[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Redknee
Forum Index » Profile for Redknee » Messages posted by Redknee
Daca as scoate 2 neoane ramanand astfel cam 21 lumeni/litru si 70W/total? Nu le-ar killarii pe doamnele alge? Si sa las asa cu doar 2 neoane timp de cateva zile, apoi din 2 neoane fac 3 si la inca cateva zile pun si neonul 4. Nu mai fertilizez cu feropol 24 in timpul asta deloc si abea dupa ce am si neonul 4 reincep fertilizarea.

Da cu blackout de 4 zile nu termin si plantele?
E sigura mea teama la cat am umblat dupa ele.
Am uitat sa precizez ca am patit asta dupa ce am schimbat cele 4 tuburi philips aquarelle de 30 w cu 3 osram 865 de 36w + 1 philips de 36W 830.
Pe cand ma bucuram ca scap de ele surpriza...
Sunt pe plante, lemne, pe geam si chiar si pe substrat acolo unde nu am plante adica in partea din fata.
Pe lemn nu ma incurca... sunt versi si maronii si arata ok da alea de pe substrat si geam ma nenorocesc psihic.
Stiu ca s-a discutat mult pe baza lor dar as vrea solutia optima pt. acvariul meu.
350L, 3 noane osram 36W 865 + 1 philips 36W 830, plantat, aditie de co2, 30 neoni, 4 boesemani, 5 tiger barbs.
fertilizant am jbl balls+ sera flore plus astea la substrat si JBL feropol si feropol 24. Substratul nu este fertil doar quart negru.
Solutia perfecta?
Multumesc.

image
image
image
image
image
image
image
Daca este cineva care imi poate vinde 10 din fiecare e super.
Red cherry si Crystal red vreau.
Contact aici sau la 0749122720(daca sunati sa fie dupa 10 dimineata si pana la 8 seara).
Deoarece lemnul din acvariu degaja tanin si imi tot dadea batai de cap cu pH-ul am facut modificari:
Scuzati ata de cusut de pe moss care oricum o sa fie eliminata indata de mossul de prinde de pietre.
image
daca tot dai un ban ia osram, personal inca nu le pot lauda(le am de prea putin) dar toata lumea le tzuca-n talpa si le ridica-n slavi.
Cum sa ai lumina jos in spatele acvariului si mai trece si prin colant? Pacat de curentul consumat.
Cand faci acvariul ala nou de 70L ai grija sa ii faci capac si sa ai destul loc de neoane calumea in capac, altfel plantele alea de vor duce pe... apa sambetei .
Iti cam ia din lumina, fa un covor din ea, arata bine, nue foarte greu si mai eliberezi din suprafata.
Si inca ceva poze:
image
image
image
image
image
10 red cherry si casa lor noua:
image
image
image
Pai stiu ca e de max 50L dar l-am scufundat la 25cm sub nivelul apei si asa va elibera mai mult co2 in apa. Momentan stau prost cu banii dedicati acvariului asa ca plantele vor trebui sa se multumeasca cu ce au .
O sa fac o bomba azi si cand finantele destinate acvaristicii imi vor permite promit solemn sa cumpat o butelie de 5 kile, reductor, etc.
Mersi tuturor de raspunsuri!
N-am substrat fertilizant dar daca testul asta nu e chiar asa cum ar trebui ce al test de co2 pot sa folosesc?
Ph-u il am 6.5-7(facut cu test de ph) iar KH undeva la 4-5(tot facut cu test de KH).
Iar testul astade co2 arata exact ce mi-au spus testele de ph si kh... Io ce sa mai inteleg?
Hai careva cu chimia eu is pasta
Redknee wrote:E ciudat, folosesc un amarat de tetra plant depot la 350L de apa si testul permanent de co2(JBL) zice ca am destul co2...
Are 5 culori pentru testare, primul e galbui(adica prea putin co2) si dupaia are pentru KH 4-6, KH 8-12, KH 12-16 si inca o culoare care zice ca ai prea mult co2.
La mine e pe a doua culoare adica OK pentru KH 4-6, pH 6,8.
Cum e posibil?
Instalatia co2:
image
Testul co2:
image

P.S testul e facut bine EXACT dupa indicatiile din cutie.
P.P.S Difuzorul care sta in acvariu mentionez ca e plin non-stop, il umplu dimineata si il umplu si seara.
P.P.P.S scuze de quote, am vrut sa dau edit.
E ciudat, folosesc un amarat de tetra plant depot la 350L de apa si testul permanent de co2(JBL) zice ca am destul co2...
Are 5 culori pentru testare, primul e galbui(adica prea putin co2) si dupaia are pentru KH 4-6, KH 8-12, KH 12-16 si inca o culoare care zice ca ai prea mult co2.
La mine e pe a doua culoare adica OK pentru KH 4-6, pH 6,8.
Cum e posibil?
Instalatia co2:
image
Testul co2:
image
Se vinde un acvariu aquatlantis de 115L, 100cm lungime, cu filtru incorporat, capac cu neon la pretul de 350ron sau se da la schimb pe un sistem CO2 complet si mai dau ceva diferenta. Cand zic sistem CO2 ma refer la ceva care sa faca fata la un acvariu de 350L plantat. Vreau practic butelia si reductorul de presiune cu cele 2 ceasuri de presiune.
Asta e modelul(doar ca nu e al meu, al meu e mai mare).
Cutia aia neagra din mijloc spate e practic cutia inc are sta fiultrul intern si are si loc pentru incalzitor tot acolo, compartiment separat.
Preferabil in Cluj.
image
Scoate toate scoicile.
Nu e normal sa se opreasca filtrul, esti sigur ca se opreste? Sau doare elimina aer ramas in el? Poate stecheru` nu face bine contact in priza, verifica.
Ai inlaturat pestii inseamna ce? Aruncat? Mutat? Dat cadou?
Redu numarul pestilor, degeaba faci eforturi daca tot conserva e.
Bravo pentru inceputul promitator!
Nu stiu daca grisul mananca coada si eu am avut gris la multi dar nu imi amintesc sa fi ramas fara cozi... Nu e ceva ciupercuta mai degraba?
Fa niste poze de aproape si posteaza, poate te ajuta cineva sa idenfitici.
Suprapopulat e un termen potrivit pentru acvariul tau. Scapa-te de scalari si carasi si de "ventuza" acum sunt mici dar curand os a fie mari si vor fi ca niste pesti in conserva, scoate scoicile, margelele colorate, imitatiile de lemn, plasticaraiele. Daca nu e natural si e pus de decor nu are ce cauta in acvariu.
Cumpara niste plante nepretentioase, vallisneria zic eu ca sunt ok, poate gresesc daca da sa fiu corectat.
Presupun ca sol fertil nu ai deci o sa ai nevoie de ceva fertilizante daca vrei plante.
Dar cam tot ce povestim noi aici se regaseste in linkurile pe care ti le-am trimis.
Porcule sunt daia care se evapora repede, nu vezi? Unul a si disparut!

Forum Index » Profile for Redknee » Messages posted by Redknee
Go to: