[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Dublarea geamului?  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
monoceros
Member
[Avatar]

IP:

Cum am vazut o dublare a geamurilor (in magazine sau cluburi), cu o solutie...habar nu am ce e...insa e perfec transparenta, deci in nici un caz silicon, vreau sa lipesc fundul dublu al acvariului cu aceeasi solutie...poate stiti voi ce e??? :-) . Iata si o poza :
image
Maryan23m
Junior member

IP:

cand am fost sa-mi cumpar geamurile de la delta glas am intrebat despre acest geam ,mi-au zis ca este lipit cu o rasina speciala si ca este foarte scump
Aqua-kid
Junior member
[Avatar]

IP:

Sunt lipite cu rasina exposidica.
Si un litru de rasina si 500 mil de intaritor costa 30 de lei.

Un mic acvarist.
[Yahoo!]
monoceros
Member
[Avatar]

IP:

Aqua-kid wrote:Sunt lipite cu rasina exposidica.
Si un litru de rasina si 500 mil de intaritor costa 30 de lei.

Dar ai idee cumva la ce suprafata (maxim) se poate folosii 1 lirtru de rasina cu 500 ml de intaritor???
mikehorizon
Membru de baza
[Avatar]

IP:

insa e perfec transparenta, deci in nici un caz silicon, vreau sa lipesc fundul dublu al acvariului cu aceeasi solutie

Si te uiti prin fundul acvariului la pesti de vrei sa fie perfect transparenta?
[Email] [Yahoo!]
monoceros
Member
[Avatar]

IP:

mikehorizon wrote:
Si te uiti prin fundul acvariului la pesti de vrei sa fie perfect transparenta?

Nu, in schimb daca il lipesc cu silicon, vor aparea tensiuni in anumite puncte unde este intins siliconul pe suprafata de contact, deci nu pe suprafata totala asa cu vreau eu, sa folosesc un liant care se poate intinde pe toata suprafata fara bule. Sper ca m-ai inteles.
mikehorizon
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Got it! Ai si tu dreptatea ta. Parerea mea e ca nu e nici o problema cu tensiunile de care vorbesti.
[Email] [Yahoo!]
betta
Senior member
[Avatar]

IP:

Geamurile "dublate" pe care le-ai vazut nu sunt lipite intre ele ci sunt geamuri de securitate care contin o folie intre doua straturi de sticla astfel incat atunci cand geamul se sparge cioburile nu se imprastie riscand sa raneasca pe cineva. E o alta metoda de securizare diferita de securizarea termica.
Exista si posibilitatea de a efectua lipirea cu ajutorul unor rasini care se intaresc cu ajutorul razelor ultraviolete (UV curing). Probabil ca in acvaristica nu este de interes aceasta metoda tocmai datorita faptului ca lipitura este rigida si nu elastica precum in cazul siliconului. Mai mult, pe net gasesti referinte cum ca unii adezivi cu intarire sub UV se degradeaza in timp. Recomandarea ar fi (a se citi parerea mea) sa folosesti sticla mai groasa pentru fund sau sa lipesti 2 straturi cu silicon (parca e un post pe forum despre asta). E mai ieftin, e mai curat, mai rapid, mai usor de realizat.

Traieste ca si când ai muri mâine! Învata ca si când ai trai vesnic!
[Yahoo!]
monoceros
Member
[Avatar]

IP:

Cred ca pana la urma am sa renunt la folosirea unui liant intre cele doua suprafete si doar am sa fiu atent sa nu existe nici un firicel de praf intre ele, bazandu-ma pe "vidare" si siliconul care le uneste cu lateralele. Varianta fundului dublat aleasa de mine fiind varianta nr. 3 din topicul "Detalii constructive intaritoare acvarii". Probabil va trebuii sa fiu ceva mai atent la transport.
bob_de_grau
Junior member
[Avatar]

IP:

Acvariul are apropare 2000 l, asa ca nu e greu sa tragem concluziile.
http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=search&cat=0&pos=0

Comment by betta: Revin-o cu link-ul ca cel dat nu-i bun

Bine ati venit in Turnul Babel
[Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: