[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: mihai_ghe
Forum Index » Profile for mihai_ghe » Messages posted by mihai_ghe
Giany wrote: ... algizit - pastile ce efect negativ poate avea ?

Algizit-trebuie cautata cauza aparitiei algelor si dupa aia treci la combatere,cu el poate vei scapa de alge(nu este un panaceu universal) dar daca nu cauti cauza vor aparea din nou.
emadonn wrote:am mai facut o inovatie nu stiu daca e bine sau nu dar pana acum e ok
am facut un sistem de iluminat la un acvariu de 100 de litri cu bec ecologic de 15 w si care zice ca are 720 lucsi intradevar se vede f bine in acvariu
sper sa fie totul ok

Daca ai acvariul plantat nu ajunge lumina nici ca putere nici ca intensitate de lumeni,si probabil nici ca spectru luminos.Am incercat si eu cu becuri economice de le Philips dar nu am fost multumit.
Uite ce am avut eu 4 tuburi 23w la un acvariu de 72litri.
pauldiscus wrote:problema este ca nu stiu cum sa imi fac

Poti folosi una din lampile de aici:http://www.happypets.ro/hagen-c-13_147_137.html
Eu am una de 2x24w si una de 1x24w,le folosesc la un acvariu de 600x300x450 in functie de cum evolueaza plantele.La tine cred ca ar merge numai una de 2x24w cu tuburi osram 865.
Din stiinta mea aceasta lampa a fost conceputa pentru setul de acvarii coocon care are maxim 43 litri.Pentru 54 l ai avea nevoie de 2 lampi (la una vei avea putina lumina si lumina va fi si cam concentrata pe o portiune de acvariu,la 2 lampi vei avea lumina mai bine distribuita pe suprafata acvariului),ca spectru este ok daca este cu bec de 6500k.
un mic acvarist wrote:1.Scoicile schimba pH-ul din apa,adica face rau la pesti+ca se pot taia in ea.
2.Sanitarilor le plac sa faca gauri deoarece la multe specii le plac sa-si faca treaba in toalete facutede ei.Mai ales sanitarii.
Nu-i poti zice ca-i sinucigas deoarece lui ii place sa faca curat.Nu-l cheama sanitar doar ca mananca doar ce ramane de la pesti,lor le place sa stranga mizeria intr-un coltisor(asa imi fac si mie) si dupa ce au terminat de strans o aspir eu cu tubul de curatat pietrisl

Tu chiar te auzi ce spui,nu vezi ca comentezi cea ce nu stii,eu zic sa mai citesti vreo 2-3 luni tot ce gasesti interesant in forum si dupa aia incepi cu sfaturile plus ca comentezi un topic vechi de un an si ceva.
Giany wrote:am cateva pastile pot sa pun ca sa scap de alge ?? acvariul este plantat

Mai bine nu,incearca sa combati algele pe cale naturala fara chimicale.
cristi_Cta wrote:sau e mai bine sa pun fund dublu ?

Eu,repet eu as pune fund dublu si intatitoare H si astfel as dormi in liniste.
Humbert wrote:
- capacul este modificat in sensul ca am scos instalatia initiala (1X15W) si am facut una care poate functiona cu 1 sau 2 neoane de 15W sau de 18W T8 sau 1 sau 2 neoane de 24W T5

Cum adica poate functiona si cu 1x15,sau 2x15 ,sau1x18,sau2x18,sau1x24,sau2x24
Vezi ca tuburile de 15w au o lungine,cele de 18w alta lungime,iar cele de 24w alta lungime,intre tuburi t8 si t5 este diferenta de drosere daca vrei sa aprinzi corect tuburile.
Ce fel de drosere folosesti pentru asa o instalatie universala?
valyy_dvd wrote:Am luat acum o luna un sterilizator de la aqua medic de 9w si a functionat 50 de ore cel mult,intamplator m-am uitat la el si am vazut ca face flasuri ,l-am desfacut si am sesizat ca unul din cele doua filamente este ars si cel de al doielea sta sa se arda si el(inegrit langa filament).
Am bagat din nou sterilizatorul in functiune si tot asa facea flasuri.
Care poate fi cauza?
El funtiona numai noaptea de la 1.00 la 3.00
Acum am comndat alt bec,dar sa vad care este cauza? A mai patit cineva ceva de genul?
Am mai observat ca uneori priza comandata nu mai functiona bine,adica nu se mai stingea la ora care trebia si ramanea aprinsa pana o stingeam eu.
O fi vreun camp magnetic de la droser care influenteaza negativ priza programabila?

Prizele programabile sant de 2 feluri:
-mecanice cu motor
-electronice cu programator cu circuit integrat si acumulator tampon pentru memorie si program
nici una nu este influentata de campurile electromagnetice
Daca lampa UV este cu droser electromagnetic atunci daca tubul UV are un filament ars(intrerupt) atunci asa face fileaza si cate odata poate reuseste sa se aprinda
Daca lampa este cu droser electronic atunci ar trebui sa mearga si cu un filament intrerupt (dar esta depinde de schema electronica a droserului)
adilupu wrote:

INTREBARE:

3. ce sistem de co2 imi recomandati pt 180 l (exclusa bomba artizanala si kiturile foatre scumpe)

4. daca nu ar fi compatibili discusii cu neonii ce ziceti daca as pune urmatorii pesti:

-4 guppy
-6 neoni
-4 barbus tetrazona
-4 rsbora
-2 botia
-2 ancistrusi

3. Cel mai bine strangi bani si incerci sa cumperi o butelie de co2,un difuzor ceramic sau un reactor cu pompa,si pe viitor un controler de co2,la 180l nu ai alta solutie daca vrei un acvariu bine plantat.
4. Barbus tetrazona sant cam obraznici si vor ciupi si fugarii gupy.
sunflower wrote:si mie mi-au fatat astazi doua femele de xipho si primii pesti i-am scos cu minciogul din acvariu ...iar apoi am separat femelele de ceilalti pesti ca sa nu raman fara pui !
Problema mea e alta .... nu stiu daca trebuie sa le dau puilor altfel de hranadecat pestisorilor mai mari si daca necesita regim mai special decat ceilalti ...
momentan sunt separati de restul pestisorilor ....dar nu stiu ce sa fac cu ei de acum ...

Eu le dau sa manance fulgi de care dau la adulti(fulgi de la tetra) dar foarte bine maruntiti intre degete,si o data la 2 zile un pic de spirulina (dintr-o pastila de spirulina umana dar foarte bine maruntita).Dupa aceasta reteta alimentara am crescut generatii intregi de pui de vivipari.
raluca rachieru wrote: Pentru informatii suplimentare apelati numarul de telefon - 0749 407 428

Primul post ar trebui sa fie de prezentare si apoi de vanzare nu crezi?.
Andrei.. wrote: . Deci ma poti ajuta ?

Trebuie sa stii ca este aproape imposibil de intretinut un acvariu de 9 l de catre un incepator,ai nevoie de foarte multe cunostinte si de multe echipamente ,inclusiv de un set de teste de analiza pentru apa .Imposibil de realizat un acvariu stabil cu tot ce trebuie cu suma de 100 lei.
petrutz2003 wrote:am sa remediez situatia, bine ca stiu care sunt "'bubitele''
deocamdata totul e ok
am o mica problema cu capacul de la bomba, astfel: in capac am lipit o pasta de pix mai groasa, unde am bagat furtunul. pasta am lipit o de capacul sticlei cu silicon numai ca nu prea a tinut siliconul, cand am miscat sticla am vazut ca scapa
am sa lipesc alt dop si am sa l pun in locul celui in uz, care daca nu e deranjat e bine, dar daca dau peste el .....intelegeti ideea

Lipeste cu LOCTITE tine foarte bine.
berberul wrote:
Si acum, ca am batut covorul in timpul orelor de liniste, va astept.....

La mine situatia se prezinta astfel:acvariu 81l,lumina 3x24w t5 3x1600 lumeni deci 59 lumeni/litru-sau 0.88 w/litru plante obisnuite dar destul de multe si co2 din butelie fara controler dar cu electrovalva odata cu lumina(7-12 si 17-22).In aceasta situatie fiind plecat in concediu m-a umplut de alge in 10 zile.
Facut curatenie temeinica ,tratamant contra algelor =scapat de ele.
Noua schema de iluminat :2x24w t5 ,2x1600 lumeni deci 39 lumeni/litru-sau 0.52 w/litru si co2 din butelie fara controler dar cu electrovalva odata cu lumina(7-12 si 17-22).In aceasta situatie ma aflu de 21 de zile si nici urma de alge.Singura concluzie pe care o trag este ca trebuie sa aplic si o schema de fertilizare.Teste de apa nu am facut (spre rusinea mea nu am mai avut bani de teste cam de mult timp).
emadonn wrote:buna
eu mi-am achizitionat o lampa cu acumulator care are doua tuburi fluorescente de 8w si e super se vede perfect in acvariul de 100 de litri
lampa am atasat-o peste acvariu deasupra capacului din sticla am avantaje mari si anume se vede perfect in acvariu si apa nu se incalzeste plus aceste neoane au viata mai lunga de utilizare

Asa este se vede perfect numai ca nu este buna decat la un acvariu neplantat,la plantat este cu totul alta poveste.
catalintroi wrote:, dar am cumparat Siporax facut de Hagen pentru filtrele Fluval. De cateva minute am inlocuit carbunele activ din filtrul intern cu siporax. N-am tinut filtrul oprit mai mult de 1-2 minute,.

Siporax este produs de firma SERA si este marca inregistrata,ceea ce ai cumparat de la firma HAGEN este ceramica de mai proasta calitate si nu poate fi numita Siporax,intre cele doua produse exista diferente remarcabile.
Daca sant de 24w bucata atunci sant t5 .
Vezi ca cu ajutorul functiei "search" vei afla tot ce te intereseaza despre aceasta boala.
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/11865.page
Raul este facut ,ai sarit peste etapa de ciclare .Cred ca ar trebui sa dai pestii care au ramas si sa incerci un setup nou fara graba .Urmaresti ciclarea si cand rezultatele la analize arata ca s-a terminat atunci incepi popularea cu pesti unul la inceput ,urmaresti comportamentul lui 2-3 zile si apoi restul.

Forum Index » Profile for mihai_ghe » Messages posted by mihai_ghe
Go to: