[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Parere filtru Tetratec EX 2400  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Redknee
Member

IP:

L-am gasit la vreo 800 ron cu tot cu medii de filtrare dar nu stiu mare lucru despre el... E oricum singurul cu debit de 2400L/h pe care l-am gasit...
Merita sau e cazan de tuica?
* debit - 2400 l/h
* indicat pentru acvarii cu volum - 400 - 1000 litri
* inaltime maxima - 3.6 m
* capacitate filtru - 22.7 litri
* diametrul intern al furtunului - 28.5 mm
* putere consumata - 60 W
* voltaj alimentare - 230 V
* compartimente pt. medii de filtrare - 4
* medii de filtrare incluse

Nu mananc din palma indiferent de meniu Si mai stiu ca un vanator de succes ajunge prada-n pustiu
gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

Daca spui si pentru ce iti trebuie, o sa ne putem da mai bine cu parerea.

Cat de mare e acvariul pentru care vrei sa-l iei?

I can't brain today ... I have the dumbs.
[WWW] [Yahoo!]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

in locul tau mi-as lua doua eheim.
nu m-as risca cu tetratecu
Redknee
Member

IP:

504 litri va avea si vreau sa am macar 2000L/h de apa filtrata...
Radu.U poti dezvolta te rog?

Nu mananc din palma indiferent de meniu Si mai stiu ca un vanator de succes ajunge prada-n pustiu
gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

Din pacate, nu cred ca doua Eheim-uri le poti scoate in pretul acelui tetratec.
Radu.U ti-a sugerat Eheim pentru ca ... sunt cele mai bune filtre de pe piata la ora actuala (si cred ca au fost dintotdeauna).

Poti cauta preturi pentru mai multe modele Eheim, ai putea sa mergi pe 2 X Eheim, fiecare de ~1000 l/h debit si ai iesi mult mai bine ca si randament si ca si calitate. Dar nu din punct de vedere al pretului.

Tetratec-urile sunt renumite pentru faptul ca incep sa curga dupa o perioada de utilizare (unele chiar de la inceput, de noi).

[WWW] [Yahoo!]
belzebut
Junior member
[Avatar]

IP:

cred ca se refera la faptul ca tetratec-ul are probleme cu garniturile destul de repede, cu alte cuvinte in functie de noroc va incepe sa curga mai devreme sau mai tarziu.
[WWW]
Redknee
Member

IP:

Am inteles, da recunosc am mers pe tetra pentru ca la 2500L/h costa doar 800 ron... Ceea ce e ceva considerand cati bani va manca in final porcul asta de acvariu de 504l...
O sa caut sa vad ce eheimuri gasesc...

Filtru extern EHEIM professionel II 2026

Caracteristici:

* filtru extern pentru acvarii cu capacitate de pana la 350 litri
* debit: 950 litri / h
* indicator de mentenanta
* inaltimea maxima 2 m
* consum de energie: 20W / h
* volum bazin: 4.9 litri
* dimensiuni L x l x h: 375x210x210 mm
* medii de filtrare: ceramic, biologic, bile, carbon si tampon.
632 ron unul.

DAR mai sunt si chinezariile astea:
Filtru extern Resun EF-1200U

Caracteristici:

* debit pompa 1200 l/ h
* putere consumata 30W
* diametru tub intrare/iesire : 19 mm/16 mm
* ajustare a debitului
* lampa de UV incorporata
* medii de filtrare (mecanic, chimic si biologic)
* dimensiuni: 240 X 240 X 405 mm
400 ron unul... cu 2 as avea 2400l/h tot la 800 ron...
astea am inteles ca nu-s cele mai laudate dar in afara de ca sunt facute in china nimeni nu mi-a spus concret ce probleme au...
Avantaj ar fi ca au UV incorporat...

This message was edited 3 times. Last update was at 04/12/2009 14:25:01

calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Sincer sa fiu, intre un Tetratec la care zice 2400 l/ora si un Eheim 2028 la care zice 1050 litri pe ora, as fi mai sigur pe debitul REAL al celui din urma. Daca vrei un singur filtru mare, mergi pe Fluval FX 5...pare mai bun decat un Tetratec 2400. Dar, daca vrei sa tii ciclide, de oricare ar fi ele, africane, sud-americane, eu iti indic doua filtre externe.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

Eu am avut un tetratec EX700 (la un volum brut de 200 de litri), acum inlocuit cu un Jebo 838 care merge perfect, avand si debitul considerabil mai mare decat EX700.

EX700-le l-am schimbat nu pentru ca a curs - filtrul inca merge perfect, nu curge, nu am avut absolut nicio problema cu el - ci pentru ca vroiam un debit putin mai mare, tinand cont ca il trec si prin UV si prin reactor extern.

Ce vroiam sa spun cu astea e ca:
1. Tetratec-urile nu sunt toate asa proaste, dar nici eu (fost utilizator de tetratec) nu ti-l recomand
2. Jebo e o alternativa, dar nu stiu sa fi vazut pe la noi prin magazine.

[WWW] [Yahoo!]
Redknee
Member

IP:

minnardy wrote:Dar, daca vrei sa tii ciclide, de oricare ar fi ele, africane, sud-americane, eu iti indic doua filtre externe.

Poti te rog sa dezvolti?

Matteo
Junior member

IP:

Acum poti sa-ti spun de tetratec ca se gasesc si piese adica garnituri, coturi, rotoare etc.deci chiar daca se strica ceva poti gasi inlocuitori.Conectica e destul de slabuta dar cu multa atentie si inventivitate specific romaneasca poti rezolva problemele.Curatat mai rar,cu mai multa grija, o sa te tina.Pretul e bun si calitatea nu e chiar cea mai slaba.
[Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Redknee wrote:
minnardy wrote:Dar, daca vrei sa tii ciclide, de oricare ar fi ele, africane, sud-americane, eu iti indic doua filtre externe.

Poti te rog sa dezvolti?

Dezvolt. In mod normal, la un acvariu plantat si cu pesti mici nu trebuie ca filtrul sa aiba un debit mai mare decat de 3 ori volumul acvariului...e suficient. Plantele consuma NO3-ul...la africani insa, unde nu sunt plante trebuie o filtrare biologica superioara si este indicat ca debitul filtrelor sa fie cam de 5 ori mai mare decat volumul acvariului. Deci, la acvariu de 500 litri e bine sa fie cam 2500-3000 l/ora. Cu un singur filtru e greu sa realizezi asa ceva. <Mai mult, pe langa filtrarea superioara trebuie si o buna circulatie a apei in bazin. De ex, la Tropheusi chiar le plac curentii de apa asemanatori marinelor. Plus ca, avand doua filtre montate pe colturi, absorbtia apei este mai buna din ambele colturi decat dintr-unul singur...eu am 2 acvarii mari, functionale, cu africani si ambele au cate 2 filtre; iar asta noul, la care muncesc acu, va avea chiar 3....sau 2 mari si 2 interne.
Daca vrei ciclide africane, nu te uita la filtrare...baga cat mai buna! Asta insa nu onlocuieste schimburile de apa! Pe langa apa curata, le place si apa proaspata = sanatate maxima!

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
Redknee
Member

IP:

Am inteles!
Ok, o sa vad de 2 filtre externe atunci dar intrebarea e: returul il pun sus in acvariu sub forma de jet de apa? sau cum?
pompa 1 stanga jos(trage), pompa 2 jos dreapta(trage) si returul la ambele sa fie "stropitoarele" de jet puse deasupra apei?
Voi lua probabil:
Filtru extern EHEIM Professionel 2228

Caracteristici:

* filtru extern pentru acvarii cu capacitate de pana la 600 litri
* debit: 1050 litri / h
* inaltimea maxima 1.5 m
* consum de energie: 25W / h
* volum bazin: 4.9 litri
* dimensiuni L x l x h: 330x210x210 mm
* medii de filtrare: ceramic, biologic, bile, carbon si tampon.
si

Filtru extern Resun EF-1600U

Caracteristici:

* debit pompa 1600 l/ h
* putere consumata 35W
* diametru tub intrare/iesire : 19 mm/16 mm
* ajustare a debitului
* lampa de UV incorporata
* medii de filtrare (mecanic, chimic si biologic)
* dimensiuni: 240 X 240 X 465 mm
Resun c utoate ca e chinezarie are UV incorporat si e la un pret totusi rezonabil...

This message was edited 1 time. Last update was at 04/12/2009 16:46:26

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: