| Message |
|
|
|
larvele la mine nu le mananca... sunt prea mici pentru ei.. iarna ii trec pe inima de vita, fulgi de koi, granule de sera discus, creveti decorticati .. o masa cat mai variata.
le dau si cand am rame, dar mai putin.
|
 |
|
|
si al meu are de cand l-am luat un nodul acolo, tot il bat pe sergiu la cap sa incercam o mica operatie, dar refuza. in rest, nigroul se comporta absolut normal.
poza nu e prea clara, dar mai clara de atat cu aparatul meu nici nu o sa iasa.
|
 |
|
|
sonyk wrote:zgarieturile nu au nici o legatura cu diagonalele!chestia cu shocul am luat-o in calcul, sunt atent.adica n-am cum sa-l lovesc.decat doamne fereste in caz de cutremur!
tu nu faci schimburi de apa ? e pur si simplu imposibila afirmatia ca nu ai cum sa il lovesti.
|
 |
|
|
cam offtopic daca stau sa ma uit la ce s-a discutat in ultimul timp ...
puii mei de nigro in numar de vreo 30 au ajuns spre la 1 cm, sunt cam juma albino jumatate normali, parintii au pus din nou stapanire pe nuca de cocos, deci cred ca se pregatesc de inca o serie.
ce fac oscarii ... oscarii inoata bine mersii cu cardul de nigro. nu ii gusta nici macar de curiozitate.
|
 |
|
|
cam asta ar fi animalutul, am luat 1 singur la urma urmei.
l-am bagat in acavariu ... in cel mare, cel mic e inca ocupat . 100x50x60. (dupa ce am pus substratul)
avand in vedere ca e o specie de "pamant" nu ma asteptam la intoarcerea acasa sa il gasesc pe capac.(kiwi a zis ca nu se mai apropie de acvariul ala.) cum s-a catarat peste 60 de cm de sticla.. naiba stie. am luat repede plasa de pesti, am prins-o si am bagat-o la loc. slava celui de sus ca nu a plecat pe la plimbare.
numele lui momentan este polux  ma contrazic cu prietena mea.
acu sta cuminte in nuca lui de cocos pe care am smuls-o de la gurile flamande a doi ancistrusi. toti tre sa facem sacrificii.
|
 |
|
|
|
nu cred ca trebuia sa renunti la acvariu steril.
acu mai bagi un rand de pietris, dar asta nu iti rezolva problema, daca este marmura inca o sa creasca duritatea apei in continuare.
daca o scoti si bagi pietris dai iara peste cap. puteai sa pui un simplu ghiveci pentru plantutele alea.
|
 |
|
|
|
au subiecte diferite.. cand o sa imi primesc animalutul o sa rog un mod/admin sa modifice titlul in numele lui/ei, si sa tin un jurnal. ca vad ca multi nu au asa ceva, si poate mai imi calca pe urme cineva.
|
 |
|
|
ceea ce as dori eu sa iau ar fi : http://www.arachnopets.com/tarantulas/tcaresheets/groseac.htm
http://images.google.com/images?client=opera&rls=en&q=Grammostola%20rosea&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8&sa=N&tab=wi
e una din cele mai blanda si bune specii pentru incepatori.
pesti nu as vrea sa le dau, am gasit un prieten la o firma din anglia care este dispus sa faca un test, sa imi trimita o cutie cu cativa greieri (Silent Brown Crickets) sa vedem in cat timp ajung, si daca ajung in bune conditii. si daca mere ok, poate o sa pot oferii greieri si la altii de pe forum care vor asa ceva.
singura problema ramasa de rezolvat ar mai fi peat mossul respectiv.
|
 |
|
|
peste o saptamana o sa am 2 mici bestii in casa.. de la prietenul mai jos citat de kiwi. casa lor o sa fie momentan un acvariu de 65x25x30 inpartit in 2.
problemele cu care ma confrunt in momentul de fata :
1 - de unde gasesc peat moss ( http://www.arachnoboards.com/ab/showthread.php?t=22249 ) se pare ca e cel mai recomandat substrat, sau daca nu se gaseste ce as putea folosi.
2. de unde as putea cumpara greieri ? si cum sunt aproape 100% sigur ca nu se gasesc pe la noi in tara de vanzare.. pana la primavara/vara cand poate o sa am ocazia sa imi fac o micro ferma la tara, cam ce as putea sa le dau de mancare ? am vazut ca prietenul respectiv le da pesti...
mai are cineva tarantule pe aici ?
|
 |
|
|
nope.. nu am inima asta (deocamdata) sa ii dau la oscari, desi au mai papat ei noapte cate o gura de pui.
am mutat intr-un acvariu mic de 40 (cel de carantina pe unde se mai invart 2 ancistrusi ) cati am prins .. (30-40) sa vad cum cresc. cu maturii au ramas inca vreo 10. intr-un final, ca nu gasesc oameni, petshopuri la care sa dau ... cred ca o sa ajunga sa se descurce in mod natural cu oscarii ... dar pana una alta incerc sa ii tin cat pot, si sa imi fac client un petshop la care sa ii dau. din pacate in beve sunt putine. din cate am vazut e doar unul specializat pe ciclide, si nu vor 
|
 |
|
|
BLeeD wrote:cred ca ai gresit linkurile ....
Ai nigro cu oscari in acelasi bazin? Cum se inteleg?
nu am gresit linkurile (am dat click pe ele. 1'o piatra cu icrele pe ea, 2' femela + piatra).. icrele se vad ceva mai greu.. e masa aia de alta culoare de pe suprafata pietrei, la poza cu rezolutie mare cred ca o sa vezi.
si da.. am oscari.. oscarii intrei ei nu se inteleg.. fiind 2 masculi. in rest au invatat sa respecte teritoriul nigro. oricum au cam 3/4 din bazin la dispozitie.
|
 |
|
|
dupa 2 saptamani, au mai ramas cam 1/4 din puii initiali, care inca stau pe langa parinti ...
si surpriza.. de data asta au renuntat la depus in nuca.. s-au latit pe o piatra intreaga :
aici
aici
|
 |
|
|
|
ai mei pui de nigro mananca sera discus. (iau de 50 de mii pe luna.)
bobitele merg la fund, si se umfla daca stau in apa si sunt destul de usor de ciugulit. mai ales ca raman printre niste fire de java, unde se invart puii.
|
 |
|
|
|
eu folosesc tot spirulina umana. e contraindicata ?
|
 |
|
|
|
asa in "absurd" dar pe lateralele fata spate nu se pot pune ?
|
 |
|
|
|
pe langa varianta sfaramata, eu folosesc cu succes urmatoarea metoda :
lipsesc cu ajutorul degetului pastila pe geam, cat mai aproape de substrat. nu una.. ci vreo 2 - 3 la distanta suficienta sa nu se bata cei mari pe ele. rod la ele de tii mai mare dragul sa te uiti.
|
 |
|
|
|
de cate ori s-a impuns oscarii mai grav, am pus albastru de metil, asa preeventiv.
|
 |
|
|
|
eu am in unul nisip mai granulat, si in celalt pietris 3-4 mm.
|
 |
|
|
|
si la mine am vazut asa ceva.. la pomaceea mai mijlocii (1 cm diametru). cei mari si cei mici nu dau semne de minerit. daca ii mut dintr-un acvariu in altul, am vazut ca unele din primele lucruri care il fac e sa sape o mica gropita.
|
 |
|
|
|
cada ai ? poti sa o stochezi acolo, daca o speli bine inainte.
|
 |
|
|