[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
noobs land  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
Lemon
Senior member
[Avatar]

IP:

stefanp wrote: Profitor (fier, molibden, bor, zinc, cupru si ce mai contine el) sunt micro nutrienti.

daca n-as stii, as zice ca te-ai dat cu "dusmanul"

Cryptic Cherries - West-Africa river
stefanp
Moderator

IP:

Mi-a scapat o tasta si mi-a fost lene sa mai editez pe urma

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
oddyutza
Junior member

IP:

keep friends closer, enemies even closer ... Mai tarziu, avem update

PS: de astazi am trecut la fertilizarea Micro - EasyLife Profito, doza recomanda zilnic 1.4ml - a se evita excesul de sare, zahar, grasimi si bere
[WWW] [Yahoo!]
oddyutza
Junior member

IP:

Dupa cum am promis,

Un scurt update cu o poza side-by-side in care avem o frunza de echinodorus, mai exact se poate observa cat a crescut de ieri pana astazi
Stanga = ieri , dreapta = astazi
image

oare este efect placebo?
[WWW] [Yahoo!]
oddyutza
Junior member

IP:

revenind la evolutie
image
image

De ieri am adaugat si MOSS: Fissidens Fontanus (Phoenix Moss):
image
image
image

PS: in ultima poza se poate observa glossostigma elatinoides care creste pe zi ce trece
PS2: De cateva zile, avem plantute noi ce au flancat mangrova, se pot observa in pen-ultima poza ... cred ca cea din dreapta este Rotala Macrandra iar cea din stanga nu am nici cea mai vaga idee... daca ma poate ajuta cineva cu identificarea lor, ar fi superb
[WWW] [Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Cea din dreapta nu este Rotala macrandra, ci Ludwigia repens...cel putin eu asa zic.
Cea din stanga este Bacopa caroliniana.

Treaba merge inspre bine, imi place cum evolueaza bazinul.

O rugaminte am, redimensioneaza te rog pozele cand le pui in topic, caci deformeaza pagina.
Eventual foloseste plici.ro ca site de uploadat poze si acolo gasesti link-uri automat facute cu dimensiune mai mica a pozei

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
oddyutza
Junior member

IP:

Sedinta foto cu geamurile murdare
image
image
image
image

In plus de sedinta foto, ma gandeam sa ii plantez o pompa de valuri undeva la 2500L/H in partea dreapta, si sa renunt la filtrul intern, ce parere aveti? cel mult este mai mica

This message was edited 1 time. Last update was at 19/12/2014 15:35:32

[WWW] [Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

La cei 112 litri nu stiu daca ai nevoie de o pompa de valuri...mai ales de 2500 l/h ...
Plantele imi plac

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
oddyutza
Junior member

IP:

stiu, mai mica nu prea am gasit .. mai ales la pret, cea de 2500 este la 35 de lei
ma gandeam sa maschez cu plante pompa de valuri, avand dimensiuni mai mici este mai usor, si in felul asta compensam si curentii pe care ii face filtrul intern...

Ma bucur ca iti plac si mie
[WWW] [Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

oddyutza wrote:stiu, mai mica nu prea am gasit .. mai ales la pret, cea de 2500 este la 35 de lei

ma gandeam sa maschez cu plante pompa de valuri, avand dimensiuni mai mici este mai usor, si in felul asta compensam si curentii pe care ii face filtrul intern...

Ia vezi asa ceva: http://www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-Ada-wm200-01-tank-aquarium-wave-pump-create-flow-pump-multithread-3w/1325699978.html

Eu folosesc una, intr-un acvariu de 120 cm lungime si se simt curentii pana in cealalta parte de acvariu.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
oddyutza
Junior member

IP:

20 usd = ~75 ron
eu am gasit http://www.sunsun-china.com/en/product/html/?455.html cu 35 ... imi este greu sa cred ca o avea chiar 2500L/H dar vom vedea... cel mult pierd 35 de lei, cel putin incerc sa scap de filtrul intern

Multam de pont
[WWW] [Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Ok, poti incerca.
Eu cred insa ca va fi prea puternica. Doamne ajuta insa sa fie ok si sa nu pierzi banii

Poti cauta pe aliexpress, ca gasesti cu transport gratuit.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

si eu zic ca e prea mult 2500 lph la 112litri brut. aia ar merge la acvariul meu de 300 brut, unde am acum un sun-sun de 2000 lph si dupa jumatate de an de utilizare continua, a obosit un pic, deci ar fi mers si 2500.

de obicei o pompa de valuri pt un plantat trebuie sa aiba debit intre 10x si 15x volumul acvariului.

This message was edited 2 times. Last update was at 19/12/2014 20:37:21

oddyutza
Junior member

IP:

pai in cazul acesta, se recalculeaza .... punem pompa pe un regulator de tensiune si ii reglam debitul
Va multam tare pentru sfaturi,
[WWW] [Yahoo!]
oddyutza
Junior member

IP:

dupa aproape o luna de zile in care nu am avut timp de el (concediu, sarbatori, lipsa pe acasa, etc..) treaba arata in modul urmator
image
image
image
image
[WWW] [Yahoo!]
BBogdan
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu zic ca arata bine si curat.

Utopia Reef 400
My Aquariums
oddyutza
Junior member

IP:

da, din pacate nu am apucat sa fac poze calitative, si din cauza telefonului au iesit putin blurry oricum sunt multumit de evolutie.
Schimbarile aduse :
am renuntat la pompa de valuri si filtrul intern, filtrarea se face exclusiv pe JBL e701
nu mai exista CO2 decat sub forma easycarbo, am pastrat schema de fertilizare, insa timp de o luna nu a vazut o picatura de macro/micro (nu a fost nimeni pe acasa)...
am adaugat lumina intermediara pe care intentionez sa o folosesc si ca moonlight insa mi se pare putin cam puternica, mai am de lucru la ea
[WWW] [Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Arata destul de bine acvariul, bravos!
Dar de ce ai renuntat la CO2?

This message was edited 1 time. Last update was at 19/01/2015 14:36:38

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
oddyutza
Junior member

IP:

sa vedem cum este si fara, in plus m-am cam saturat sa fac bombe si ultima oara am avut prea productie, aveam 5 bari in sticle -> pericol de PLICI, vedem cum se misca fara codoi si daca nu sunt multumit refacem putin ideea de bomba
[WWW] [Yahoo!]

Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to: