[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
nelamurire cu Co2, lumina, fertilizanti  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
olinno
Member

IP:

am un acvariu de 70L (juwel) si intentionez sa-mi cumpar un sistem CO2. din cauza bugetului, nu-mi pot permite un sistem profesional cu butelie . deci ramana bomba cu drojdie... m-am gandid sa cumpar JBL Bio - CO2 Vario Complett - Set http://www.acvamax.ro/product_info.php?cPath=21_36&products_id=169 acest set. dar citind o gramada de articole pe forum in legatura cu aceste bombe si am ajuns la concluzia ca bomba il pot face si eu... dar de aici vine problema mea; reactorul ii mai eficient decat o piatra de aer?la ce ajuta reactorul? are rost sa cumpar numai reactorul si un bubble counter? si ce se intampla daca o las si noaptea?

asi vrea sa am plante cat mai frumoase si cat mai multe, dupa 3 zile de citit o multime de articole de pe forum am constatat ca :
- lumina nu este suficienta ( power glo - 15w | 12 ore/zi ) > urmeaza sa mai montez inca unu
- substratul care este momentan in acvariu nu este prea bun, pt ca es un pietris simplu de 3-5mm de la balastiera
- fertilizantul care folosesc (tetra plantamin) tot nu e prea bun

astept sfaturi
[Email] [Yahoo!]
alexthe1
Member
[Avatar]

IP:

Pai mai pune un neon daca nu chiar 2
Este mult mai eficient un reactor decat o simpla piatra de aer.
Ca fertilizant ai putea sa incerci feropol. Si substrat fertil tot de la JBL
succes!

Nice one doc'!
[WWW] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

E buna chestia pentru CO2 de la JBL da' pentru ca spui ai unele probleme cu bugetu' mai bine fa-ti tu o sticla cu drojdie. Intr-adevar un reactor e mult mai eficient decit o piatra de aer. Mai bine spus, piatra de aer e foarte ineficienta. Poti sa-ti iei un reactor JBL, face fata la acvariu tau.
Compara-ti si un numarator de bule, nu e scump. Daca ai un pic de indeminare poti sa-l faci si singur, da' trebe sa-l faci ca lumea sa nu scape gaz ca-ti strica munca.

Nu stiu ce ce intimpla daca-l lasi si noaptea. Depinde de debit si de KH. E posibil sa nu se intimple nimic grav, e posibil si sa ai o cadere de pH dramatica spre dimineata. Spune-ne ce KH ai.

PowerGlo trebe sa-l schimbi, nu e pentru plante, la 18.000 K merge la acvarii marine ....... chiar daca scrie pe el ca-i bun si la plante. Io zic sa-l inlocuiesti cu un Sera Plant Color (sau Osram Fluora sau Sylvania Grolux, sint asemanatoare). Apoi sa mai pui unu' d-asta.

Foloseste nisip cu granulatia 1-3 mm. Iti sugerez si io fertilizarea JBL (Florapol in sol, Ferropol, Ferropol 24 si FerroTabs in apa), e ieftina si de calitate.

Poze: smilie ... Poze cu plante
olinno
Member

IP:

Porcu wrote:E buna chestia pentru CO2 de la JBL da' pentru ca spui ai unele probleme cu bugetu' mai bine fa-ti tu o sticla cu drojdie. Intr-adevar un reactor e mult mai eficient decit o piatra de aer. Mai bine spus, piatra de aer e foarte ineficienta. Poti sa-ti iei un reactor JBL, face fata la acvariu tau.
Compara-ti si un numarator de bule, nu e scump. Daca ai un pic de indeminare poti sa-l faci si singur, da' trebe sa-l faci ca lumea sa nu scape gaz ca-ti strica munca.

asa m-am gandit si eu sa-mi cumpar un reactor si un bubble counter de la jbl iar bomba o facbric eu ;)

Nu stiu ce ce intimpla daca-l lasi si noaptea. Depinde de debit si de KH. E posibil sa nu se intimple nimic grav, e posibil si sa ai o cadere de pH dramatica spre dimineata. Spune-ne ce KH ai.

trebuie sa iau ceva tester sau ceva ca sa masor ca nu am masurat nici odata.

PowerGlo trebe sa-l schimbi, nu e pentru plante, la 18.000 K merge la acvarii marine ....... chiar daca scrie pe el ca-i bun si la plante. Io zic sa-l inlocuiesti cu un Sera Plant Color (sau Osram Fluora sau Sylvania Grolux, sint asemanatoare). Apoi sa mai pui unu' d-asta.

o sa modific capacu si vreau sa pun un Floral Glo sau ceva care ii mai bun pt plante. Si atuncia ar trebui sa schimb neonu PowerGlo?? :-)
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

olinno wrote:trebuie sa iau ceva tester sau ceva ca sa masor ca nu am masurat nici odata.
Se gasesc in magazine teste de KH. Sau poate intrebi pe vreun acvarist de incredere din Arad ce KH are apa de la retea. De regula e cit de cit constant.

olinno wrote:o sa modific capacu si vreau sa pun un Floral Glo sau ceva care ii mai bun pt plante. Si atuncia ar trebui sa schimb neonu PowerGlo?? :-)
Oricum trebe sa schimbi PowerGlo. Io n-as folosi nici FloraGlo. Sera Plant Color e categoric mai bun si pretu' e cam acelasi.

Poze: smilie ... Poze cu plante

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: