinteles ca ma intereseaza mai mult lumina decat capacul. Oricum apa o schimb o data la 2-3 zile, cam 15-20% din total.
|
 |
|
|
|
Buna ziua tuturor. Poate are cineva o rezolvare sau o indrumare. Am un acvariu imprumutat de 50L, deoarece al meu l-am spart din greseala. Cel imprumutat e facu cu cadru de fier fiind mai vechi...Nu am lumina la el, iar pe unde am cautat nu am gasit capac. As putea face eu un capac pentru acvariu cu tot cu lumina? Daca da, din ce se construieste,cum se construieste?Ce si cum trebuie facut pentru a putea pune neon/neoane?
|
 |
|
|
Alte probleme, poate imi dati un sfat, o idee. Acvariul pe care il aveam l-am spart din greseala si cand m-am hotarat sa incep iarasi cu acvariul, am luat de la cineva care nu-l mai folosea. e un acvariu de 50L, din cadru de fier. Prima problema e ca nu gasesc capac pentru el, din acest motiv nu am lumina  . Se poate improviza? Daca da, cum?
O alta problema e cu pestii. Pe viitor, daca totul e bine vreau sa mai achizitionez cativa. Am mai zis si pentru cei pe care-i deranjeaza ca ma repet, imi cer scuze: am 1mascul guppy(femela a murit in primele zile), 1 pereche zebre, 1 pereche xipho si 1sanitar(celalalt a murit si el in primele zile). Rog sa-mi spuneti ce pesti as putea cumpara, ca sa fie compatibilitate intre ei.
|
 |
|
|
LUPmic wrote:Daca vei scoate ghivecele din substrat va trebui sa o faci cu mare grija si rabdare, pentru a nu scoate substratul de sub pietris (desi am vazut ca are granulatie destul de mare).
Dupa asta scoti planta din ghiveci, o scoti din pasla aia(burete, vata) si o plantezi inapoi in acvariu.
Radacinile le scurtezi doar daca sunt foarte lungi si te incomodeaza la plantat.
Ce plante ai luat?
Dar ce se intampla daca iese din substrat la suprafata pietrisului?
Am luat Cabomba Aquatica si Cabomba Caroliniana. Mi le-a recomandat pe astea, fiind mai rezistente.
|
 |
|
|
LUPmic wrote:Ce fertilizant ai luat?
Trebuie sa scoti pestii intr-o galeata unde pui si filtrul sa functioneze tot timpul.
"Salvezi" cat mai multa apa in vase, galeti, bidoane(sa fie curate fara urme de detergenti), apropos de cati litrii e acvariul, sau n-am vazut eu?
Scoti pietrisul, pui substratul apoi pietrisul peste substrat.
Pui plantele, scoase din ghivecele de la magazin si apoi pui apa cu mare grija sa nu rascolesti tot ce ai muncit(poti pune o farfurie in care sa torni apa).
Pestii, filtrul, incalzitorul si apoi stai si te minunezi in fata lui
Acvariul are 50 de litri.
Am facut asa cum ati sugerat dumneavoastra. Am scos apa si pestii care i-am pus in vase foarte bine spalate(fara detergeti), dupa care am scos pietrisul care-l aveam in acvariu fara sa-l spal. Am vrut sa iau ceva de la tetra, insa vanzatorul mi-a spus sa iau Filtus Floran, pentru ca e acelasi fertilizant doar ca de alta firma si la acelasi pret, insa cu 1Kg in plus. Dupa ce am pus acest substrat am pus pietrisul de 3.5mm.
Acest lucru l-am facut ieri dupa-amiaza, dar problema e aici: am pus plantele fara sa le scot din ghiveci din motive de necunostinta. Acuma e vreo problema daca le scot din ghiveci si le pun in substrat? Trebuie rupte radacini sau ceva? Daca le scot din acea cutiuta a lor, le plantez tot asa, adica la un loc? cat trebuie adancite in substrat?
|
 |
|
|
|
Mi s-a cerut mai sus marca si tipul filtrului. Este un AquaEl typ FAT-1 230V 50Hz 3,7W si mai scrie ceva dar nu inteleg foarte bine "Q.. 300l/h". Am facut rost si de o pompa, de la un amic. O pot folosi? Are vreun rost?
Acuma totul pare bine, pestii sunt vioi, plantele vad ca incep sa se dezvolte. Totul pare sa fie bine. Oricum, am sa fac cum ati zis si dumneavoastra cu schimbul apei mai des pentru inceput si nu o voi mai fierbe, o voi lasa intr-un recipient cu gura larga. Totusi revin cu o intrebare: cu toate ca las apa in recipient, dupa parerea mea tot trebuie sa pun solutie pentru declorinare, de la Tetra, nu?
Altceva ce vreau sa va intreb: am cumparat ieri ca prim substrat un fertilizant pentru plante. Nu aveam prea multe verdeturi, adica nu aveam mai deloc si am mai cumparat cate ceva, sper ca nu am facut rau. O alta dilema pentru mine este ca atunci cand am cumparat plantele mi le-au dat ca intr-un ghiveci. Ce trebuie sa fac? Sa le scot din ala sau sa le mai las o perioada dupa care sa le scot si sa le plantez? Multumesc mult !
|
 |
|
|
LUPmic wrote:Salutare si bine ai venit!!!
Studiati si chimie p-acolo pe la "inginerie alimentara "?
Daca da, sa te tii de ea "ca e niste baieti care ca-ta chimisti"
Da...Totul e bazat pe chimie...E greu dar frumos in acelasi timp. Multumesc de urare.
|
 |
|
|
brawn wrote:Bun sfatul cu schimburi mici si dese de apa (in jur de 3-4 litri la 2 zile). Concomitent aspira bine substratul. Hraneste pestii cu mare zgarcenie (eu le-as da de mancare o data la 2-3 zile cat sa incapa pe 1 cm patrat). Atentie sa nu ajunga mancare pe substrat. Identifica plantele si spune-ne si noua ce ai. Daca vrei acvariu plantat si ai numai substrat steril gandeste-te sa pui acum un substrat fertilizant. Ce lumina ai?
Cu toata rusinea si sper sa nu ma certati, nu am ajuns sa cumpar lumina  . A fost o problema a banilor si plus de asta, la acest capitol nu m-am documentat prea bine. Acuma nu sunt acasa, dar atunci cand ajung, voi pune poze ca sa vedeti ce am. Nu vreau sa ma axez doar pe plante sau doar pe pesti. Vreau si una si alta  ...Sper ca nu sunt prea lacom 
|
 |
|
|
brawn wrote: Citeste despre speciile de pesti. Zebrele sunt pesti de card (de la 6 in sus), viviparii se tin 1 mascul - 2,3 femele si risti in scurt timp o suprapopulare. Ideal ar fi sa duci pestii de unde i-ai luat, sa faci ciclarea ca la carte iar intre timp sa te hotarasti ce pesti vrei.
Inteleg ce vrei sa zici, dar problema e ca nu pot inapoia pestii, deoarece i-am luat din magazin  si ca sa-i arunc, imi este mila. Deocamdata nu a mai murit nici unul si un sfat pe care l-am primit de la cineva a fost sa schimb apa mai des.
|
 |
|
|