| Message |
|
|
|
Asa am sa fac. De acuma cand am sa vad semne de pesti gestanti, voi cumpara o fatatoare. Ma intreb de ce a murit cu mormoloci in burta...Care a fost cauza?
|
 |
|
|
Nu zic ca sunt mester...Prima data cand am lipit acvariul, am observat ca aveam bule de aer la lipitura si mi-a fost frica sa pun apa in el...Am luat-o de la capat...Am stat 1 zi intreaga sa rad tot siliconul de pe laturi  . Da ce ati patit cu nepotelul ? Ce bocna a facut ?
|
 |
|
|
|
Am zis ca e foarte usor de facut, motiv pentru care il poate construi singur, nu neaparat sa plateasca pe cineva sa i-l faca. Inteles acuma?
|
 |
|
|
|
Da jtiu, am vazut. Dar m-am referit in general.
|
 |
|
|
|
Pai de exemplu daca ai 8 fire de elodeea, nu e bine sa le plantezi "buchet"? Trebuie plantate cu distanta intre ele?
|
 |
|
|
|
Poi nah...Fiind mai experimentat nu va mai contrazic. A fost un sfat prietenesc pentru acel om. Daca v-ati gandit ca va fugaresc clientii...imi pare rau!
|
 |
|
|
 Bine, dar vreau sa stii ca m-am referit la acvarii "modeste", nu la din alea imense  . La un acvariu cu o capacitate asa de mare, sigur ar trebui si intarituri nu? In cazul asta, eu asez sticla si tu pui intariturile 
|
 |
|
|
|
Ia si cauta despre constructia unui acvariu. E foarte usor de facut. Nu cred ca este necesar sa dai bani pentru ceva home made, mai aels ca e simplu.
|
 |
|
|
Mda...Era sa fiu iarasi bunic. Nu stiu ce s-a intamplat, dar femela a murit cu burta mare  (((. Doar am fost schimbat-o in alt acvariu din cauza ca avea burta foarte mare si ca i se vedea negru. Am tinut-o vreo 3-4 zile singura in acvariu iar burta ii crestea si negrul disparea...Ce s-a intamplat de nu au mai aparut puisorii? Si de ce a murit cu ei in burta???
|
 |
|
|
|
Vine vara si ma intereseaza si pe mine.
1)Ca sa montezi acest cooler, gauresti capacul sau il prinzi foarte usor cu ceva silicon, in interiorul capacului nemaifiind nevoit sa dai gaura?
2)Cum adica sa-l pui pe marginea acvariului? Il prinzi de un perete exterior? Daca e asa, da randament?
|
 |
|
|
Am o femela guppy care e gestanta si are o burta de zici ca ii crapa. In vechiul acvariu, de care v-am vorbit(cel cu cadru de fier) am pus cutia neagra  de la un juwel, cu filtru si incalzitor. Din pacate nu am plante deloc in el si mi-e cam frica sa nu nasca si sa pape puiutii. Stau cu ochii pe ea ca pe butelie. Ma trezesc si noaptea sa vad daca nu au aparut puii. Intrebare: este vreo problema daca nu am plante deloc in acvariu pentru pui? Pana mai cresc puii si-i pot vinde/dona sau da la schimb, trebuie neaparat sa tin si plante?
|
 |
|
|
|
Parerea mea este ca e acceptabil. Asteapta sa vezi ce zic si batranii.
|
 |
|
|
|
Da...Cand ziceam de fertilizant ma refeream la substrat.
|
 |
|
|
 Ce tare...Acum dupa ce ai cumparat si ai pus in acvariu intrebi daca e bun??? Si daca nu e bun, ce faci???
|
 |
|
|
|
Bine ai venit !
|
 |
|
|
|
Da, m-am hotarat. Voi baga fertilizant jbl si fertilizant lichid tot jbl. Asta inseamna ca merg pe linie jbl? Sau la fertilizant lichid se zice " fertilizant in coloana de apa"? Am vazut aceste expresii si nu stiu la ce se refera.
|
 |
|
|
|
Asa voi face...Voi scoate tot din el si voi baga jbl. Multumesc de sfaturi.
|
 |
|
|
|
Pot sa fac lucrul asta fara sa schimb substratul?
|
 |
|
|
Va rog sa-mi spuneti cum se numeste aceasta planta. Am cumparat-o din magazin si am intrebat de aia de acolo si a zis ca nu stie  . E pretentioasa? Se planteaza in substrat, se prinde de buturuga, de obiecte ornamentale? Vad ca are niste radacini foarte mari si intinse, plus ca incepe sa para ca si cum ar fi mancata. Puncte mici-mici si negre si lipsesc parti din frunze.
|
 |
|
|
|
In cazul asta, daca am substrat de la tetra, folosesc tot fertilizant lichid tetra. Se gaseste asa ceva?
|
 |
|
|