[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: mihai_ghe
Forum Index » Profile for mihai_ghe » Messages posted by mihai_ghe
Din varful degetelor de la mana si pana la subrat ai maxim 70-80 cm(asta daca esti bine crescut),deci pentru rest pana la 1 m trebuie sa te bagi cu capul inauntru ,foarte greu de intretinut .
Lumina de pe laterala daca este din spate te va orbi la vedere ,daca este pe fata va fi neestetica.
Emimag wrote:Mersi pentru clarificare. Am vazut ca esti din Iasi! Imi poti recomanda pe cineva care sa faca un acvariu de 400-500l cu materiale de calitate? Sau vreun magazin?

Fara a se considera reclama ai in Iasi un magazin de specialitate care are si pagina web ..acvamax.ro
Dupa stiinta mea cei de la centrele de umplere cu co2 fac si verificari de butelii,cineva de pe forum spunea ca o verificare si cu inlocuite de robinet l-a costat in jur de 55 lei.Daca este asa dupa mine merita.
cirotariu wrote:Ceva detalii despre filtrul extern? Capacitate, model, etc... ?

Ce model ?omul spune clar "Vand filtru extern home-made",poate vrei sa intrebi ce debit are pompa in cazul cand are asa ceve ca din poze nu reiese acest lucru.
kreatoru wrote:uite eu de aici ---> http://www.electricmetsan.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=122&Itemid=104 am cumparat .....ieftin si bun... nu imi permit sa dau sute de lei pe neoane speciale , sant pe toate marimile ...de 13 wati = 22 lei numai sa il bagi in priza direct

Ieftina si buna instalatia dar pentru tipul ala de corpuri nu gasesti tuburi de acvaristica(865,965) si daca vrei un acvariu plantat nu te poti descurca cu ce este acolo,de obicei in tipul alela de corpuri se folosesc drosere de calitete indoielnica si deaceia se ajunde la acele preturi.Ca exemplu daca folosesti tuburi t5 de 24w un droser de calitate care sa aprinda tubul la parametrii normali este undeva la 36-59 lei.
Masori cu firul de ata intins pe fata acvariului,sau cu un dreptar.
Eu am un eheim pe post de filtrare suplimentara si sint foarte multumit,este silentios si usor de curatat,ventuzele de fixare sant de calitate(am avut si resun dar cam dupa 3 luni ventuzele de fixare au inceput sa se deslipeasca singure si caucuicul din care sant facute a inceput sa se intareasca)
vladt wrote:daca cumpar apa plata din comert pentru pesti mai trebuie lasata la ciclat?

Trebuie neaparat sa citesti ciclul azotului ca sa poti intelege ce se petrece cu apa din acvariu si dece este necesara etapa de ciclare.Ciclarea poate fi grabita cu colonii de bacterii cumparate dar cu grija la folosirea acestora exact dupa prospect.
Da trebuie sa o iei de la inceput inclusiv cu ciclarea acvariului.Pietrisul din acvariu este prea mare si prea colorat,plantele de plastic si castelul nu au ce cauta acolo,pune substrat si pietris de 2-3mm cu plante naturale....asa trebuie sa arate un acvariu dupa parerea mea.
vvoicu wrote:
neonul are o lumina perfect alba (zici ca este neonul de la bucatarie ) De fapt de cand am vazut ca cel original este ars si pana mi-a venit comanda ( ca l-am gasit doar pe comanda ) am folosit un neon cumparat de la brick . Vreau sa-ti spun ca, cu ochiul liber nu se observa nicio diferenta intre cel de al feroplast de 44 lei si cel de la brick de 3.5 lei

Daca nu ai plante merge orice lumina ai,la ochi zici ca nu este nici o diferenta?....crede-ma ca intre 6500k si 10000k este diferenta si plantele o vor simti(asta in cazul cand te hotarasti sa plantezi acvariul) O zi buna si pe limpezi.
PS. Diferenta intre tuburile de firma pentru acvaristica si cele "de la brick de 3.5 lei " este foarte mare dar acuratetea ochiului uman nu o poate sesiza.
best_trophy wrote:Multa lume zic ca "bomba"face boom,dar sincer folosesc de multa vreme CO2 din bomba,si nu s-a intimplat nimic.Am facut si retete mai periculoase special sa vad ce ar putea sa se intample.Nu s-a intamplat nimic.

Daca sticla are destul volum liber peste nivelul apei din ea si daca nu obturezi traseul de evacuare al co2 nu sant probleme.Se mai poate monta suplimentar o sticla de 1,5 litri aranjata pe post de numarator si in acest caz rezolvi si problema spumei in caz ca apare.
Sustin ce spune Alex.B osram 865 are randament dar spectrul lui este optimizat pentru ca lumina sa penetreze coloana de apa din acvariu.Cel mai bun in cazul tau este un tub special pentru horticultura-Osram Fluora.Fiind un tub t8 este usor de alimentat cu un droser clasic electromagnetic si cu un starter.
petrutz2003 wrote:filtrul de tifgara e mai mare
doar o parte a filtrului cred, fara hartia ce il inconjoara
si filtrul se baga direct in furtun ?

Scoti hartia de pe filtru dupa care turtesti prin strangere filtru si il infingi in furtun cam pana la jumatate,rezultatele sant destul de bune-scoate bule fine.
La 72 l de apa aveam bomba din sticla de 2,5 l care baga co2 tot timpul si nu am avut problame cu pH.Acvariul era mediu plantat.
petrutz2003 wrote:am cumparat twin air stone ASC 09 / ASW 09 de la RESUN
o piatra este alba si una albastra
una este carborundum air stone si una corundum air stone ....
care e faza? la ce se foloseste una si la ce se foloseste cealalta?
nu sunt nici un as in engleza sa-mi dau seama ce vrea sa spuna

Oricum destul de repede se vor colmata si atunci vor scoate la fel bulele de aer(adica aproape de loc),cauta sa oxigenezi apa prin valurirea de suprafata.
clopotel wrote:k..imi cer scuze ca am facut cateva greseli in trecut..hai sa uitam si sa o luam de la inceput.
Am gasit un site de acvaristica ( www.acvamax.ro ) de pe care pot comanda plante naturale si cum am dat si de niste bani (am vandut vechiul acvariu de 72 L cu 80 lei) mi-am facut o listuta cu plantele pe care vreau sa mi le comand. acum vin cu cateva intrebari:

1.pana vine cu curierul rapid din iasi(ca acolo au ei sediul) adica 24-48h nu mor plantele?
2.ce imi trebuie in plus ca sa intretin plantele ?
3.trebuie sa las neonul aprins si noaptea?
4.sunt bune plantele pe care le-am cumparat??
5.nu le mananca pestii?(asha am auzit de la unu altu)
6.nu fac alge pe sticla acvariului?(asa am auzit de la unu altu)
7.am vorbit cu human face pe messenger si mi-a spus ca daca tai din varful plantelor si pun in substrat isi prind radacini si astfel le inmultesc. asa e?

si acum lista:

Acorus Pusillus-8.40
Bacopa monnieri-8.40
Cladophora-7.40
Elodea Densa-8.00
Sagittaria Subulata-9.40

*valorile ce sunt dupa nume sunt pretul lor in lei

Ai o multime de intrebari de pus dar vad ca nu vrei deloc sa folosesti functia de cautate din forum,nici nu vrei sa citesti cu atentie ce se spune pe forum,pe forum intelegem sa raspundem la intrebarile mai deosebite sau la cele care tin de experienta la cele uzuale trebuie sa cauti tu raspunsul ca deaceia exista functia de cautate.
coco1985 wrote:Din pacate nu am ciclat apa.......m-am interesat de ciclul azotului si cum se face dar nu imi permit sa tin apa in agvariu fara pesti doua saptamani

Mare greseala incearca sa mai citesti despre ciclare ....nu se stie cand o sa dai din nou restart la acvariu si atunci s-ar putea lasa cu pesti morti,ar fi mare pacat.
Alege un filtru de capacitate mai mare si ai avantajul une cantitati mai mare de material filtrant(filtrare biologica excelenta daca pui Siporax) ,nu se stie cand vei vrea sa schimbi acvariul si atunci e bine sa ai un filtru care sa poata face fata.Eu la 72 l am avut un filtru Tetra de EX400 si nu prea eram multumit,acum am Eheim 2226 si nu regret investitia.
Poate apa oxigenata avea mai mult de 3% concentratie.
Am folosit si eu apa oxigenata de 3%,puneam 50ml la 72l de apa si lasam acvariul cu lumina stinsa 2 ore dupa care faceam schimburi de 50% de apa dar nu am avut probleme niciodata.Am folosit aceasta metoda de 3 ori la interval de 4 zile si nu am avut probleme,de alge am scapat in proportie de 80% iar restul a disparut de la sine in 5 zile .Am uitat sa spun ca pe perioada de tratament nu mai dadeam drumul la co2.

Forum Index » Profile for mihai_ghe » Messages posted by mihai_ghe
Go to: