[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Salut, bine v-am gasit :D  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
psihoactiv
Member
[Avatar]

IP:

Salut ma numesc Madalin 26 ani din Bucuresti si sunt incepator
Am un acvariu de 112 l tip vagon putin plantatsunt la inceput de drum
Nu sunt chiar asa incepator ( am mai avut acvariu cand eram mai copil de la 12 la 16 ani) dar nu stiam prea multe dsp acvaristica
Sunt aici pentru a ma perfectiona in aceasta arta si binenteles sa ma sfatuiti in privinta acvariului
o poza cu acvariul meu care are aprozimativ 2 luni (astept criticile voastre, asa se invata)
[Thumb - 20140712_222202.jpg]

AdrianMar
Senior member
[Avatar]

IP:

In primul rand salutari si bine ai venit!Incearca sa pui in spate un fundal ceva,autocolant sau background,va arata mai bine.Critici vor mai fi,spre exemplu gupy nu sunt prea fericiti acololo cu scalarii si restul,ei au nevoie de o apa mai bazica.In rest,spor!
psihoactiv
Member
[Avatar]

IP:

adiacvaristu60 wrote:In primul rand salutari si bine ai venit!Incearca sa pui in spate un fundal ceva,autocolant sau background,va arata mai bine.Critici vor mai fi,spre exemplu gupy nu sunt prea fericiti acololo cu scalarii si restul,ei au nevoie de o apa mai bazica.In rest,spor!

Ai dreptate in privinta gupilor, dar mi-s asa dragi, cand eram mic numai gupi am avut. vroiam gupi pt ca sunt mai nerabdator si vreau sa ii inmultesc (nu ca as vrea mai multi pesti, dar imi place sa am grija de ei sa ii pun la fatat, extra activitate)vreau diversitate. as vrea o recomandare de niste pesti care se inmultesc repede (icre) si nu sunt pretentiosi.
acum urmatoarea problema, nu imi rezista plantele, si vreau acvariu plantat, azi am cumparat easy carbo si azi mi-am confectionat o "bomba" de co2 sper ca de maine sa ii dau drumu.
lumina am 2 neoane t8 de 18w buc cu lumina rece (vreau sa mai pun neoane) substrat am nisip quartos cu pietris deasupra, m-am grabit cand mi-am facut acvariu si nu cred ca am facut bine, as vrea sa inlocuiesc substratul la salariu si as vrea recomandari..... VREAU ACVARIU PLANTAT :d
psihoactiv
Member
[Avatar]

IP:

ca fundal am sa pun autocolant negru mat, iti da impresia de mai mult spatiu
elis
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut ! Citeste mai mult pt ca doar asa vei afla multe lucruri care te vor ajuta mai tarziu in alegerile pe care le faci pt acvariu .
Primul sfat :Nu te grabi niciodata !

Reusitele si esecurile unui om, sunt rezultatul direct al gandurilor sale !
psihoactiv
Member
[Avatar]

IP:

elis wrote:Salut ! Citeste mai mult pt ca doar asa vei afla multe lucruri care te vor ajuta mai tarziu in alegerile pe care le faci pt acvariu .
Primul sfat :Nu te grabi niciodata !

singura problema este timpul, de 3 luni am un program foarte incarcat, lucrez is dorm dar de sapt viitoare se reglementeaza programul de munca si o sa am timp liber aproape dublu, o sa am pofta si timpul pt a ma documenta, pana acum am citit strictul necesar

Oricum astept indrumarile si criticile voastre.
psihoactiv
Member
[Avatar]

IP:

progres... am schimbat filtrul cu unul extern sunsun hw 302 1000l/h fac aditie de easy carbo 5 ml pe zi am bagat 7 balls de la jbl urmeaza fertilizarea de cu feropol si feropol 24. dar inca mai trebuie lumina, am decat 3 t8 56w in total
[Thumb - IMG-20140730-WA0001.jpg]

[Thumb - 20140819_172707.jpg]

stefanp
Moderator

IP:

Noile schimbari sunt binevenite
Incearca insa sa faci poza cand e intuneric in camera, ca sa nu apara alte reflexii in sticla.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
psihoactiv
Member
[Avatar]

IP:

da, stiu oricum sapt asta o sa imi cumpar un aparat foto compact pt ca telefonul nu este excelent)
Faye
Senior member
[Avatar]

IP:

psihoactiv wrote:..am schimbat filtrul cu unul extern..

Ar fi binesa tii ambele filtre in paralel, macar pana se cicleaza cel extern. Eu as pastra si internul, doar pentru fitrare mecanica.
Ce materiale filtrante ai bagat in extern?

Bidonul 2016-, Borcanul 2014-2016
375L: 6 scalari, 2 thorichthys ellioti, 2 ancistrusi, 6 ramirezii electric blue, 1 sewellia lineolata, 28 cory panda, trilineatus, davidsandsi, duplicareus
psihoactiv
Member
[Avatar]

IP:

filtrul extern e deja ciclat, este pus in functiune de o luna, a functionat pana acum am avut si buretii din filtrul intern pusi in cel extern pt a grabi ciclarea lui, are un compartiment cu bureti plus perlon unul plin cu siporax si unul cu bioballs, nu as vrea filtru intern pt ca nu imi place sa imi ia din "screenul" acvariului, nu imi place sa vad plastice in acvariu sau alte chestii artificiale, tema mea este acvariu wild... cat mai natural.
Oricum acvariul are 112l iar filtrul are un debit de 1000l/h si e pt acvarii de 250l ar face filtrul intern o diferenta? oricum filtrul acela intern are niste medii filtrante de m.a bufnit rasu..... 2 buretei... e bun mai mult pentru curentul de apa...) sa am corectezi daca gresesc
stefanp
Moderator

IP:

Eu as schimba acele bioballs (cred ca sunt bile de plastic nu?) cu niste material filtrant biologic.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
psihoactiv
Member
[Avatar]

IP:

da, sunt bile de plastic cu o suprafata mare de depozitare a bacteriilor spun astia de la tetra........ am fost si inca sunt sceptic in privinta lor. ce sa pun in locul lor? eu vroiam o filtrare bio cat mai buna si mai multa
stefanp
Moderator

IP:

Pai bilele astea de plastic sunt netede la suprafata...n-au unde sa creasca prea multe bacterii...
Eu te-as indruma catre Eheim Substrat Pro, Seachem Matrix sau ADA BioRio. Sunt insa mai scumpe...
Sera Siporax iarasi e o varianta ok.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
psihoactiv
Member
[Avatar]

IP:

o sa le schimb la salariu..
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

cu privire la filtrul intern,o sa te contrazic eu:p pentru a asigura filtrarea mecanica,iti trebuie un filtru intern,oricat de mic,dar cu un debit cat de cat maricel,dar sa nu iti mute plantele din radacina de exemplu,altii,cat si eu,suntem foarte multumiti de resunuri,ieftine si foarte eficiente,insa ai grija,cel 2500 are un debit foarte puternic,recomand resunurile mai mici,.de ce e importanta filtraarea mecanica?de exemplu,kkteii aia care'plutesc'mereu prin acvariu,si mancarea ramasa,vor colmata foarte repede filtrul extern,mediile filtrante se vor umple repede de bacterii,si astfel filtrul nu va mai da randament.un filtru intern trage majoritatea chestiilor de genu,si este mult mai usor de schimbat,si deschidera externelor provoaca uzura.de aceea,multi acuza filtrele externe ca nu curata,din lipsa filtrelor interne.plus ca, la un filtru extern nu e important debitul,cat mediile de filtrare.bio ballsurile sunt aproape inutile,iar un filtru intern,repet oricat de mic face mai mult decat crezi.

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
psihoactiv
Member
[Avatar]

IP:

in prima poza se vede filtrul intern, am un tetratec in 800, folosit decat o luna, si acum chiar o sa il pun pt ca mi-am eliberat acvariul, am donat pestii si am rearanjat acvariul, plantele, tot. e nevoie de filtrara mecanica puternica acum.. clar o sa bag filtrul macar cateva zile. Am luat niste pui de discusi, handicapati ce-i drept sunt pt inceput, sa invat discusii, sa nu plang dupa cateva milioane daca dau fail si imi mor.
psihoactiv
Member
[Avatar]

IP:

urat......
[Thumb - fshndfnsdfgn.jpg]

Forum Index » Despre noi
Go to: