[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Redknee
Forum Index » Profile for Redknee » Messages posted by Redknee
Seara buna, doresc sa cumpar niste plante, preferabil din Cluj dar merge si din alte orase, doresc ceva plante de fundal care sa aibe flunzele cat mai mari si late cum e Echinodorus Ozelot sau Microsorum Pteropus / Microsorum Pteropus Latifolius si niste plante mai de mijloc/prim plan.
Preferabil plante nepretentioase la subsol, lumina etc. exclus Vallisneria(am mai multa decat imi trebuie.)
Iar despre buturugi... As vrea ceva crengi sau buturugi cu crengi car mai alambicate dar nu foarte mari.
Contact fie aici fie la 0749122720.
P.S va rog nu ma "bateti" cu remarci de genul Microsorum Pteropus Latifolius nu e planta nepretentioasa, eu am dat-o ca exemplu ca sa stie lumea cam ce vreau ca aspect general
Objectele sunt rezervate si cel mai probabil luni pleaca spre casa lor noua. Imi cer scuze celor care le-am raspuns cu intarziere, scuze si de UP.
Bah atunci nu mai cumpar... raman la uscaturi. Vroiam hrana congelata ca ma gandeam ca se bucura de ea da decat cu probleme mai bine tristi cu hrana uscata
Mersi, e primul acvariu asa mare in care fac ceva de genul, din pacate piticii mei de pe creier nu ma lasa sa ma scap de pestii astia, pe langa asta ii am de mici si i-am crescut de cand erau cat un sambure de samanta si mi-e greu sa-i dau. Cand le soseste vremea nu mai bag nimic si cand se sting saracii toti(de batranete sper) o sa pun mai mult ca sigur ciclide dar momentan mi-e cumva sa-i dau si imi si plac.
Ca si conditii din cate am citit pe net se impaca si ca ph si ca temperatura si ca tot. Oricum ii am de multa vreme si au trait impreuna si au dus-i bine cu exceptia unei mici Ichthyophthirius care au facut-o toti chiar la inceput(acu mult avreme chiar duap ce i-am cumparat) dar de care am scapat cu temperatura 30 in apa(oricum acolo am gesit eu ca m-am grabit sa-i aduc si apa nu era ciclata).
P.S de maine incep hranirea cu hrana ex vie congelata, am vazut ca au gramada de vanzare la shopul de vis-a-vis de Orange(cred ca il sti).
Pai vreau cateva plante dar ma feresc de substrat pentru ca vreau nisip negru si daca bag sub el substrat pentru plante cu siguranta o sa se amestece cand sifonez/aspir subtratul si se duce naibii tot negrul meu... Prefer o fertilizare buna chiar daca e mai complicat si mai scump.
Pestii... da sunt un amalgam total dar sincer eu nu am pretentii de genul bazin amazonian sau ceva de genul, pur si simplu imi plac toti acesti pesti si cum nu am loc de 4-5 acvarii mari sau mici in camera... asta a iesit.
Cred ca am uitat poza...
image
Ok, am terminat partial in sensul ca mai trebuie adaugate niste plante, nu sunt inca sigur unde si ce dar pana luni ori ma hotarasc singur ori primesc sfaturi, vedem ce si cum.
Cum ziceam 350L, nisip negru, filtru Tetratec EX 1200(1200L/ora zic ei), 4 neoane de 30W, pompa aer, incalzitor 150W(si asa e inutil ca si fara el apa are 25-27grade), urmeaza un UV si skimmer.
Ca pesti renunt si la blood parrots si o sa ramana asa: 5 boesemani, 10 sumi, 30 neoni, 5 gurami pitic.
Pareri? Idei? Comentarii?
1 JBL Florapol (bobitele alea maronii), un pachet intreg de 350g
1 JBL Gala(mancare premium zic ei, fulgii aia marisori cam jumate cat fulgii de porumb), o cutie de 14g
1 Incalzitor Aqua Medic Titanium Heater de 200W (atentie NU e cu termostat, motiv pentru care nici nu il vreau)
Toate sunt noi, cutia de mancare am deschis-o azi dar sunt fulgi prea mari pentru ce imi trebuie, incalzitorul e si el nou de-a dreptul virgin, florapol-ul e si el nedesfacut.
Daca cineva din Cluj sau din orice alt colt al tarii le doreste ale lui sa fie.
In Cluj fac predare personala la domiciliu.
Cum e donatie evident nu vreau nimic la schimb.
Combo cu Ferropol? Sau singurele?
Intreb ca nici nu vreau sa suprafertilizez, si asa am oroare de alge
Cum mi-a ajuns acvariul de 350L am mutat cateva plante in el, nu multe doar cateva cat sa dea un aspect de viu pana se cicleaza.
Probleme sunt 2:
1) Nu am decat 4-5 cm de substrat
2) Nu am substrat fertilizant ci doar nisip, mai exact Aquatic Nature Dekoline Panthere(nisipul acela de 2-3mm negru).
Motivele pentru care am ales substrat putin si doar nisip tin de estetic si cu toate ca stiu ca plantelot nu le va merge prea bine totusi intreb daca JBL Ferropol e destul sa tin plantele in viata. Nu doresc crestere masiva a lor si nici performante doar sa nu moara si sa isi pastreze aspectul.
Nu sariti pe mine dar nu vreau acvariu bine plantat ci cum am spus doar cateva plante pe alocuri pentru aspect.
Iar daca JBL Ferropol nu ajunge rog sfaturi pentru o linie de fertilizare care se preteaza cel mai bine conditiilor date.
In basin am/o sa am: Vallisneria, Anubias, Echinodorus si in general plantele nepretentioase din petshopuri.
Ma gandeam daca in 350L pot baga 5 blood parrots si 2 scalari.
Scalarii ii am de cand erau cat o aluna si am prins drag de ei si parca nu i-as da.
Credeti ca iese cu scandal? Sau nu ar fi compatibili din vreun punct de verdere?
Mersi!
image
image
Polistiren de 100/50/10 (cm), desenat in marker, taiat la cuter, rotunjit la deget .
Necesita cateva mici modificari pe unde a ramas mai patratos si apoi "uns" bine in silicon de acvarii si peste presarat nisip de siverse culori(gri, aramiu, negru, maro, etc.)
Nu doresc sa-l dau in ciment deoarece nu imi place cum iese ca si colorit si textura, cu silicon presarat in nisip se pot face mult mai multe si ca nuante de culori si ca efect 3D.
Revin cu poze indata ce e tras in nisip.
E gata si backgroundul, ma rog, "sculptatul" in polistiren, zilele urmatoare aplic silicon peste si nisip+mini pietris de diverse culori(aramiu, gri, negru, maro) pentru a da aspect de piatra.
Revin cu poze noi pe masura ce avansez.
P.S mai am putin de lucrat caci unele "pietre" sunt cam colturoase si patratoase dar in mare e ok zic eu.
P.P.S Stie cineva cum pot taia tot spatele backgroundului? L-am facut din polistiren de 10 cm grosime si nu imi trebuie decat maxim 5 si deci trebuie feliat, idei?
Astept pareri.
image
image
Mai am o intrebare...
Pe masa metalica vreau sa pun polistiren(de 2 cm), peste el blatul de 3cm grosime si peste blat iar polistiren(de 2cm) pentru ca masa nu e chiar la boloboc si daca pun direct blatul pe masa are balans pe diagonala.
E vreo problema cu atata polistiren? Adica si sub blat si peste blat? Ma gandesc ca asa mai preia din presiune si se mai echilibreaza...
E, sa nu ne pripim... pana la papagali in apa am de facut backgroundul.
Am vrut sa-l cumpar ca nu era f scump dar m-am enervat grav cand am vb. cu firma care le vinde si am fost anuntat ca fix ce imi trebuie nu au dar probabil la sf. lunii o sa fie, probabil.
Asa ca F.U cu firmele voastre il fac in garaj ca scule am, timp este si polistiren am cat sa izolez o vila tiganeasca...
Da... apropo... Am gasit un polistiren gri/negru(mai mult negru decat gri) si as vrea sa fac din el back-u DAR nimeni de la Baumax nu a stiut sa-mi spuna daca e vopsit in ceva toxic sau cum au facut polistirenu negru...
Stie cineva ceva de polistirenu asta? Negricios? E toxic? Nu e?
Vreau negru pentru ca pot face ceva MULT mai deosebit ca si colorit cu el decat cu cel alb care trebuie incarcat mult mai serios pentru ca nuanta...
In fine am eu un pitic pe ramasitele de creier si vreau eu cu negru dar nu stiu daca e toxic au ba.

Pei da, daca imbrac scheletul in pal fac blatul mai lung cu grosimea palului ca sa acopere frumos dar poate nu imbrac in pal.. nu stiu inca, poate il vopsesc.
Filtru extern clar, Tetratec EX 1200 care ajunge maine-poimaine si va sta sub acvariu undeva pe acolo... gasim noi loc.
Sub talpi bag niste cercuri de cauciuc mai gros, vreo 2-3 sub fiecare picior iar pe blat sub acvariu pun polistiren de 2cm.
Parchetul ala e dala comunist, sunt inca uimit la ce rezista, e din stejar nu laminaturi ordinare cum sunt acuma pe piata si oricum picioarele au sudata talpa pe ele, nu e teava goala.
Toate se rezolva
P.S de cei 7 blood parrots nu zice nimeni nimic?
da, stiu ca trebuia sprijin pe toata suprafata, da stiu ca e atipica, da stiu ca trebuia cornier, da stiu ca trebuia sa i-o bat de cap la ala DAR daca ai vedea cu cine m-am legat la cap... o lasai cum e si daca o facea piramidala!
E un mosulica pe la 60 de ani(inginer metalurg!) cu care nu te poti intelege. Daca el zice ca barbatii au 3 bilute de tabla degeaba ii arati/explici ca au doar 2 de lemn ca el tot 3 de tabla vede! Efectiv NU AI CU CINE!
Am mers, am dus materialele, i-am explciat ce si cum(exact cum zici, cu sprijin pe toata suprafata inferioara, corniere pe margine pentru blat, etc...) si mi-a spus degajat Da! ASA FACEM!
Ma suna a doua zi si imi spune ca proiectul a suferit MICI MICI modificari dar im mare e la fel!
Cand ajung... exact ce vedeti voi am vazut si eu... Ce sa mai zici? asta e... Acvariul aproape ca imi bate la usa, pestii nu mai au rabdare... Mna...
Asta e...

Te legi la cap cu batranii... Te iau durerile de cap...
Oricum multumesc tuturor de opinii si sfaturi, probabil cornier pun eu ca am un amic in bloc cu aparat de sudura si ne descuram noi cumva...
P.S acuma vad ca 2 din picioare sunt si putin strambe... Respectiv cele de pe una din lateralele mici... Sus au distanta 51 iar spre baza au 50... In fine... Putin stramba, total altfel decat am cerut dar acuma asta e...
Nu am timp sa stau de capu` lui sa faca alta.
In mod normal i-o bagam pe anus in sus si o scuipa cum ii cantam eu da e si mos, si capos si nu am nici timp.
P.S Mi-am propus sa tin in el 7 papagali.
image
Sper ca tine ca daca nu ma duc cu ea rupta si acvariul facut praf si-l pun pe mosulica sa le mamance in fata mea bucata cu bucata!
Ok, acum ceva vreme imi propusesem sa fac un acvariu mai mare in camera(cel actual avand 110L ~).
Initial am zis 300, apoi 500, 400 si pana la urma am ajuns la un elegant 350L cu dim. de 140/50/50.
Hop am facut comanda la acvariu, am mers dupa materialele pentru masa, am dat comanda si la dansa si masa e gata iar acvariul vine undeva saptamana viitoare.
Acuma am o mica problema( pe langa nevasta care s-a facut neagra, mov, verde si inca alte 10 culori cand a vazut ce am lucrat...).
Problema e ca nu stiu daca masa va rezista la ce vreau eu sa fac aici...
Si mini problema 2 e ca masa am gandit-o EXACT la dimensiunea acvariului... Adica 140/50 deci laturile acvariului vor fi EXACT pe marginile mesei... Sigur peste masa voi pune o placa(blat) de pal de 3 cm grosime dar totusi nu stiu daca e bine ce fac... Sau sau fac blatul de pal ceva mai lat si lung decat acvariul?
OkOk...
Ca sa revenim unde doare:
1) Masa tine? Dar podeaua? Mai ales ca masa are 4 picioare pe care se lasa practic toata greutatea acvariului...
Masa e facuta din teava de 4/4/0.2 (cm). Masa e doar sudata, fara suruburi dar metalurgul care a facut-o sustine ca poate sa tina masa la 1000Kg deci cica sigur tine si la 500 cat va avea manevra mea...
2) Blatul asta din pal de 3(cm) va fi suficient sa tina acvariul pe el? (evident blatul sta pe masa...).
Sfaturi? Comentarii?
Poze:
image
image
image
Baga-l pana peste cap, nu are nimic, in cel mai rau caz intra apa, scoti bateriile usti aparatul si e bun...

Forum Index » Profile for Redknee » Messages posted by Redknee
Go to: