| Message |
|
|
BogdanHojbota wrote:
ei bine la ce te ajuta daca are interfata usb si briz brizuri? la nimic
De cate ori deschizi dulapul sa te uiti la filtru sa vezi cum arata ? - rasp: rar si foarte rar.
.
Simplu si la obiect ,de multe ori ne lasam pacaliti de reclama si uitam esentialu .
|
 |
|
|
|
Cand a sarit supapa eram pe drum catre casa asa ca nu stiu ce presiune era in butelie pentru ca verificarea cu reductoru o faceam cand ajungeam.
Cea ce am vrut sa subliniez este ca de fiecare data tipu baga mai mult co 2 altfel nu se explica cei 80-90 bari din butelie.
|
 |
|
|
|
Dupa cum spune si titlu am probleme cu co2 sau sant eu foarte ghinionist.
Am inceput cu clasica bomba dar vrand sa evoluez am cumparat cu stingator cu co2 din ala cu robinetul cu parghie.A fost un fiasco total pentru ca daca apasam un pic pe parghie robinetul nu era etans si scapa pe la parghie .La reclamatia mea vanzatorul raspunde pe drept ca robinetul este facut sa lucreze inchis sau deschis la maxim si ca eventualele scapari nu conteaxa pentru ca odata actionat levierul in 30-50 de secunde stingatorul se goleste si nu conteaza daca scapa in timpul actionarii.Am inghitit galusca si am ramas cu bani dati si cu stingator de co2 la masina.
Plin de avant trec la butelie de unica folosinta de 500g si regulator de la Ferplast.Toata treaba merge perfect si vazind ca am nevoie de masura presiuni ma hotarasc si cumpar si setul de manometre .
Acum aveam instalatia de co2 completa dar butelia se golea cam repede si este destul de scumpa.Strang bani si cumpar de pe forum o butelie de 2 litri de co2 cu revizia pana in 2018.
Butelia este trimisa plina,cumpar adaptor de la butelie de unica folosinta la rencarcabila montrez reductorul si vad ca are 60 bari exact cu trebuie si reductorul functioneaza corect.
Pana aici sant fericit,dar la a 2 sau a 3 incarcare cand montez reductorul vad ca arata 90 bari desi eu specificam destul de clar la incarcare ca butelia are 2 kg de co2 lucru stantat si pe butelie.
Speriat de o asa presiune scot butelia afara si cu regulatorul montat pe ea dau drumul la surubul de reglaj fin la maxim cu gandul de a mai scoate din gaz pana ce manometrul va indica in jur de 50-60 bari .
Surpriza dupa un minut o bubuitura puternica si manometrul de pe joasa presiune crapa efectiv(atasez si o poza).Plin de suparare scot manometru si blindez gaura cu dopul original si astfel raman fara masura pe joasa presiune.Dupa o perioada incep sa simt nevoia de o electrovalva si atunci comand pe forum un regulator JBL cu valva de 12v.Vine regulatoru pe care il montez si treaba este ok.
La incarcarile ulterioare desi eu specificam de fiecare data ca butelia are 2 kg de co2 cand ajungeam acasa si montam regulatorul observam ca in butelie aveam tot in jur de 80-90 bari.
Ca tot patitul acum demontam regulatoru si scoteam din co2 pana ajung la 60 bari.
Astazi ma duc cu butelia la incarcat la acelasi centru si specific clar: 2 kg de co2,platesc 10 lei si pun butelia in masina DAR IN FATA PE SCAUN CA SA NU O ZDRUNCIN-MARE GRESEALA.
In drum spre casa cam la 30 minute de la incarcare cand eram exact intr-o intersectie si stateam la semafor BUM a sarit supapa de siguranta de pe butelie..va dati seama ce a fost in masina si cum am reusit sa deschid usa si sa ies din masina plina de o ceata de ca in filmele de groaza .Experienta este de nedescris su nu o doresc nici dusmanilor mei .
Acum am o mare antrebare si o mare rugamine la colegi forumisti :
-credeti ca se mai poate face ceva cu butelia ca dupa cum am vazul robinetul are filetul de fixare in corpul butevii mai mic ca la alte butelii, eventual se poate inlocui numai membrana de la supapa?
-colegi care va duceti cu buteliile la incarcat mare atentie butelia sa stea numai in PORBAGAJ.
PS scuzati lunga prezentare dar va rog sa intelegeti cat de suparat sant si sa stiti ca ma gandesc serios sa trec iar la bomba.
|
 |
|
|
|
Vad acvariul dar nu vad mopanu.
|
 |
|
|
|
Bine ai venit ,vad ca ai inceput in forta direct cu un acvariu marisor,ape limpezi si sa ai pesti sanatosi.
|
 |
|
|
Lasa melci in pace sant un bun indicator al calitatii apei si este normal sa faca si ei parte din ecosistem.
Daca se vor inmulti excesiv atunci poti sa mai donezi din ei.
|
 |
|
|
scificuss wrote:mihai_ghe cred ca era vorba de prezentat acvariul colegului ddaniel1983, plus ca tu zici ca ai un 2224 cu burete pe sorb iar eu vad in poza postata doar un eheim intern.
Aparte, planta aia centrala din potul ceramic e o Dracena si nu este planta aia nu creste submers. O fi rezistat ea pana acum dar din ce vad incep sa putrezeasca frunzelel asa ca iti recomand sa o scoti de acolo si daca o mai poti salva trage-o la ghiveci pe geam sau balcon.
LE. Vazui si tevile de tur si retur ale filtrului mai tarziu, Nu te dereanjeaza vizual acel filtru intern? Plus ca la volumul de apa e suficient cel extern.
Asa este era vorba de acvariul colegului ddaniel1983 dar am inteles prea tarziu asta.
Da planta este Dracena dar eu in nestiinta si graba mea am fost pacalit de vanzator .
Cand am realizat acest lucru am zis sa astept sa vad ce se intampla cu planta,am scris despra aceasta intamplare in alt topic.
Da filtru Eheim cam strica aspectul dar este si pe post de reactor de co2 si pe post de filtru mecanic curatat saptamanal.
In acvariul din poza nu am aspirat niciodata nu am substrat ci numai pietrisul al fin plin de melci de substrat.Acvariul este in functiune de 9 luni cu cele 2 filtre ,fac schimburi de apa de 50% la 5 zile direct de la robinet cu un dispozitiv cu pompa si furtun de 8 mm diametru,fertilizez cu pps pro si easy life si aceasta este toata intretinerea acvariului.
Estetica acvariului cam lasa de dorit dar pestii au toate conditiile sa se dezvolte si sa se inmulteasca.
|
 |
|
|
zamfir wrote:
mihai_ghe wrote:Foarte bune sant si filtrele de la Eheim eu am 2226 cumparat de pe forum sh care functioneaza de 4 luni fara interventie cu un burete pe sorbul de la intrare.
subscriu.
dar foarte important ar fi sa descrii un pic acvariul tau....
Dimensiuni 600x400x450,lampa Hagen 2x24w t5 osram 865 ,plantat mediu un pic cam suprapopulat dar eu sant multumit de evolutia lui.
Cum o poza face cat o mie de cuvinte pun si o poza.
|
 |
|
|
goretex wrote:bactozym ! am scris eu gresit! scuze.....
am inteles ca ajuta la dezvoltarea bacteriilor si sustine procesul de ciclare!
nu am bagat. doar am fost sfatuit si am intrebat aici
Am folosit si eu eu la inceputuri si dupa parerea mea grabeste ciclarea introarecare masura dar acum nu mai folosesc,prefer sa las acvariul sa urmeze ciclul natural fara ajutoare.
|
 |
|
|
|
Cam 3 luni am utilizat un Tetratec Ex 700. Nu s-a manifestat la el cunoscuta problema: scurgeri de apa.
Cat l-a desfacu si montat am reusit sa rup ghearele de plastic de la racordul robinetilor.
Hotarat lucru unitatea care contine robinetii, e un dezastru de proiectare si executare. Facuta la marea zgarcenie si cu materiale de slaba calitate.
Cred ca nemtii au realizat ca este un filtru cu probleme si deaceea au inceput sa apara si o sumedenie de piese de schimb (setul de robineti,garnituri chiar si capacul cu tot cu motor)
Momentan filtrul este reparat dar sta pe dreapta ca filtru de avarie si nu cred ca va fi folosit asa curand.
|
 |
|
|
|
Sa continuii eu ... mihai_ghe
Detin doua filtre EHEIM unul 2226 sh pentru un proiect viitor si unu 2224.
2224 il folosesc la un acvariu de apa dulce ,plantat de 108 de litri brut.
Debit: 700 litri / h
Consum de energie: 8W / h
Volum bazin: 6 litri
Volum cosuri cu material filtrant :3litri
Minusuri: daca nu il umpli cu apa cind il amorsezi iese aerul mai greu din el si atunci trebuie sa scutur si sa inclin filtrul de cateva ori . La 2-3 luni trebuie sa curat furtunele de la el pentru ca se depune un fel de gel care micsoreaza drastic debitul.
Silentios ,nu am avut probleme cu scurgerile de apa ,de curatat il curat doar cand observ ca a scazut debitul cam la 3-4 luni ,am montat un burete pe sorbul de intrare .
Nu am sifonat niciodata in acvariu pentru ca mai am montat un Eheim intern 2212 pe post de filtru mecanic si reactor de co2.
Debit cu medii filtrante cred ca pe la 300-350 de litri /h maxim
In general multumit de el ,dar folosit inpreuna cu Eheim 2212.
Este o investitie buna si de aceia pentru un viitor acvariu de 250 litri am optat tot pentru Eheim 2226.
|
 |
|
|
|
Foarte bune sant si filtrele de la Eheim eu am 2226 cumparat de pe forum sh care functioneaza de 4 luni fara interventie cu un burete pe sorbul de la intrare.
|
 |
|
|
|
Salut si bine ai venit ,ne mai adunam si noi din Bacau incet incet.
|
 |
|
|
|
Revizia pana cand este valabila?
|
 |
|
|
Trippin wrote:
In principiu trebuie sa te hotarasti ce neoane vrei si dupa aia le cauti in functie de necesitati : spectru de culoare, caldura culorii, intensitatea luminoasa, etc etc.
Eu credeam ca faci invers :in functie de dimensiunile acvariului si de gradul de plantare alegi " spectru de culoare, caldura culorii, intensitatea luminoasa, etc etc" si abia dupa aia te hotarasti la firma.
|
 |
|
|
|
S-au mai facut de alti dar pe alt principiu,atasez cateva poze.
|
 |
|
|
|
Eu la 10 l am un filtru hang-on de la Hagen cu burete pe sorbul de la intrare si plin cu substrat pro de la Eheim,merge perfect (de curatat nu curat decat buretele de la sorb odata la 10 zile)daca ai grija ca acvariul sa fie plin pana aproape de margina superioara atunci nu ai probleme sa se dezamorseze la o pana de curent.
|
 |
|
|
blade4014 wrote:Am mai facut o poza. Sper sa va fie mai de folos asta.
Aceeasi planta am cumparat si eu fiind sfatuie de vanzator ca este o raritate,vanzatorul avea un acvariu cam de 120l plin cu astfel de plante.La mine dupa 14 zile planta arata destul de rau si cred ca este pe duca,am trecut pe la vanzator sa cer sfaturi dar am fost surprins sa constat ca la el in acvariu plantele erau deacuma facute un terci ,deci am luat teapa daca nu m-am documentat inainte de cumparare.
|
 |
|
|
alber wrote:
swq1 wrote:Voi ce ziceti, va tine?
S-ar putea sa nu. Greutatea acvariului se va apropia de 200 de kg cu tot cu apa si substrat. Ti-ar mai trebui ceva si pe mijloc, care sa impiedice curbarea
swq1 wrote:Ma gandesc sa iau pres de ala de spuma de baie,
Cel mai bine ar fi sa poti rectifica acea denivelare. Daca nu, mai bine folosesti o placa de polistiren expandat. Groasa de minim 2 cm
Cu o placa de polistiren din acela care se pune sub parchet de 2-3 cm grosime nu ai nici o problema dar incearca sa slefuiesti cat de cat acea denivelare si sa mai pui un picior de sprijin dedesupt.
|
 |
|
|
HumanFace wrote:Eu tias sugera ori un filtru intern ori un hang-on de 200-300l\h.
Acela sfat l-as da si eu ,mai bine un filtru hang-on da la Hagen ca da mai bine la estetica acvariului si sant filtre foarte fiabile si cu zgomot foatre redus.
|
 |
|
|