| Message |
|
|
|
Rezolvat, se poate inchide.
|
 |
|
|
|
Scuze, copy paste-ul e de vina:
Preturile sint:
Discus1 - 200 RON
Discus2 - 100 RON
Discus3 - 100 RON
Discus4 - 100 RON
Discus5 - 0 RON
|
 |
|
|
Salut,
dupa mai multi ani este timpul pentru o schimbare asa ca ii dau cuiva care isi doreste discusi si are conditii decente in acvariu.
Discus1 - 250 RON
Discus2 - 150 RON
Discus3 - 150 RON
Discus4 - 100 RON
Discus5 - 50 RON
Detalii aici.
Contact pe PM.
|
 |
|
|
priza lor pe suprafata fetelor acvariului sa fie pe o suprafata cat mai lata
Pentru ce???
cat si pentru o lipitura mai solida
Again, pentru ce?
Eu zic ca din contra, nu ai rezolvat nimic. Asa fac burta impreuna. Daca le puneai pe orizontala nu mai facea burta deloc iar suprafata de lipire era absolut suficienta.Nu stiu daca ai incercat sa desfaci un acvariu lipit bine, dar eu cind am vazut cit de greu se dezlipeste o muchie, m-am linistit.
|
 |
|
|
si pentu un acvariu de dimensiunile L80xl30xh35, ar fi suficiente doua becuri de 40W? dar daca as pune doua becuri de 60w ar dauna plantelor(sau chiar pestilor?)
OK. Primul post a fost ca sa-ti raspund la intrebare , dar se pare ca tu chiar vrei sa pui becuri. Avind in vedere ca toti ti-am argumentat cu virf si indesat de ce trebuie sa folosesti neoane, si tu totusi insisti cu becurile, poate esti amabil si imi satisfaci si mie curiozitatea: de ce vrei neaparat becuri?
|
 |
|
|
|
Lumina emisa de becurile cu incandescenta este cea mai apropiata de cea a soarelui si de aceea este printre cele mai bune pentru plante. Becurile normale au insa 2 MARI dezavantaje care le scot automat din competita cu neoanele: randamentul scazut(f. putin din energie merge in lumina, restu e caldura) si caldura emisa.
|
 |
|
|
|
Got it! Ai si tu dreptatea ta. Parerea mea e ca nu e nici o problema cu tensiunile de care vorbesti.
|
 |
|
|
|
Caut tuburi Osram Flora de 120cm (36W). Celor care imi pot indica un loc si eventual un pret, va multumesc anticipat.
|
 |
|
|
insa e perfec transparenta, deci in nici un caz silicon, vreau sa lipesc fundul dublu al acvariului cu aceeasi solutie
Si te uiti prin fundul acvariului la pesti de vrei sa fie perfect transparenta?
|
 |
|
|
M-am hotarat: raman la 140x60x60
Bine ai revenit printre noi acvaristii!!!
Ma bucur de planurile tale si bafta. Daca ai nevoie de ceva ajutor..... 
|
 |
|
|
|
Se pune o galeata de 10l linga acvariu si furtunul care baga apa din filtru in acvariu se indreapta spre galeata. Se da drumul la filtru si se cronometreaza in cit timp se umple galeata de 10l (sau orice alt recipient de volum cunoscut). Aplicind regula de 3 simpla se afla debitul REAL al filtrului.
De ce intreb? Pt. ca io am masurat la al meu Tetra Tec de 1200 si mi-a iesit 300l/h. Se prea poate sa fie mai putin decit ce scriu ei pentru ca era necuratat de vreo 2 saptamini, un etaj era cu turba....dar totusi, de 4 ori mai putin e prea de tot.Probabil ca gol imi iesea vreo 600-700, oricum cu muuuult sub specificatii. Eram curios daca Fluval-ul minte ca si TetraTec-ul.
|
 |
|
|
|
Ai masurat debitul? Se tin de cuvint cu 1300l/h?
|
 |
|
|
Leo2003 wrote:Pai ce mane, ai siguranta ca l-ai luat virgin ???  :18:
Pai ce sa spun, nu l-am intrebat, dar cind l-am luat era micut, a crescut la mine in acvariu de atunci.Sa inteleg sa exista si la melci principiul de la vivipari care spune ca femela pastreaza ceva spermatozoizi pentru cind nu mai are? 
|
 |
|
|
Melcul care nu mai e a decedat cam prin aprilie. Melcul actual l-am adus in acvariu cam in mai. Deci cam la 1 luna diferenta.
in a doua poze se vede urma de la un alt cocon...???cred
Asa este. In urma cu 2 saptamini a mai aparut un cocon pe care l-am ras imediat pentru ca nu stiam ce e. Acum intrasem in panica pt. ca e a doua oara cind apare un cocon. Deocamdata m-am linistit, m-am convins ca e de la melc, singura necunoscuta este cum de a facut oo desi e unul singur?
|
 |
|
|
Hmm, am mai citit si io si s-a mai risipit misterul.Avem asa:
Certitudini:
- sint oo de melc pomacea ( http://www.applesnail.net/content/anatomy/reproduction.php sau http://www.applesnail.net/content/photos/photo_eggs_2.htm)
- melcii pomacea NU sint hermafroditi, deci trebuiau sa fie minim 2 de sexe diferite ca sa apara coconul.
In concluzie ramin urmatoarele necunoscute:
- de unde coconul dintr-un singur melc pomacea in acvariu? (pot fi oo nefecundate, deci melcul actual sa fie femela? )
- de ce fostul melc nu mi-a plantat niciodata asa ceva? (poate pt. ca era mascul)
|
 |
|
|
|
aham, si dupa cite zile ies puii? dar de unde? ca eu nu am decit un singur melc? e hermafrodit? daca da, de ce melcul asta nou a facut icre si cel vechi (care a murit) nu a facut asa ceva desi avea cam 1 an?
|
 |
|
|
|
Pomacea pomacea dar afara din apa? Si nu am decit un singur melc pomacea.
|
 |
|
|
Am gasit azi de dimineata pe peretele lateral al capacului urmatoarea chestie neidentificata:
Poza 1:
Poza 2:
Ce poate fi?
Multumesc anticipat.
|
 |
|
|
|
.....bagati URL-ul filmului in mplayer2.exe si merge. Din browser vad ca nu merge, si nici cu save link as.....
|
 |
|
|
Am un calistus care de aproximativ 1 luna inoata cum se vede aici. Date de intrare: acv. 300l, schimb de apa saptaminal 30%, temp 28, filtrare TetraTec ex1200, apa limpede cristal. Mai adaug ca pestisorul alearga asa cum poate dupa mincare si se hraneste. Ceilalti 7 calistrusi nu au nimic si toata gasca e la mine cam de 8-9 luni.
Ce poate avea?
|
 |
|
|