[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: fakemoth
Forum Index » Profile for fakemoth » Messages posted by fakemoth
Salut, da il mai am (late reply, se pare ca nu primesc notificari de raspunsuri...). Desi arata total altfel evident.
Hello, back again, a mai trecut un an. An in care m-am chinuit cu bomba in ultimul hal pana nu am mai avut nervi de ea; hemianthus-ul a dus-o bine doar la un efort sustinut de intretinere, acum a ajuns varza, niste fire cu cateva frunze dintr-un covor decent.

Dar mi-am facut rost in sfarsit de o instalatie de CO2 second, butelie JBL de 0,5 (hmmm nush cat tine dar banuiesc ca nu mult, o voi schimba cred), reductor Dennerle Profi 2000, counter JBL, furtun JBL, valva unisens, dispersor de sticla (poate o sa iau Taifun) si acum e pe drum si o electrovalva noua ceva noname, oi vedea cand ajunge.

Am baiuri cu indicatoarele de la JBL http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/25781.page#p209978 dar sper sa o rezolv. Deci poate imi vor creste si mie ceva plante nu doar buruieni
Unul este de anul trecut parca si a tinut cel mai mult, al doilea de anul asta tot de pe la inceput (ian-feb) si deja este varza, azi de ex. nu a tinut nici 3 ore. DAR! Initial am vrut sa iau de la un CO2 counter JBL, insa nu se potrivesc nicicum si era sa il mai si stric. Apoi m-am uitat la clama si ventuza dintr-un al doilea acvariu, de la un termometru-chinezarie; si l-am putut prinde testerul de pe laterala, unde este depicatura suportului, care cade fix intre ventuze. Termometrul acum atarna pe acolo, dar testerul sta deja de 1ora in apa si nici nu se clinteste Sper sa rezist si sa il las vreo 5 zile macar fara solutie.

Daca il tine poate chiar il lipesc cu silicon si bogdaproste. Multumesc de info se pare atunci ca nu solutia a fost de vina la punctul 2!
Nu am gasit asa mici de aceea am cumparat un al doilea (si aluzia la risipa cu un al treilea). Oricum daca pun (doar una ca nu incap) mai mare, mesterita cu o gaura, ele fiind pe interior, acopera solutia si indicatorul. Si daca il intorc. La solutii ma gandeam ca nu pusca culoarea ei cu cea a altor firme, la schimbat de tester. Am inteles poate gresit.
Normal ca m-am gandit sa schimb, insa am vreo 3 ale mele plus inca 4 solutii de la naitsirc (care s-a lasat de acvaristica, RIP ) si mai am si 2 tester-e! Dar totusi, pusca acele culori cu indicatorii altora? BTW acvariul este un RIO 180 deci decent ca marime, astept un expert sa imi zica ceva ca sa stiu daca mai bag chestia aia in acvariu sau nu.
Hi. Am ceva produse de la JBL si de obicei folosesc numai substrat, solutii etc de la ei. Cumva am incredere in brand. Cu o singura exceptie: testul permanent care este cam porcarie. Nu in sensul ca nu indica, dar cele 2 ventuze sunt ridicole si intotdeauna pica prin apa, asadar 2 intrebari aici care pot suna cam... de cizma:

-cum il pot pune altfel, astfel incat sa nu se mai intoarca/pice/dezlipeasca/cada si la adancimea recomandata, data fiind forma neortodoxa si sa mai si poti umbla la el?
-solutia este toxica sau nu? Uimitor dar nu scrie nimic sau am eu cataracta. De fiecare data pestii imi erau cu burta in sus, insa nu sunt 100% sigur daca de la solutia ajunsa in acvariu, de la bombele cu drojdie (umbland de obicei la ele in acelasi moment) sau alti factori, dar cam prea par legate. S-a soldat cu dezastru intotdeauna, schimbari masive de apa, carbune, pesti stresati, ramirezii m-au parasit definitiv, o data mi s-a si deciclat partial.

Multumesc!
Pai ca am cautat tot Apisto (si in search) si nu am gasit. Asta nu e motiv de renuntat pentru ca uite ca fac rost nu? Ai un pm de la mine, ms mult!

Femele de cacatuoides poate vinde cineva?
So... case closed. Hai sa vedem ce putem face cu ciclidele dwarf sud-americane, sa le ajutam sa invadeze Transilvania
Corect ! Si asa si fac de obicei. Ma gandeam doar sa ii corijez pe web, acole unde ii doare si m-am luat cu valul cand am vazut ca unii incearca sa ii apere - nu au de ce, chiar nu au de ce.
@flyer02 Ma aflu pe acest forum la fel ca tine, din aceleasi motive si sunt de acord, altfel nu mi-as mai bate capul si nu as mai lupta ca tocmai aici sa nu fie minimalizate baiurile astea. Frustrarea este bine explicata, modul de exprimare, ce sa faci trebuie sa imi dai cu un ciocan peste degete ca sa il dregi. Faza cu civilizatia, shopul online si altele sta cam asa, copy/paste de pe mail, la ultima renuntata la ei (btw am renuntat sa mai sun dupa ce am sunat la ei 2 zile... nu am mai sunat in ultimele 3-4 inainte, omfg, si deci intr-adevar nu am vorbit cu ei live ca tine si uber tehnologia mess-ului, sper ca am sters datele mele nu de altceva da ca sa nu imi ia cineva cnp-ul... (hah):

Buna ziua, va rog sa anulati comanda de mai jos intrucat este un pic cam prea mult 3 zile fara nici un telefon sau macar un e-mail din partea dvs... Va rog sa imi spuneti totusi insa daca ati primit marfa din comanda xxxx (inca valabila), daca ati trimis ceva, daca nu cand, samd. Haideti va rog duceti un proces de vanzare pana la capat, tineti legatura cu clientul, nu lasati lumea cu ochii in soare, jucandu-se pe web de-a pusul in cos produse inexistente. Este minima politete.

O zi excelenta.

Protejati natura, folositi web-ul! 	Please do not consider printing this message. There is no need to, we don't use faxes ;)

On xxxxxxxxxxxxxxxxxxx, Administratia Nevertebrate.ro wrote:
>
>
> Numarul comenzii: xxxx
> Defalcare: http://www.asdfasdfasdfasdfasd.ro
> Data comenzii: ???
>
> Va rog sa adaugati si acestea la comanda precedenta. Conform intelegerii telefonice insa ne vom auzi maine pentru a stabili exact ce ramane si pentru a vedea ce plante puteti livra din cealalta comanda.
>
> Produse
> ------------------------------------------------------
> 3 x Nisip Dekoline Nero (yyyyyyyyyyyyyyy) = 119,04RON
> Sub-Total: 119,04RON
> Curier Rapid FanCourier (Livrare in 24-48h in orice colt al tarii): 34,00RON
> Tax: 23,04RON
> Total: 153,04RON
>
> Adresa de livrare

>
> Adresa de facturare

>
> Metoda de plata
> Plata la ridicarea coletului

Ca si aluzie la afaceristii online: lapatruace.po/ medicalstore.po/ zoostore.po/ au cam aceeasi problema cu stocurile... , cum spunea daedal "Traiasca Binjul!", ca sa vezi... sau mai bine sa o lasam totii balta pe acest forum si mergem pe aqua........ro ? lol Si terminam astazi cu flame-urile?

Inca nu am inteles:
-ce spui de fapt?
-de ce spui?
-de ce imi spui mie mai ales?
-de ce vorbesti despre civilizatie?
-de ce intro-ul lamentabil in care chiar nu era nevoie sa se(a)duci poporul forumar in discutie, doar ca sa nu te improaste cu ceea ce sunt ei improscati? Ar mai fi o doua, dar mai am niste bere la mici si ma duc sa mi le lamuresc cu universul
Do not do this shit again - nu incerca "prieteneste" sa imi explici ce greseala fac pentru ca nu fac. Sunt exact ceea ce sunt, eu ii tratez cum ii tratez si ma exprim despre ei cum cred de cuviinta. Pentru ca pe mine unu m-au imbarligat de fiecare data. Deci e un dat, chiasmic asa, care nu prea se schimba usor - si la care nu are nimeni nimic ce spune. Si nu dilua faza spunandu-i "eroare" si nu "practica penala" cu postatul/scos-ul produselor pe site. Tu intelegi ca ai nu au nimic din mii de produse, poate mai multe, sau ai alte motive sa ii aperi? De aceea am vrut sa mergem la fata locului macar sa nu ma mai tot tromboneasca nu stiu ce linge-blide. Si chiar imi permit sa te corectez ca sincer am facut mai multe shop-uri online si cunosc mai multi operatori, chiar de cate ai vizitat tu.

Ca lamurire si mai mare, desi preluata de la alti jenanti din vest, e clar, nu ca smartocilor de la noi nu le-ar fi dat de la sine prin cap, in timp faza s-a reglat in romania. Shop-urile, unele care chiar trageau clape mai urate pe vremi acum isi fac titlu de cinste postand si info despre disponibilitatea produsului. Stii de ce? Ca se prinde lumea cine esti de aia, daca umbli cu brasoave, pardon clujence, pardon nu mai umblu nici cu de alea !

In plus mi se pare chiar lame sa aperi astfel de practicieni, nu mai fa nici asta ca sfarsesti in aceeasi... hmm mancare de peste. Incrancenarea mea bine spus exista si va ramane, fata de toate aceste chestiuni care ne fac atat de... romani... simplu. Iar profesional eu chiar ma comport asa, prima consultanta care o ofer clientilor de shop-uri:

-nu minti despre stoc, livrare, pret niciunde nicicum ca o musti in timp rau de tot;
-nu lasa sa iti scape un mail sau un telefon ca e echivalentul intorsului cu fundul la client;
-ce poti vinde doar aia posteaza - daca nu o faci esti un escroc si nu conteaza atat stocul ci disponibilitatea - pui si ce nu ai evident, dar sigur numai ce poti livra, cu un termen acole sa stie prostu.

OK depasita, mie o sa te rog eventual sa imi raspunzi cine are Apisto in acest post si nu sa continui pe alta directie foarte flamboianta sa ii zicem, pt. ca am obiceiul sa raspund lumii asa cum sunt tratat.
Buna, nu stiu unde sa mai postez ca sa intreb de Apistogramma, nu imi vine sa cred ca nu gasesc niciunde de luni de zile, inclusiv acest anunt este mort de la postarea lui http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20716.page Sa nu mai aud va rog de... hai sa le spunem... "molushte.ro" de prin Transilvania sau "epot.hu" din Maghiaria...

Pauza de nervi antismenari online _______________________________ --- credeam ca nu mai pun botul de ani de zile la fente pe web, mai ales ca ma ocup cu IT&Web&Stuff, iar tanar fiind in hardware am vazut schema asta de amu 10 ani in care tu nu ai nimic dar vinzi tot. Ca si motiv al scarbei de respectivele "shop-uri online" as mentiona faptul ca sunt doar online si nu prea shop-uri, pt. ca niciodata nu au avut nimic, de la plante (poate doar elodeea? lol), accesorii, vietati. Mai mult, nu raspund la mailuri si comenzi, sau alte postari online pe la ei, sterg comentariile publice (in care se intreba doar de marfa "prezenta" pe site, deci nu cu vreun motiv ok, in schimb culmea marfa inexistenta tot nu o eliminau desi ei operau frate online!) nici la telefon (cu ungurii nu am incercat ca nu stiu limba) samd.

Asa ca am facut-o pe aia urata, cu ocazia unei vizite in CJ mi-am trimis sotia sa cumpere direct de la ei, cu instructaj si ditai lista plus ceva pt naitsirc de aci de pe forum - cand colo evident ca nu aveau nimic si ca sa vezi - este doar o buda. Iar eu m-am aruncat in aceeasi zi in Debrecen impreuna cu daedal tot de pe acest forum - acolo parca era mai ok faza, insa tot mai nimic din ciclidele dwarf americane desi au 2 pagini de ele online frate, si o mai si actualizara in aceeasi zi! Aveau, hmmm, un bazin de cacatuoides care erau toti masculi iar o generatie intreaga mai in varsta cu un ingrozitor defect genetic. Asa ca am luat totusi 3 din cei buni ca sa nu mor prost ca am mers am-moak pana in Magyarland ca sa iau si ceva amenda fmm.

Ufff, sry de defulari insa eu cred ca trebuie sa stie lumea cum o fac lata acele site-uri de care nu scapi la search in google ca de paduchi. Nu de altceva dar ca sa nu se mai astepte nimeni la nimic de la ei (intre ei): "ce conteaza ba, baga acole de toate pe site, pune si niste Apisto ca is colorati si fura okiu poza; nu conteaza ca nu avem, daca tot intra vreun mumu sau cata in goagal dupa ele, batar da de cumpara un caras de 1 leu, hahaha fraierii!".

Anyway acum mi-ar trebui cateva femele de cacatuoides basca tot ce am postat la Cumparari, din link-ul de mai sus. Cineva?
Pai cum sa inlocuiasca ciclarea, care este un intreg proces, prezenta lor, eu nu am zis asa ceva? Asa ca ma tot gandeam ca aveti ceva cu ce zic de fapt, scuzele mele.
Am editat cu un smiley post-ul anterior ca sa se "vada" gluma Avand din start o cantitate colosala de start-up si neasteptand dupa o populare naturala, obtii timp mai scurt. Atat pentru mine este clar, nu inteleg de ce contraziceti un fapt la care am asistat.

Ca sa lamurim, pastilele scoase din nitrax-ul de la juwel (ce imi inlocuia mie carbunele, dar care era prea mare si l-am taiat) si puse in bazinul de 25 (in buretii de la filtru) m-au ajutat la ciclare: dupa 2 saptamani si un pic (daca stiam ca sunteti asa sceptici imi si notam) am testat apa in el, 0 nitriti 0 nitrati, ca a trebuit sa izolez un amarat de ramirez la care i se umflara ochii. Filtrul acolo este un resun cu burete, deci mecanic/biologic penal.

Daca ramirezul (culmea aversiunii la azoate) spune ca functioneaza, nu inteleg de ce spuneti voi ca nu.
Man stiu exact ce e cu azotul, in concluzie s-a produs ciclarea mult mai repede datorita lor iar plantele si algele au mai avut si timp sa si consume. Bacterii sunt, http://www.juwel-aquarium.de/en/Products/More/Filtration/Filter-Media/Nitrax-Bioflow3-0-Compact-Bioflow3-0-Compact.html atat ca nu scrie explicit. Altceva ce ar putea fi, ampicilina?
narcis wrote:Nu prea cred eu ca se face ciclarea in maxim 2saptamani, dar poate stie cineva ce contin acele pastile. Oricum, ca sa inteleg, carbunele era de fapt un burete, sau....era un burete si un carbune si le-ai inlocuit pe ambele(medii)? Plus ca nu cred ca acele pastile contin bacterii, probabil altceva.

Asta zic ei. Garantat sunt bacterii ca am folosit pastilele la acvariul mic cu care am luat-o de la capat si in sub 3 sapt nici urma de nitriti/nitrati cu 0 schimb apa, sper ca esti de acord ca intr-un bazin de 25l nu se poate asa ceva, stiu pe spinare mea si a pestilor cat de instabil este. Carbunele e un burete... cu bucati de carbune in el si atat pica in toate partile de m-a scos din nervi.
Seamana cu ceva intre cele 2, marginile sunt cumva intre... stie cineva exact ce este? La chestia cealalta si eu i-am tot zis bacopa, insa mi se pare ca frunzele nu sunt dispuse pe tulpina chiar ca la ea si sunt mai rotunde, de aceea sunt in ceata. Acum am si reflectoare, iar peste ea saramana e bolovanu' si un echinodorus, insa o mai in 3 locuri in acvariu si acolo e mai ok.
Am incetat cu sarea, si io (regim ) si plantele, iar de fumat la fel ne-am lasat toti! Pe vremi puneam tot timpul, cred ca mi-a ramas obiceiul.

Anyway - legat de prima mea postare aici: am ajuns la concluzia ca filtrul de la Juwel e chiar cat de bine se poate face un filtru intern si deja sunt convins ca putine il bat - sunt inmarmurit de cat de bun este de fapt. Ca explicatie legat de functionarea lui: o greseala care o faceam era ca puneam cel de-al doilea set de medii filtrante prea sus in interior si acopeream 2 gaurici. De fapt filtrul functioneaza tragand doar prin grilaj si prin ele, strict pe sus; inclusiv celelalte gauri de jos de pe ambele fete (una unde este termostatul) sunt directionate intern in sus si poi ies tot in filtru, prin 2 gauri pe care eu le tot astupam cu mediile fara sa stiu. De acolo apa o ia in forma de U in jos prin filtru si apoi in sus pana la pompa. Mistery solved, the black monolith unlocks it's secrets!

PS - inlocuind carbunele cu un alt mediu tot de la ei, si taiand acel burete in jumate, am avut surpriza sa gasesc in interior 2 pastile de aia se tot lauda Juwel ca la ei ciclarea se face in 1, maxim 2 saptamani, culturi bacteriene that is. Iar bacteriile stau nemteste fiecare in buretele ei
Buna, va rog sa ma ajutati cu identificarea unor plante, luate de prin pet shop-uri care nu stiu ce vand Nici eu nu stiu ce cumpar da' nici ei ce vand aia e clar. Oricum greseli de astea nu ma fac pentru ca am luat inclusiv plante de ghiveci si m-am prins doar dupa ce le-am cautat bine pe net. Incredibil dupa ce merg sa le schimb cum nu aveam ce alege, m-am procopsit totusi cu inca una!

Ambele cresc lent si foarte frumos, pozele sunt mai vechi dar acum sunt super sanatoase, se pare ca am reusit sa le pun pe picioare. Prima seamana cu Hydrocotyle verticillata ata ca are... altfel frunzele, mai adanc crestate si cu un intrand unde se prind, iar lumea ramane teapana de cat de bine ajuns sa arate pana la urma. A doua cea dintre pietre seamana un pic cu Bacopa... dar nu cred ca este. Aici se vede si cea de ghiveci in dreapta ei. Pls share your knowledge!

Multumesc anticipat
narcis wrote:Salut. Cata sare pui in acvariu si cat de des?

Nu mai pun sare ca acum e la desarat - dar eu pun doar 2 linguri mari la schimb de apa 1 data la 1,5-2 sapt. Pentru gris am pus ochiometric dar tot a fost peste jumate de cutie, acolo e mai importanta temperatura.

Naitsirc sa stii ca m-am prins si eu: cabomba mea deja era enervanta de cum si cat crestea, a lamurit-o sarea de deabia mai scotea un mugur, am si renuntat total la planta ca nu prea imi place cum arata

Forum Index » Profile for fakemoth » Messages posted by fakemoth
Go to: