| Message |
|
|
...si cum am dat-o pe economie din melci pomaceea  )
deci: P= (CF+CV) - p*q
CF+CV=CT
|
 |
|
|
Salut, ce planta ai acolo in dreapta, Ludwigia cumva?
Uite si un topic ce te poate ajuta: http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=5612 , mie mi s-a parut foarte interesant.
|
 |
|
|
Pai da, dar tu ai scapat din armata....pestii tai ce vor face, vor muri incet cu dorul 
|
 |
|
|
|
+ ca africanii necesita un tratament putin mai special care trebuie studiat dinainte (nisip de mare, apa dura, compatibilitati intre specii, provenienta)
|
 |
|
|
La noi in piata e vreo 10 mii unu  .
|
 |
|
|
Intentionat am pus intrebarea pentru ca guppy de pe la noi cei care ii au majoritatea in acvariu sunt mici chirciti, fara culoare si cu cozile de toata jalea din cauza incrucisarilor repetate si bineanteles a unei comportari din punct de vedere nutritional de intretinere si spatiu necorespunzatoare din partea proprietarului.
Cand te uiti la un guppy cum sunt cei care i-am atasat in poze si care trec in dimensiune de 3 cm si chiar bat spre 4 ramai foarte impresionat si daca esti si cat de cat un cunoscator stii ca la guppy ala a fost tot timpul cineva care sa aiba grija sa primeasca mancare exact cand trebuie, sa aiba tot timpul apa curata si corespunzatoare din punct de vedere chimic si al temperaturii si sa aiba spatiu mare ca sa se dezvolte complet. (apropos, pestii se masoara de la varful botului pana la baza caudalei).
catre Twenty
Nu mai sunt intresat... De ce ? Pentru ca se inmultesc repede... Si mai ales unii se "dilesc" incep sa stea pe sus des cu gura APROAPE de suprafata apei... Ma enerveaza acest lucru...
Si sunt prea micuti.. Parca ar fi niste puiuti forever... Acum poate enervez pe unii care sunt "fanii" guppy... dar mi-am exprimat parerea proprie si personala
In ce conditii iti tii pestii? Stii ceva, ia forumul la puricat daca esti un baiat responsabil iar daca nu lasa-o in balta de treaba ca nu merge asa.
Intr-adevar gusturile nu se discuta si ti le respect dar nu striga in gura mare aici ca guppy tai "se dilesc" si respira repede la suprafata pentru ca dai dovada de ignoranta si "abuz de putere", ca sa zic asa, fata de niste animalute care nu au nici o vina ca au picat pe mana ta. Deci, revino-ti si realizeaza ca ai niste VIETI pe mana si ai o responsabilitate pe care ti-ai asumat-o constient sau inconstient de a avea grija de ele. Daca abia acum realizezi acest lucru esti liber sa-i dai la cineva care poate sa aiba grija de ei si sa mergi in fiecare zi la petshop sa te uiti la pesti. Nu mi-o lua in nume de rau.
|
 |
|
|
Twenty wrote:Sa nu fiu inteles gresit... Dar nu-mi plac speciile care raman mult timp mici... Gusturile nu se discuta 
Ce intelegi prin mic?
|
 |
|
|
Radu_9_4 wrote:
masculi au "coarnele" bifurcate  deci eu votez pentru femela 
Este mascul. Femelele nu au deloc mustati. Mustatile la masculi nu cresc bifurcate de la inceput.
|
 |
|
|
Salut si bine ai venit!
Daca ai pus pietriusul grunjos dedesubt si cel fin deasupra parerea mea este ca ai gresit. Pietrisul grunjos deasupra te ajuta mai mult la aspirat pentru ca nu se aspira odata cu mizeriile iar pietrisul fin trebuie sa stea unde sunt radacinile plantelor pentru ca are mai multe minerale, adica sub cel grunjos.
Poti sa pui niste poze sa vedem si noi obligeana pitica ??
Numai succese si bafta!
|
 |
|
|
Salut canadezu felicitari pentru acvariile tale frumoase!
Vreau sa te intreb si eu ceva, nu consumi prea mult CO2 cu instalatiile de filtrare de tip cascada? Eu stiu ca acele instalatii scot CO2-ul din apa si fac instalatia de CO2 ineficienta sau creste mult consumul de CO2.
Mersi si astept si eu poze cu acvariul de pe randul de jos  .
|
 |
|
|
|
Am de vanzare o sticluta de vitamine JBL Atvitol noua nouta, sigilata.
Pretul este de 16 lei.
Doar pentru Sibiu.
|
 |
|
|
Rezolvat! 
|
 |
|
|
lukaboy wrote:acum, ca sa pastram adevarul istoric, Scatofagus numai asta papa, da e cam singurul.
Cum arata Scatofagus asta ca am cautat pe net si nu am gasit nimic. Ai cumva un link?
|
 |
|
|
|
sunt 3 specii de plante care le-ai enumerat acolo, inafara de astea mai sunt cateva sute...
Vallisneria Gigantea rezista la temperaturi mai mari, echinodorus si anubias nu am tinut niciodata la asemenea temperaturi. Daca pui si un link o sa ma uit si la galeria ta.
Problemele prietenului tau nu cred ca vin de la consumul de minerale al melcilor din apa ci de la consumul de minerale al PLANTELOR din apa, pentru ca asa cum spunea si el nu a mai fertilizat de mult timp si bineanteles ca plantele au consumat tot ce era de consumat din apa; daca si schimburile de apa au fost rare nu mai e de mirare; ceratopterisul spune ca a inceput sa se dezvolte dupa ce a scos melcii din acvariu, e normal, pentru ca nu-i mai erau mancati toti mugurii si din frunze.
Eu am o gramada de melci in acvariu, seara daca aprind lumina sunt plini peretii acvariului si pentru asta plantele mi se dezvolta nu bine, foarte bine!
|
 |
|
|
|
Cred ca e o confuzie intre stricatul plantelor si melci. Cu discusii nu poti tine plante din caza temperaturii mari. La 28-30 de grade se strica aproape orice planta.
|
 |
|
|
beginner wrote:scuza-ma!
noi suntem incepatori, asa ca ti-am pus o intrebare referitoare la "solutia" (presupun ca asta este, nu?) pe care o ai tu, dar din greseala am pus-o pe pm. deci: avem un acvariu de 50 litri in care am o planta,2 carasi mici, 1 caras ceva mai mare, 2 molly, 2 sclari, 3 sanitari mici si un "rechin". pietrisul de jos este de la pet-shop. apa nu e chiar tulbure dar nici nu pot spune ca e foarte curata ( e putin "laptoasa") crezi ca solutia aceea m-ar ajuta, sau nu e cazul sa ma ingrijorez?
Ehee, acum vad ca esti sibianca (sau sunteti ...), imi pare bine sa mai vad un sibian pe forum.
Aquaria clear nu are rost sa introduci acum in acvariu, defapt nu are rost sa mai investesti in el pentru ca e, cum se spune pe-aici, o ciorba acolo fara prea multa verdeata  . Pestii care-i ai in acvariu trebuie sa se simta bine in mediul creat de tine (voi...) si pentru asta trebuie sa aiba conditiile necesare pentru corpul lor. O sa-ti dau un exemplu carasii nu se simt bine in apa peste 23-24 de grade, sunt pesti de apa rece iar scalarii se simt bine intre 27 si 30 de grade.
Mai citeste materialul de la Andras si poate te vei mai lamuri cam cum stau lucrurile.
|
 |
|
|
dragos11 wrote: si depinde si cit de multi sunt ca pot sa consume anumite microelemente din apa necesare dezvoltarii plantelor si la un moment dat nu veti sti de ce nu mai cresc plantele
Chestia cu numarul melcilor depinde de echilibrul din acvariu, daca e prea mult detritus atunci da, se inmultesc in exces, insa daca acvariul e echilibrat melcii o sa fie numai cati trebuie  .
Poti sa ne spui putin cam ce elemente consuma melcii din apa necesare plantelor si eventual daca ai un link sau ceva pe tema asta. Mersi.
|
 |
|
|
Porcu wrote:
dragos11 wrote:1 lingura de sare la 20 L de apa si vor muri melcii .
Melcii nu vor muri ....... plantele cu siguranta da  .
dragos11 ar fi vrut sa scrie:
Daca moare o cantitate mare de melci in acvariu nu e bine pentru ca nu poti sa-i gasesti pe toti, la fel cum nu-i vezi prin acvariu nici daca-s vii, si strica apa rau.

|
 |
|
|
dragos11 wrote:sau si mai repede baga 1 lingura de sare la 20 L de apa si vor muri melcii .
....si plantele mai sensibile.
@catalin_m4
Daca moare o cantitate mare de melci in acvariu nu e bine pentru ca nu poti sa-i gasesti pe toti, la fel cum nu-i vezi prin acvariu nici daca-s vii, si strica apa rau.
Poti incerca metoda cu castravetele in minciog seara si dimineata scoti minciogul din acvariu cu tot cu o gramada de melci (si ancistrus daca ai  ).
Melcii fac mai mult bine decat rau in acvariu, asa ca eu zic sa nu-i extermini detot.
Iti recomand Helisoma Nigricans (care ai grija ca pe-aici pe forum am vazut ca se confunda cu Planorbis Corneus care-i mai mare si e indigen si mananca plante).
|
 |
|
|
|
Intra pe poza in galeria ta, copiaza linkul de unde introduci adresele de internet in browser si da paste intr-un reply.
Din cate zici, asa cum ti-a spus si Andras, problema este ca ai plante prea putine.
|
 |
|
|