[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: RaresLuc
Forum Index » Profile for RaresLuc » Messages posted by RaresLuc
Noi suntem acvaristi. Noua ne place sa imbolnavim si pe altii cu pasiunea noastra pentru ca stim ca merita. De ce sa nu te bucuri de cresterea unor serii frumoase de oscari care sa ajunga la cat mai multe persoane. Crezi ca nu exista oameni responsabili care sa aiba grija de ei pe lumea asta? Exista esecuri si exista realizari in orice lucru. Gandeste-te...
Eu am avut 6 pirania in 60 de litri, la o marime de 2 cm. Cand au ajuns in jur de 6 cm am mai ramas cu 4 din cauza ca s-au mancat intre ei.
Porcu wrote:Peste vreo saptamina o sa afli un secret care-ti va schimba perceptia asupra acvaristicii cu plante.

Eu astept descantecul la care lucreaza faraonul Porcu pana saptamana viitoare ca sa ne lumineze in privinta acvaristicii cu plante...sau e dinaia cu "da mesajul la 7 persoane care trebuie fiecare sa-l mai dea la 7 ca sa afli secretul acvaristicii cu plante" ?
... pai a trecut Craciunul .

P.S. Nu iti recomand sa-ti cumperi bol.
Betta traind in tinuturi extreme in privinta lipsei de oxigen si a cantitatii de deseuri organice din apa pot sa-ti spun ca nu se incadreaza ca ceilalti pesti la calculul de marime/litru.
Acvariile acealea sunt speciale pentru betta insa numai pentru betta.
Comerciantii din Bankok obisnuiesc si astazi sa creasca zeci de betta in borcane, cate unul in fiecare borcan pentru a-i pregati pentru lupte.
Din experienta mea pot sa-ti spun ca am crescut betta intr-un ghiveci de planta de apartament care avea nevoie de multa apa in asa fel incat erau tot timpul 4 degete de apa in ghiveci. A fost lumea lor.
In concluzie eu cred ca poti sa ti betta in astfel de jucarie fara nici o problema si chiar sa-l amenajezi cu anumite plante pitice care se potrivesc. Din cand in cand schimburi de apa sa nu strice totusi calitatea si sa aspiri mizeria inestetica; sa nu bagi mai mult de un exemplar in astfel de acvariu pentru ca o sa fie victime.
Ieri, din "minunata" mea crescatorie de alge-perie (Audouinella), am smuls o bucata. Am strans-o bine intre degete pana a iesit aproape toata apa din ea, a ramas cu un aspect de carpeta taraneasca din lana. Am vrut sa o rup.
Cum mama zmeului sa o manance ancistrus cand am tras cat am putut de ea si nu se putea rupe?!!
Daca am rarit bulgarasul de alge, se mai dezlana, dar compact nu e nici o sansa.
Vad cu placere ca numarul de voturi a crescut destul de mult de cand m-am uitat ultima data pe post. ...dar pana la 2156 de voturi mai e cale lunga .

Un site interesant despre guppy cu o galerie interesanta: http://www.guppywest.com/
Ia-ti un incalzitor cum se cade si regleaza-l la 24 de grade.
Corydoras nu sunt viipari.
Asa e, acolo sunt doar Xipho, Platy si Puntius Conconius.
Salut,

Oscarii tai percep orice planta pe care o bagi in acvariu ca pe un obiect intrus in spatiul lor privat. Cred ca o sa ai spectacol cu orice planta bagi in acvariu orice ai face. Daca ai avea un setup facut cu plante mari bine prinse in substrat, in sensul ca au stat ceva timp acolo pana s-a ciclat si acvariul si chiar mai mult ca sa se prinda bine, si cu radacinile protejate cu spunea mosu, si sa introduci oscarii in setupul asta, cred ca pestii vor percepe plantele ca pe mediul ambiant si le vor accepta fara sa faca vreo diferenta. ;)
Ai o poza de ansamblu a acvariului?
am recitit acum postul si chiar scrie de pestii tai, nu stiu cum mi-a scapat :paperbag:
Am avut putin de timp liber si am cautat pe net. Chiar rasbora galaxy ai din cate vad, draguti pesti.
Misto !!!
Ce pesti ai, Rasbora Galaxy?
Plantele din partea stanga verzi cu dungi albe pe marginea frunzelor nu sunt plante de acvariu. O sa iti reziste cateva luni si o sa moara pentru ca sunt plante de apartament.
Este greu de spus cam la cate ore trebuie redusa lumina pentru ca nu stim cati nutrienti exista in acvariul respectiv si nici cat consuma(au..) plantele lui LYM. Teoretic este logic ce spui insa gandeste-te ca lumina nu se poate lua ca un nutrient cantitativ, dupa parerea mea lumina este un stimulent in actionarea fotosintezei, daca aceasta se reduce se reduc si sansele de a mai exista fotosinteza.
Adica daca am 1w/litru de lumina nu pot sa spun ca plantele imi consuma cam 0,8 w si atunci imi mai raman inca 0,2 w pentru alge...; unde bate lumina acolo se face si fotosinteza .
Algele se hranesc cu nitrati si fosfati. Nitratii sunt un fertilizant bun pentru plante ca si fosfatii insa in cantitati foarte mici. La cresterea concentratiilor acestor substante peste limita folosita de plante apar algele care le vor folosi cu mare pofta. Algele chiar stocheaza fosfati pentru un timp mai lung in asa fel incat vor continua sa prospere si dupa ce se stabileste un echilibru in acvariu, dar asta doar cat le permite rezerva de fosfati, asa ca echilibrul in acvariu trebuie sa fie sustinut cu precizie.
Nu cred ca reducerea drastica a luminii este o solutie. Plantele au nevoie de microelemente, macroelemente, lumina si CO2 ca sa traiasca.
cu mare placere
http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=5909 .
( hmm cred ca am postat din gresala cu tabul ... , in fine... sa continui teoria melcilor ) : )

de unde iese: P=p*q-CT

unde
P - profit
CF - costuri totale fixe
CV - costuri totale variabile
CT - costuri chiar totale
p (mic) - pretul unei bucati
q - cantitatea de bucati

ehee

Forum Index » Profile for RaresLuc » Messages posted by RaresLuc
Go to: