| Message |
|
|
argintii cu dungi negre si galbui/portocalii pe frunte
Interesant. Sa inteleg ca toti 4 sint "argintii cu dungi negre si galbui/portocalii pe frunte" sau unii sint argintii cu dungi negre si unii galbui/portocalii pe frunte?
Nu de alta dar nu mie personal mi se pare ciudat un scalar argintiu cu dungi negre si cu fruntea portocalie.
P.S - Niste poze ar fi super.
|
 |
|
|
scalarii vor temperaturi mari...28-29 grade ca sa se simta bine
Hmm. Nu stiu de unde ai luat informatia asta dar eu am asistat la depunere de icre de scalari la fix 25 de grade. Si nu o data.
Cred ca acolo unde ai vazut tu se refera la discusi.
Nu ca scalarii nu s-ar simti bine la 28-29 dar se simt la fel de bine si la 25-26.
|
 |
|
|
Ancistrusul din imagine are cam 7cm si as vrea sa-i achizitionez pereche. Intrebarea este: e mascul sau femela?
Multumesc anticipat. http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?pid=2540&fullsize=1
edited by koala :
... am editat eu linku' ala ... cred ca la imaginea asta te refereai ... mie imi pare a fi o femela ! ...
|
 |
|
|
Hmm, un singur cuvint: TUBI. 
|
 |
|
|
Pare mai aproape de Eheim. Suprafata prin care intra apa in materialu' filtrant e mai mare la Tetra decit la Fluval => viteza mai mica a apei prin material = filtrare mai eficienta
Exact acest amanunt m-a facut si pe mine sa inclin spre Tetra.
|
 |
|
|
|
In perspectiva achizitionarii unui nou filtru extern pentru un acvariu de 300l net, deschid acest topic in care sinteti liberi sa va exprimati parerea (pro sau contra, cu argumente preferabil) despre gama Fluval (de la Hagen) si gama EX (de la Tetra).
Momentan am un Fluval 204 care din pacate nu face fata la cei 300 l. Am studiat manualele celor 2 game de filtre si personal inclin spre EX, desi Fluval-ul s-a comportat impecabil pina sa-l stresez cu 300 l.
In concluzie, pentru noul filtru, eu m-am orientat catre EX dar as vrea sa consult si "constiinta colectiva" a userilor de pe acvariu.ro.
Va multumesc anticipat pentru pareri.
P.S - stiu ca unii mi-ar recomanda Eihem dar acesta iese din discutie datorita pretului si a faptului ca nu se gaseste la noi. De asemenea stiu ca mai sint si filtre de tip "chinezarii".
Pe mine ma intereseaza exclusiv parerea voastra doar despre cele 2 game (Fluval vs. EX).
|
 |
|
|
|
M-am lamurit. "reprezentanta Profipet" este de fapt magazinul de animale din Cora.Am gresit cumva?
|
 |
|
|
Eu am vazut in Bucuresti la reprezentanta Profipet
Daca se poate sa ne spui si noua 2 amanunte:
1 - "Reprezentanta Profipet" vinde si la persoane fizice la bucata?
2 - Unde se afla aceasta "Reprezentanta Profipet" ?
Multumesc anticipat pt. raspuns.
|
 |
|
|
|
Pai tu nu stiai ca aerarea (oxigenarea apei) se face la suprafata de contact dintre apa si aer? Adica daca vrei sa oxigenezi apa, jetul filtrului agita suprafata apei si se oxigeneaza. Bulele de aer nu au nici un rost in afara de cel decorativ.
|
 |
|
|
|
Intrebare: daca ai filtru de ce mai e nevoie de piatra de aer?
|
 |
|
|
|
Un amic de-al meu a cumparat tot pentru suport de acvariu teava rectangulara de 3x2 si a dat 900.000 pe 2 bare de 6 m. Dupa un calcul vine 75.000/m. Deci pretul care l-ai gasit cred ca este destul de bun.
|
 |
|
|
|
Nope. Eu am facut testul, adika l-am scos din priza. Si nu curge pe nicaieri. Singura buba e sa nu fie etansat bine, ca atunci e nasol. De aia am preferat sa cumpar unul "de firma" chiar daca costa ceva mai mult.
|
 |
|
|
|
1 - De exemplu Fluval 204 are 5 litri (parca).
2 - La filtrele Fluval sau oricare altele din comert, evident ca filtrarea se face etans. Exista o garnitura de cauciuc si tot felul se tubulete.
Se pot face si filtre externe home-made neetanse, dar aici e o problema daca sistemul de "urcat apa" inapoi se defecteaza.Exista si solutii pt. asta.
|
 |
|
|
|
Ce-i drept ca nu stiu cum se caluleaza debitul necesar in functie de volumul acvariului dar....
Si eu am ezitat cind mi-am luat filtru exterior. Dupa 1 luna de folosinta am zis ca am facut cea mai buna investitie in domeniul acvaristicii.Dupa mine ar fi 2 avantaje majore:
1 - calitatea mult superioara a filtrarii fata de cele interne, posibilitatea de a pune mai multe straturi filtrante, debit mai mare....ce mai....eficienta mult sporita.
2- nu ocupa spatiu in acvariu, nu se vede(extrem de important, pt. mine cel putin).
Deci daca banii nu sint problema baga un filtru extern corespunzator volumului acvariului ca nu o sa regreti.
Revenind la calcul, de exemplu Fluval 104 este pt. acvarii de pina la 100l, Fluval 204 pina la 200l s.a.m.d.
Bafta.
|
 |
|
|
|
REZOLVAT!
|
 |
|
|
Donez una bucata pereche de betta si una de paradisi.
Despre betta:
au depus de citeva ori, dupa "dazastru" se pare ca femela e neschimbata dar masculul e ciopirtit rau si are corpul arcuit. Nu mai face cuib, este alergat de femela, sta mai mult ascuns dar maninca ca un spart.
Despre paradisi:
au depus de nenumarate ori, se alearga, maninca, nimic de reprosat.
Poze la http://www.girba.home.ro/.
P.S - galeriaaaaaaaaaaa........ 
|
 |
|
|
|
Sa speram ca asa va fi. Voi stiti cita lume vine la intilnire de obicei.Pentru mine va fi o premiera. :-)
See ya sunday!
|
 |
|
|
|
Vreau si eu neaparat macar 2-3 fire.
Se face vreo lista cu rezervari? Daca da sper sa fiu si eu pe lista.
O sa fiu negresit duminica la intilnire.
P.S - SuperS: nu uita ce am vorbit.E valabil si invers.
|
 |
|
|
Nu ai spus daca curge cand e plin cu apa
l-am testat vreo 3 zile umplut cu apa... a tinut
Pararea mea este ca va tine, dar il simt cam la limita.
Avind in vedere ca nu are decit 43 de litrii (estimez cam 30-35 cu tot cu nisip, filtru, pietre si alte chestii), si ca daca se fisureaza nu curge toata apa deodata ci doar picura, cred ca poti risca. Grija mare la suprafata pe care il asezi.Polistiren e cel mai indicat.
Dar de ce sa te limitezi la 40 de litrii? Sticla pentru un acvariu de 99 litrii (70x35x45) de 8 mm te costa in jur de 600.000. Io zic ca merita din toate punctele de vedere: obiect decorativ mai atractiv, intretinere mai usoara, etc....
Si eu am ezitat in fata "monstrului" de 300l, dar cind am vazut ca sticla + silicon m-a costat 3.000.000 am incercat si........sint extrem de fericit.
|
 |
|
|
|
Ma abonez eu la plante.
Cum ne "contactam"?
|
 |
|
|