[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Pomaceea care se ingroapa  XML
Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Author Message
gremlin
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut !
Azi am facut rost de 2 melci pomacea. I-am pus in acvariu, dupa un timp au inceput sa isi faca curaj si sa se plimbe. Pana aici toate bune si frumoase dar am observat ca un melc a inceput sa se ingroape in pietris.
Ce mi se pare curios e faptul ca eu mai am un melc de ceva vreme (cam 1 luna) si nu l-am vazut sa faca asa ceva.
A, melcul care se ingroapa are putin roasa carapacea in dreptul capului ( adica in fatza)
Rog sa imi spunetzi daca ingropatul in pietris e ceva normal la pomaceea si daca e ceva grav in legatura cu carapacea.

P.S. -off topic- stiu ca am citit pe forum de o adresa unde erau poze si itzi explica cum arata plantele de acvariu (in engleza), daca suntezi amabili sa o repetatzi aici as fi recunoscator. Stiu, o sa ziceti SEARCH, dar am cautat si nu prea am gasit ce cautam. 10x.

Long live the king . . . MY FISH ! ! !
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

gremlin wrote:un melc a inceput sa se ingroape in pietris.
Io am Pomacea demult da' n-am observat sa se bage in substrat. Ai pus ceva sub nisip?

Poze: smilie ... Poze cu plante
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

gremlin wrote:stiu ca am citit pe forum de o adresa unde erau poze si itzi explica cum arata plantele de acvariu (in engleza), daca suntezi amabili sa o repetatzi aici as fi recunoscator.

Cred ca te referi la www.tropica.com.
gremlin
Junior member
[Avatar]

IP:

Multumesc Dolly pt adresa, la ea ma refeream. Nu, nu am pus nimik in pietris si mai ciudat e faptul ca dupa ce a facut o gaura destul de marisoara a plecat si sa apucat sa faca alta.
Pe bune, nu glumesc, acum e la a doua si sper sa se opreasca aici ca altfel trebuie sa-l iau de urechi si sa-i zic sa caute aur in alta parte.

[Yahoo!]
gremlin
Junior member
[Avatar]

IP:

Revin cu acest post ca sa anunt ca melcul rebel s-a potolit si dupa ce a terminat a doua groapa a renuntzat la cariera de miner.

[Yahoo!]
ashavodaz
Member
[Avatar]

IP:

mi-am schimbat substratul, am pus unu cu granulatie mai mare. pot spune ca si la mine, un melc pomacea (din 4 cati am) a inceput sa se ingroape. norocul e ca groapa facuta este exact la geam si pot sa il vad. la mine, melcul a inceput sa "scormoneasca" dupa niste "bobite" de mancare care au trecut printre subtratul de granulatie mare, iar acum melcul meu se chinuie din rasputeri sa ajunga sa le manance. cred ca asta e motivul si la tine gremlin
fr0ggy
Senior member
[Avatar]

IP:

si la mine am vazut asa ceva.. la pomaceea mai mijlocii (1 cm diametru). cei mari si cei mici nu dau semne de minerit. daca ii mut dintr-un acvariu in altul, am vazut ca unele din primele lucruri care il fac e sa sape o mica gropita.

image
[Yahoo!]
ashavodaz
Member
[Avatar]

IP:

dar ce substrat ai? ce granulatzie?
fr0ggy
Senior member
[Avatar]

IP:

eu am in unul nisip mai granulat, si in celalt pietris 3-4 mm.

image
[Yahoo!]
ashavodaz
Member
[Avatar]

IP:

melcul meu s-a calmat, acum sta sus, pe sticla, si ia niste aer. in urma au ramas niste gauri (sper sa le astupe sanitarii). sincer, sper ca s-a calmat, oricum misto faza cu ingropatul daca ai o camera, ceva, sa faci niste poze sa rada shi altzii
razvan
Membru banat

IP:

si eu am observat fenomenul asta la ai mei, si mari, si mici, dar am observat si unul din factorii care declansaza comportamentul asta - RACIREA APEI.

Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Go to: