[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: mikehorizon
Forum Index » Profile for mikehorizon » Messages posted by mikehorizon

poate viviparii nu prea isi au rostul si locul pe acolo

Asa este, cei 3 vivipari nu au fost in planul initial, i-am luat din mila de la un coleg care nu mai avea loc de ei.

as fi indraznit sa bag unul de 2-3 ori mai mare

Hehe, pai cine nu vrea un lemn mai mare? A fost cel mai mare care l-am putut gasi in singura zi cind am coborit la lacul Sf. Ana.
In legatura cu pozele, aseara a fost prima incercare. Recunosc ca nu ma prea pricep, am imprumutat un aparat de la un coleg. Eu eram obisnuit cu cele clasice Zenit. Ba chiar ma asteptam ca in "era digitala" totul sa fie mult mai simplu si mai de calitate. Se pare ca m-am inselat amarnic. Daca faceam poze din fata acvariului fara blitz ieseau "tremurate" desi am dat timpul de expunere la minim. In rest mi-a displacut total infernul de a seta aparatul ca sa fac niste poze amarite. Stiu ca fotografia este o arta, eu nu am avut intentia sa fac poze de arta, dar se pare ca cu aparatele astea digitale se complica mult (si inutil, parerea mea) operatiunea de "facere" a unei poze. smilie
Dupa 3 luni de la amenajare consider ca "monstrul" a ajuns intr-o stare prezentabila. Astept pareri, critici si poate si altele .

Va multumesc.

http://www.acvariu.ro/coppermine/thumbnails.php?album=260
neonii cat traiesc?

Cam 2-2,5 ani. De ce?
Cam maricel. Il poti combina cu nisip fin si iese un amalgam satisfacator.

Am vazut si eu acvariul tatalui tau. Destul de......nasol. . Baga un ochi pe la galeriile unor membri de pe aici si ai sa vezi adevaraciuni facute cu investitii onorabile.
Nici sa nu te gindesti sa pui plumb in acvariu. La teorie zice ca plumbul in apa face un strat de oxid pe deasupra si astfel nu e nici un pericol dar mie imi place mai mult practica si nu teoria.

cum vor sta plantele doar in pietris?

Nu am citi toate posturile de acum dar plantele stau f. bine in petris. Depinde de pietris. Sa nu fie bolovani.

Pietrisul ideal pt. mine? Nisip de la magazinul de materiale de constructii, cernut. Ceea ce ramine este perfect.

Vrei dimensiuni? Pietricele de 2-3 maxim 4 mm.
- cat de inalt sa fie nivul substratului.

Pai suficient de inalt casa poti planta ceva in el, adica cam 2-3 cm in fata si 5-6 in spate.

- daca se pune in panta - de ce

Datorita refractiei luminii (bla bla si alte fenomene optice ) daca pui substratul drept si te uiti la acvariu ti se va parea ca e inclinat in spate. Asa, se face panta (mai inalt in spate) si daca te uiti direct la acvariu ti se va parea ca substratul este drept. Si ar mai fi si ideea ca in spate asezi plantele mai mari deci care au nevoie de un substrat mai gros pentru radacinile mai mari si pt. o fizare mai temeinica.
Ca tot veni vorba, poate te ajuta asta: http://www.acvariu.ro/coppermine/thumbnails.php?album=431
Eu ii tin intr-un vas de 20x20x6 cm,cu o gramajoara de carbune activ, in dulapul de sub acvariu. Le schimb apa inainte sa dau de mincare adica dimineata si seara. Astfel am ajuns sa i-au tubi o data la 2 saptamini.
In Bucuresti:

DELTA GLASS SRL
Str. Bucovat Nr.3A, Sector 4
Tel. 021/ 460 06 50 - 461 05 41

CRISTAL BRAD SRL
Str. Ghimpati, nr.14, sector 4
Tel: 021/450 36 50 - 450 36 52
GSM: 0722 335 303
Am desenat-o pentru tine. In mare graba. Si tot in mare graba am pus si link-ul aiurea.

Nu sint fan-ul acvariilor cu mai mult de 4 laturi. Nu as avea incredere in lipiturile de la unghiurile obtuze decit daca as avea muchia geamului taiata la 45 de grade. Dar cum la geamgiu ai deja probleme cu muchiil;e simple, daca ii mai spun ca mai vreau si altceva ma da afara.

Pentru sticla mea era sa ma cert cu aia de la geamgerie dar spre surprinderea mea nu au iesit prea multe bule de aer.
No problem . Eu imi cer scuze pentru link.
arathemis wrote:
Quote:

Chiar m-am gandit sa fac unul din 5 laturi. Adica 1 spate, 2 laterale si 3 laturi in fata. Se modifica ceva la rezistenta acvariului fata de cel din 4 fete?

Io zic ca-s totusi 6 laturi din ce zici tu mai sus .

Nu fi rautacios. Sunt 5 laturi fara fund.

Nici eu nu vreau sa fiu rautacios dar si mie tot 6 laturi imi ies la numaratoare. Din ce spui tu acolo acvariul vazut de sus arata asa:

image

Gresim noi undeva?

edited by koala : ... am "reparat" linku' ala ...
Este mai rezistent termic poate, ca mecanic nu vad nici o diferenta intre 2 geamuri de 4 cu gaz la mijloc si unul singur. Asta una la mina. A doua: pretul. A treia: ce bataie de cap inutila sa construiesti un acvariu din termopane.

Cit de mare vrei sa fie acvariul cel nou? Ca din sticla de 4 nu prea poti sa te ridici prea mult. Maxim 50-60 l.

Si in legatura cu pretul, gindeste-te ca eu am dat 3.000.000 pe sticla de 10mm si am 350l.

Lasa termopanele sa-si faca treaba lor de izolare termica si fonica si atit.
REZOLVAT!
Vom vedea. Am gasit un mascul , o sa-i pun impreuna sa vedem daca ies icre sau altceva.
Of Dolly. Ma gindeam eu ca emoticonul ala pus la sfirsit nu o sa fie inteles.
Hmm. Ok. Am inteles. Treaba este ca eu m-am exprimat asa: "EU cred ca acvariul este destul de bine plantat".

In privinta pozei de acolo, din punctul meu de vedere ce e acolo e o jungla nu un acvariu care sa te relaxeze la ochi.

In sfirsit, gusturile nu se discuta.

In concluzie cred ca neonii nu sint de acord cu ideea mea de "acvariu plantat".
Eu cred ca acvariul este destul de bine plantat. In spate este o perdea de valisneria, in spatele buturugii este loc destul , avind in vedere ca acvariul are 60 cm adincime.

image
Cine are prin ograda si doreste sa-l "insoare" il primesc cu mare bucurie.Tre' sa fie nitel mai marisor (6-7 cm).

Multam.
Chiar in dimineata asta am gasit un neon mort. Se pare ca perechea depunatoare de scalari este la maxim cu nervii. Se mai intimpla.

Parerea mea: da ce vrei tu dar nu scalarii .

Forum Index » Profile for mikehorizon » Messages posted by mikehorizon
Go to: