[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: RaresLuc
Forum Index » Profile for RaresLuc » Messages posted by RaresLuc
Nu, doar pentru inchegarea mizeriei din masa apei si adunarea ei in filtru, face apa cristal.
In 13-14 iunie la muzeul Antipa se tine o conferinta internationala de acvaristica sustinuta de Heiko Bleher! Biletul am vazut ca e 50 RON pe ambele zile. Eu nu pot sa ajung :aaa: .

Ia uitati ce program:

13 iunie 2008

17:00-19:00 --> Expeditii prin Africa Centrala si de Vest, cu descoperirea unor noi specii de cichlidae si alti pesti, impreuna cu biotopurile acestora-incluzand si popoarele native cu obiceiurile si traditiile lor .
19:00-19:30 --> Intrebari din public.

19:30-20:15 --> Pauza de cafea si racoritoare.

20:15-22:30 --> Discusii & Pestii Inger si pestii compatibili cu acestia, Discus-ul din natura vs. Discus-ul crescut in captivitate (la fel pentru pestii inger si restul).

22:30-23:00 --> Intrebari din public.

14 iunie 2008

15:00-16:30 --> Plante acvatice si Pesti - Sugestii pentru acvarii biotop autentice.

16:30-16:45 --> Intrebari din public.

16:45-17:15 --> Pauza de cafea si racoritoare

17:15-18:15 --> Cichlidae-le pitice din America Centrala si de Sud.

18:15-18:30 --> Intrebari din public.

18:30-18:45 --> O scurta pauza.

18:45-20:15 --> Raport din Regiunea Amazonului actualizat pana in 2007 - Despaduririle gigantice pentru plantatiile de soia si fermele de vaci (in ambele , Brazilia este in prezent cel mai mare producator global).

20:15-21:00 --> Intrebari din public
Pentru cine are probleme cu apa tulbure donez o sticla de 250 ml de Aquaria Clear Sera. Detalii pe pm.
ce motan atipic )

Foarte fain acvariul, felicitari!
Mie-mi place
cipikkus wrote:Scuzati-ma....nu m-am uitat prea atent....granulatia adimsa e de 3-4mm....

Hmm, esti cu o treapta mai jos, s-ar putea sa iti iasa substratul sera pe-afara , dar cu putina grija la aspirat substratul poate reusesti sa-ti mearga bine . Cam ce grosime are pietrisul de deasupra?
Porcu te intreba ceva...
da, sunt din sibiu, se poate trimite si de la sibiu daca esi interesat
Am reusit in sfarsit sa fac o serie de poze cu guppy facuti de mine, imi cer scuze ca nu am reusit sa le postez mai repede. Nici calitatea pozelor nu este cum am vrut eu sa iasa dar se pot vedea pestii.... e destul de greu sa pozezi un guppy, fuge in continuu; focalizezi pe el cand il prinzi intr-o pozitie buna si dupa ce ai declansat ai surpriza sa vezi poza cu pestele in cu totul alta pozitie... am reusit totusi sa prind niste cadre acceptabile zic eu.

Vreau sa spun ca nici pestii nu sunt ceea ce ma asteptam eu sa iasa, cei incrucisati cu masculul de cobra ma asteptam sa aiba mai multe caractere de cobra, iar cei incrucisati cu masculul cu coada in furculita ma asteptam sa aiba furculita mai voalata.

Mai spun odata care erau parintii:
femelele - pe aici le zice "guppy polonezi" sunt ca guppy lui Stan Shubel dintr-o poza postata de mine mai sus
mascul 1 - cobra
mascul 2 - cu coada in furculita
fiecare fac parte din linii.

Urmasii masculului cu coada in furculita.
image
image

Guppy cu caractere majoritare de la femela, cu exceptia cozii care se transforma in evantai ca la cobra.
image

Guppy cu caractere mai multe de la cobra: corpul mai robust si evantaiele cozii mai mari. As fi vrut sa-mi iasa pe coada si puncte negre dar mai lucrez la asta.... .
image
image

Mai multe poze puteti vedea la galerie.
maryusyk wrote:AVETI IDEE DACA ANCISTRUSUL MANANCA RICCIA? AS VREA DACA GASESC PRIN VREUN MAGAZIN ASA CEVA, SA CUMPAR DAR IMI E FRICA DE ANCISTRUS SI DE POMACEEA. STITI PE UNDE POT SA GASESC RICCIA?

Ancistrus nu mananca Riccia iti spun ca am si eu o mica invazie de Riccia la suprafata si 2 Ancistrus aproape maturi, acum le da mustacioara.
O practica mai noua de ciclat acvarii se poarta acum prin strainatate, si anume cumpararea de amoniac facut de firme specializate de acvaristica si dozarea lui dupa prospect. Cu ajutorul solutiilor cu bacterii din comert si a testelor se poate obtine o ciclare rapida.
Practica asta este si dupa parerea mea mai morala pentru ca nu supune pestii folositi la ciclare, pentru producere de amoniac, la otravire in momentul in care se ajunge la varful de amoniac si varful de nitriti.

@dragos11
varianta cu prietenul si buretele sau din acvariu merge doar ca este riscanta deoarece prietenul s-ar putea sa aiba boli in acvariu care poate la el nu se manifesta la pesti si atunci se transfera aceste boli si la noul acvariu; daca prietenul stie sa aiba grija de pesti si nu are boli varianta merge foarte bine, parerea mea insa este ca ciclarea facuta de la 0 e sfanta .
Salut. Cioatele fierbele in solutie saturata de sare si da-le coaja jos daca mai au. Pietrisul ce l-ai pus pe fundul acvariului sa fie cat mai fin.
Nice job pana acum .

P.S. Nu mai spune tutoriale pentru acvaristica, nu exista asa ceva, tutorialele sunt pentru jocuri si programe, acvaristica e reala! ;)
Am observat si la mine ca frunzele de Gigantea se inrosesc daca stau la lumina mare. Probabil nu mai au nevoie de atata clorofila pentru fotosinteza la intensitati mai mari.
Daca ai plante de plastic ar putea fi o cauza; pietrele ascutite sau decorurile ascutite ar putea fi alta cauza. Macropodus ar putea fi o cauza.
E mascul.
Eu nu vad nimic in link, nu apare nici o poza...
viulian wrote:Ammovec-ul sunt bacteriile care mananca amoniacul (primul rand de bacterii); nitrivec-ul sunt pentru randul doi (care papa nitritii si scot nitrati).

Am citit pe un site strain de acvaristica noua tendinta de ciclare a acvariilor care mi se pare mult mai ok decat cea de pana acum. Au aparut pe piata produse de uz acvaristic ce contin amoniac. Au si specificatii de folosinta , bineanteles cu concentratiile care trebuiesc folosite si perioada de timp in care e necesar sa pui acest amoniac in apa in vederea ciclarii.
Cu aceste produse nu mai este nevoie de pesti pentru ciclare.
Cred ca este cea mai buna solutie pentru a nu mai fortezi pestii cu care faci ciclarea sa treaca peste varfurile de amoniac (ammonia peak) si de nitriti (nitrite peak), pentru ca pestii care trec prin asa ceva nu cred ca se mai dezvolta normal dupa ciclare pentru ca au fost expusi la otrava.

viulian wrote:Si oricum, are ultraviolete, deci nu cred ca stau bacterii prin apa.. E vorba mai mult de pesti slabiti.

Ultravioletele din cate stiu se pun pe furtunul de evacuare a apei din filtru. Coloniile de bacterii se stabilesc in filtru, deci nu vor fi distruse de UV. La fel se poate intampla si cu coloniile de bacterii "rele" care se pot stabilii si in acvariu pe buturugi sau pietre mai mari. Se poate dezvolta o intreaga teorie aici.

Problema este destul de complicata pentru ca acvariul nu a fost ciclat si este greu de dat un diagnostic exact. Sunt o gramada de cauze ce ar putea afecta starea de sanatate a pestilor.
Oricum tratamentul cu baktopur trebuie continuat pana la final.
viulian wrote:Pai da, repara boala, dar totusi... pestii s-au imbolnavit din cauza de acvariu neciclat, deci baktopur rezolva efectele fara sa rezolve cauza nu ?
Deci cu sau fara baktopur, boala tot va reveni, pana cand nu se cicleaza acvariul..

Asa ca eu as face bai (pestele tinut juma de ora in 2L de apa si jumate de pastiluta) si in acvariul mare as da bice cu ciclarea.

Cu tratamentele astea de scurta durata in alte acvarii eu am dubii, pentru ca bacteriile ucigase raman in acvariul comunitar iar cand introduci pestele din carantina inapoi, slabit de la atatea medicamente si boli, e foarte usor sa se lege iarasi de el. Deci totusi cred ca e mai bine sa curete toate bacteriile din acvariu cu baktopur. Problema e unde tine pestii pe perioada ciclarii ulterioare.... Eventual LYM, dupa ce-i faci sanatosi sa-i dai unui pet shop si sa-ti iei pe ei vreo 3-4 ancistrus care sa te ajute la ciclare.

@viulian

sera ammovec este cumva amoniac pentru ciclare?
Pasii care trebuie sa-i urmezi sunt legati de reciclarea acvariului, dar prima data fa un schimb de 50% dupa tratament si conditionneaza apa. Scoate filtrul UV pentru 4 saptamani impreuna cu pestii. Mai lasa in acvariu doar 3-4 pesti mici, de preferat ancistrus sau moly ca sa te ajute si impotriva algelor. Dupa 4 saptamani masoara concentratiile de NH3, NO2 si NO3 si daca sunt 0, 0 si >=0 poti sa-ti pui filtrul UV la loc si sa-ti bagi pestii la loc.
Baktopurul contine albastru de metil care afecteaza plantele, in special vallisneriile si ehinodorusii. Albastrul de metil fiind in cantitati mici in baktopur s-ar putea sa nu le afecteze asa tare.
La tratament urmeaza instructiuniile exacte din prospect ca sa scapi de boala daca nu faci mai mult rau.
Bafta!

Forum Index » Profile for RaresLuc » Messages posted by RaresLuc
Go to: