[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Redknee
Forum Index » Profile for Redknee » Messages posted by Redknee
Dragi baieti/barbati, fete/femei cum reusiti sa tineti cabomba sub control? Azi o tund si in cateva zile e iar plin de ea peste tot, se intinde, se curbeaza, acopera alte plante, E PESTE TOT! NU o mai suport!
Este vreo metoda sa ii opresc ritmul alert in care creste? M-am urat sa stau la cosit tot la 2-3 zile... De cand are si CO2 la dispozitie parca e nebuna!
Daca nu gasesc o solutie sa o potolesc o scot, ca efectiv ma scoate din minti!
Am inteles!
Ok, o sa vad de 2 filtre externe atunci dar intrebarea e: returul il pun sus in acvariu sub forma de jet de apa? sau cum?
pompa 1 stanga jos(trage), pompa 2 jos dreapta(trage) si returul la ambele sa fie "stropitoarele" de jet puse deasupra apei?
Voi lua probabil:
Filtru extern EHEIM Professionel 2228

Caracteristici:

* filtru extern pentru acvarii cu capacitate de pana la 600 litri
* debit: 1050 litri / h
* inaltimea maxima 1.5 m
* consum de energie: 25W / h
* volum bazin: 4.9 litri
* dimensiuni L x l x h: 330x210x210 mm
* medii de filtrare: ceramic, biologic, bile, carbon si tampon.
si

Filtru extern Resun EF-1600U

Caracteristici:

* debit pompa 1600 l/ h
* putere consumata 35W
* diametru tub intrare/iesire : 19 mm/16 mm
* ajustare a debitului
* lampa de UV incorporata
* medii de filtrare (mecanic, chimic si biologic)
* dimensiuni: 240 X 240 X 465 mm
Resun c utoate ca e chinezarie are UV incorporat si e la un pret totusi rezonabil...
minnardy wrote:Dar, daca vrei sa tii ciclide, de oricare ar fi ele, africane, sud-americane, eu iti indic doua filtre externe.

Poti te rog sa dezvolti?
Am inteles, da recunosc am mers pe tetra pentru ca la 2500L/h costa doar 800 ron... Ceea ce e ceva considerand cati bani va manca in final porcul asta de acvariu de 504l...
O sa caut sa vad ce eheimuri gasesc...

Filtru extern EHEIM professionel II 2026

Caracteristici:

* filtru extern pentru acvarii cu capacitate de pana la 350 litri
* debit: 950 litri / h
* indicator de mentenanta
* inaltimea maxima 2 m
* consum de energie: 20W / h
* volum bazin: 4.9 litri
* dimensiuni L x l x h: 375x210x210 mm
* medii de filtrare: ceramic, biologic, bile, carbon si tampon.
632 ron unul.

DAR mai sunt si chinezariile astea:
Filtru extern Resun EF-1200U

Caracteristici:

* debit pompa 1200 l/ h
* putere consumata 30W
* diametru tub intrare/iesire : 19 mm/16 mm
* ajustare a debitului
* lampa de UV incorporata
* medii de filtrare (mecanic, chimic si biologic)
* dimensiuni: 240 X 240 X 405 mm
400 ron unul... cu 2 as avea 2400l/h tot la 800 ron...
astea am inteles ca nu-s cele mai laudate dar in afara de ca sunt facute in china nimeni nu mi-a spus concret ce probleme au...
Avantaj ar fi ca au UV incorporat...
504 litri va avea si vreau sa am macar 2000L/h de apa filtrata...
Radu.U poti dezvolta te rog?
L-am gasit la vreo 800 ron cu tot cu medii de filtrare dar nu stiu mare lucru despre el... E oricum singurul cu debit de 2400L/h pe care l-am gasit...
Merita sau e cazan de tuica?
* debit - 2400 l/h
* indicat pentru acvarii cu volum - 400 - 1000 litri
* inaltime maxima - 3.6 m
* capacitate filtru - 22.7 litri
* diametrul intern al furtunului - 28.5 mm
* putere consumata - 60 W
* voltaj alimentare - 230 V
* compartimente pt. medii de filtrare - 4
* medii de filtrare incluse
Am inteles!
Ma apuc incet incet de treaba, dar mai intai trebuie sa dau acvariul pe care il am acum + pesti + plante... Altfel nu am loc nici batut cu paru`.
P.S De-a dreptul ma enerveaza cat de bine arata Malawy-u tau!
P.P.S Poti sa-mi dai un PM cu ce background ai si ce "bolovani" ai pus in mijloc?
Lofty wrote:Cadrul metalic vazut din profil are forma unui patrat cu latura de 40 mm si grosimea laturii de 2-3mm. Imagineaza-ti o teava care in loc sa fie rotunda pe sectiunea ei, este patrata. Greutatea e de cateva zeci de kilograme, n-am fost curios sa-l cantaresc.

Am inteles!
A inca ceva, pe podea stau direct tevile cadrului?

40 mm, grosime 2-3mm cum de 40mm cu grosime de 2-3 mm? m-ai bagat in ceata .
Ce greutate are suportul? Aproximativ desigur.
Acvariul il stiu, am belit ochii de multe ori la el!
Porcule atunci e ok, rezista si la mine!
Multam de informatii tuturor!
Porcu wrote:
Redknee wrote:am aflat din surse diverse ca ar tine cam 900-1000Kg/mp... Riscant...

Io am pe o suprafata de 140 cm x 60 cm (mai putin de un metru patrat) un raft metalic cu acvarii care au in total 1.200 litri apa. Daca adun greutatea raftului, a sticlei ....... depaseste 1.500 kg. Raftu' e linga un perete de rezistenta. Am martori .

La bloc ceausist? Daca da maine dau comanda!

N-am edit...
Deja le vad in camera : image
P.S Din ce ma sfatuiti sa fac suportul pentru acvariu` si eventual o schita sau macar schita in in cuvinte daca se poate as fi recunoscator.
minnardy ma omori... o sa-ti onorez invitatia cat de curand!
STIU ca nu exista acvariu prea mare... daca mi-as face casa(as vrea io!) tot subsolul ar fi acvariul meu!
Si da africani vroiam in el pana la urma ca de discusi nu-s destul de copt in acvaristica...

ping`win stiu ca nu ma trezesc cu el in beci in 2 secunde da... na... nu-s sceptic da-s foarte prudent cand vine vorba de chestii dastea, totdeauna cand am construit ceva l-am facut sa tina 2 vieti de shaolin...
Si parca mi-e cumva sa ma apuc acuma de bagat acvariul in casa, bagat apa, ciclat vo luna buna, plantat, adus pestii etc. si sa ma trezesc ca numa bine ce am bagat pestii a inceput sa cedeze podeaua .
Poate fi denumit un safety factor ce am auzit eu dar la fel de bine poate sa fie greutatea maxima la care rezista podeaua... Daca e safety factor atunci sigur valoarea de rupere e la 1.2-1.3 tone DAR cum te asiguri?

adriancalotescu wrote:Pai daca rezista la 900-1000kg pe metrul patrat care este problema?
Daca ai o camera de 10 m2 poti pune 10 tone de apa in camera(un exemplu)

Corect, doar ca suprafata pe care urmeaza sa stea acvariul e de 0.7mp deci inghite cam 700Kg.
Acvariul meu de 504L va avea cu tot cu apa si nisip+restul magariilor cam 700kg. Deci sunt la limita limitei. Daca mai vine si unu de vo 90Kg sa se beleasca la acvariu... ajungem in beci!
Solutiile sunt 1 acvariu mai mic, 2 masa mai mare pe care sa stea acvariul. Solutia 2 cade caci nu am unde sa fac masa mai mare de 150/70... E totusi doar o camera de bloc si se sie ca dansele nu sunt tocmai mari...
Mai am si mobila in ea, masa cu pc-u, o canapea...
Voi face un acvariu de 130/60/50h si atunci am 390L iar greutatea totala va scadea la 500Kg...
Ok, am aflat din surse diverse ca ar tine cam 900-1000Kg/mp... Riscant... Eu zic ca reducem acel 900-1000 la un 800 asa de siguranta si ajung la concluzia ca daca vin 2-3 prieteni in camera sa se beleasca la acvariu am sanse MARI sa ajungem la vecini...
Asa ca din pacate proiectul meu maret de cam duce pe apa doamnei sambata...
Pacat, eram chair dornic sa ma apuc de treaba .
Ok, am in acvariu vallisneria si din una din frunze am observat ca de mai bine de 20 min iese un fir de bule de aer mici de tot, firul de bule seamana cu un fir de ata(ca sa intelegeti dimensiunea) .
Are cineva idee de ce?
Peretele de la baie e doar despartitor, facut din BCA...
Am si de rezistenta in camera, la o adica pot sa pun acvariul si acolo daca e mai rezistenta structura acolo... Doar ca iar trebuie sa mut mobila...
Blocul e facut din beton da cred ca am gasit solutia cu tesatul... Chem vreo 10 preteni, ii inghesui exact unde vine acvariul pus si ne apucam de sarit! Daca rezultatul o sa fie negativ aflati de la stiri!
Multam de raspunsuri!
Mi-e si teama sa ma gandesc e ai putut tine la etajul 4 care sa depaseasca 600-700kg si pe suprafata si mai mica! Haualeu daca ceda podeaua cum faceai gaura pan`n beci!
Luni incep cu cadrul metalic intarit cu blat de 3cm!
Nimeni nimic?
Tine, nu tine, buna aparatura, nu e buna... ?
Continuare intrebari:
Ok, cum spuneam vreau un acvariu de 504L(facut la comanda din sticla de 12) si as vrea putin ajutor cu aparatura.
O sa fie un acvariu neplantat de 140/60/60(eventual cateva plante de forma) cu decor 3D + ceva roci in mijloc care va gazduii ceva ciclide dar inca nu stiu exact ce.
Filtru extern Tetratec EX 1200 cu debit de 1200l/h, filtre incluse, pentru acvarii de 200-500 l(sau unul mai mare daca nu face fata) SAU Filtru extern Resun EF-1200 cu UV (tot de 200-500l)
Incalzitor Aqua Medic Titanium 300W pentru acvarii de 500-1000 l (daca nu face fata cumpar 2...)
Racitor Hailea HC-250A pentru acvarii de 200-600 l
Lumina inca nu stiu, probabil il fac acvariu open top si atunci o sa folosesc altceva decat neoane, ceva cu lumina cat mai calda undeva la 250W sau 300 daca nu imi place cum lumineaza.
Comentariile, ideile si criticile sunt asteptate.

Problema e ca nu pot sa il asez unde am chef ci doar in un anumit loc... Lipit de peretele care desparte baia de camera mea, doar asa am loc si indiferent cum invart mobila in camera tot nu exista alta solutie. Ma tot gandesc de cateva zile bune.
Dat fiind ca m-am hotarat sa trec la rapitori imi vand acvariul de 115L (100L/30l/40h) cu capac(de firma ca si acvariul, firma Aquatlantis) dotat cu : neon, incalzitor, filtru intern cu medii de filtrare, pompa de aer sera arhisuficienta pentru el la pretul de 700 ron(mai ieftin decat in magazin cu 100ron + -). Acvariul a fost folosit foarte putin, il am cam de o luna.
La cumparare se primesc cadou urmatoarele:
melanotaenia boesemani 4buc (6cm) xifo 3buc, neoni 19buc, scalari 2buc(mici), barbus tetrazona 5buc, gurami pitic(aia portocalii) 3buc (5cm), ancistrus 1buc(4-5cm) si urmatoarele plante: 2 pumni de cabomba + 20-25 de vallisneria.
P.S Nu ofer transport si dau doar la pachet. Nu vreau nici sa raman cu pestii si plantele in vana si nici cu acvariul gol.
Eventual daca se gaseste cineva care sa ia acvariul si nu vrea pestii cu plantele sa ajute la gasirea unui camin nou pentru vietati.
image
Contact pe PM.

Forum Index » Profile for Redknee » Messages posted by Redknee
Go to: