[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Probleme test permanent CO2 JBL  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
fakemoth
Junior member
[Avatar]

IP:

Hi. Am ceva produse de la JBL si de obicei folosesc numai substrat, solutii etc de la ei. Cumva am incredere in brand. Cu o singura exceptie: testul permanent care este cam porcarie. Nu in sensul ca nu indica, dar cele 2 ventuze sunt ridicole si intotdeauna pica prin apa, asadar 2 intrebari aici care pot suna cam... de cizma:

-cum il pot pune altfel, astfel incat sa nu se mai intoarca/pice/dezlipeasca/cada si la adancimea recomandata, data fiind forma neortodoxa si sa mai si poti umbla la el?
-solutia este toxica sau nu? Uimitor dar nu scrie nimic sau am eu cataracta. De fiecare data pestii imi erau cu burta in sus, insa nu sunt 100% sigur daca de la solutia ajunsa in acvariu, de la bombele cu drojdie (umbland de obicei la ele in acelasi moment) sau alti factori, dar cam prea par legate. S-a soldat cu dezastru intotdeauna, schimbari masive de apa, carbune, pesti stresati, ramirezii m-au parasit definitiv, o data mi s-a si deciclat partial.

Multumesc!

This message was edited 2 times. Last update was at 26/07/2013 09:08:50

Don't take in vain the name of /root!
[WWW]
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

si eu am exact aceeasi problema cu testul de CO2 de la JBL, a fost o vreme in care statea prins cam 1 saptamana dar acum nu sta mai mult de 2 zile
ventuzele sunt intr-adevar f proaste si in afara de solutia inlocuirii nu cred ca exista alta
ce am mai incercat eu a fost sa nu las aer in el (adica sub el), ca asta-i creste flotabilitatea, dar nu prea functioneaza nici asta

ref la solutie, eu nu cred ca este toxica, dar mie testul mi s-a rasturnat, deci varsat in 100, respectiv 250 de litri de apa. nu garantez ca daca volumul acvariului e mai mic concentratia nu devine toxica pt animale

fakemoth
Junior member
[Avatar]

IP:

Normal ca m-am gandit sa schimb, insa am vreo 3 ale mele plus inca 4 solutii de la naitsirc (care s-a lasat de acvaristica, RIP ) si mai am si 2 tester-e! Dar totusi, pusca acele culori cu indicatorii altora? BTW acvariul este un RIO 180 deci decent ca marime, astept un expert sa imi zica ceva ca sa stiu daca mai bag chestia aia in acvariu sau nu.

This message was edited 2 times. Last update was at 26/07/2013 09:27:39

[WWW]
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

eo ziceam sa schimbi ventuzele, nu solutia, deci nu inteleg ce zici de culori.

la 180 de litri solutia sigur nu este toxica. din experienta zic.

fakemoth
Junior member
[Avatar]

IP:

Nu am gasit asa mici de aceea am cumparat un al doilea (si aluzia la risipa cu un al treilea). Oricum daca pun (doar una ca nu incap) mai mare, mesterita cu o gaura, ele fiind pe interior, acopera solutia si indicatorul. Si daca il intorc. La solutii ma gandeam ca nu pusca culoarea ei cu cea a altor firme, la schimbat de tester. Am inteles poate gresit.

This message was edited 1 time. Last update was at 26/07/2013 09:49:01

[WWW]
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

De curiozitate, de cand ai ventuzele, eu il am de mi bine de un an si ceva si nu am avut nici o problema de genul asta. Referitor la solutie, nu cred ca este toxica deoarece eu am varsat-o din greseala la un schimb de apa si nu am observat nimic anormal, in aproximativ 60 litrii apa.
[ICQ]
fakemoth
Junior member
[Avatar]

IP:

Unul este de anul trecut parca si a tinut cel mai mult, al doilea de anul asta tot de pe la inceput (ian-feb) si deja este varza, azi de ex. nu a tinut nici 3 ore. DAR! Initial am vrut sa iau de la un CO2 counter JBL, insa nu se potrivesc nicicum si era sa il mai si stric. Apoi m-am uitat la clama si ventuza dintr-un al doilea acvariu, de la un termometru-chinezarie; si l-am putut prinde testerul de pe laterala, unde este depicatura suportului, care cade fix intre ventuze. Termometrul acum atarna pe acolo, dar testerul sta deja de 1ora in apa si nici nu se clinteste Sper sa rezist si sa il las vreo 5 zile macar fara solutie.

Daca il tine poate chiar il lipesc cu silicon si bogdaproste. Multumesc de info se pare atunci ca nu solutia a fost de vina la punctul 2!

This message was edited 1 time. Last update was at 26/07/2013 14:47:30

[WWW]
donpisote
Senior member
[Avatar]

IP:

Am avut un tester co2 de la JBL si l am folosit cam 2 ani dupa care l am dat unui vecin care il foloseste de un an si ceva si nu au fost probleme . Nici macar nu s a clintit darmite sa cada. Locul unde ai fixat ventuzele era curat ? Curat in sensul sa nu fi fost mazga ceva pe geam .
Cat despre brandul JBL pot sa spun ca am incredere mai mare decat in oricare alt brand si cel putin filtrele lor externe desi nu sunt cu chestii electronice ca ale altora sunt fiabile , silentioase si nu curg.

ACVARIUL MEU scape by @fanta
akos09
Junior member

IP:

Poate ai prins un lot cu defecte....si eu am testul permanent de mai bine de un an dar nu mi s a desprins nicioada....
baj
Member
[Avatar]

IP:

Testul meu are aproximativ 3 ani si acum cateva luni "aveam" si eu problema asta .Problema nu stiu daca era de la ventuze sau de la ancistrus (imi facea in ciuda si numai pe el statea) sau de la cory caruia ii placea bula de aer de sub testul jbl .Aceasi problema o aveam si la termometru ,pe marginea ventuzei se formase alge,dupa o curatare cu periuta si apoi oparita in apa fiarta se lipeste ca in prima zi ...

Cum am rezolvat problema :
- Am donat pestii .
- Am "oparit" ventuzele .
- A razuit bine locul unde pun testul cu un raziutor cu lama metalica . ceva de genul asta
Face treaba foarte buna la curatat GSA ,GDA,BBA si orice alga de pe geamuri ,cu conditia ca dupa fiecare curatare sa scoti lama si sa o usuci/stergi de apa ca sa nu rugineasca .Eu il folosesc de mai bine de an si pana acum am consumat doar 2 lame .Daca nu e ruginita lama nu zgarie geamul ...

This message was edited 1 time. Last update was at 27/07/2013 15:18:49

image
FLORINO
Member
[Avatar]

IP:

este varza ventuzele nu e nici un lot defect vor tot inumai bani si calitate moca Al meu la fel este cade tot timpu
[Email] [Yahoo!]
Technics
Member

IP:

Folosesc doua astfel de teste, de aproape 2 ani si ventuzele sunt la fel ca in prima zi ... si nu este varza ...

This message was edited 2 times. Last update was at 27/07/2013 21:35:17

baj
Member
[Avatar]

IP:

Daca ventuzele de la jbl este varza ,de ce nu faci un test permanent de CO2 DYI ?Cu putina imaginatie si indemanare iese chiar mai frumos decat cel de la JBL .

image
kryss05
Junior member

IP:

Am avut si eu aceeasi problema cu ventuzele de la testul CO2, dupa aproximativ 6 luni nu mai stateau lipite pe geam si se varsa solutia in apa, pot spune ca aveam incindente si de 2-3 ori pe saptamana. Nu am avut pesti morti sau alte incidente neplacute in 120 litri fara sa schimb apa. Problema a fost rezolvata cu o ventuza mare luata de la un suport de incalzitor, am fortat umpic sa intre pe una din laturile in care intra o ventuza mica si de atunci zero probleme .
O sa atasez o poza cand am timp.
[Yahoo!]
Bobry47
Junior member
[Avatar]

IP:

In mare parte la un test nou de co2 Jbl se dezlipeste deoarece bula de aer genereaza o forta in sus aspra testerului...cu cat il asezi mai jos in acvariu cu atat impinge mai tare in sus..la 3-4 ore se tot desprindea de ma lua durerile de cap....dar daca in momentul in care il lipesti de sticla cu atentie misti usor stanga ..iese din aer....misti usor dreapta mai iese din aer...dupa te uiti de jos in camera neagra si vezi ca volumul aerului e minim...atunci nu mai depune forta si nu se mai dezlipeste...asta cand e nou...

This message was edited 1 time. Last update was at 16/12/2014 12:24:38

Nature's Chaos by James Findley
[Email] [WWW]
Koh-i-Noor
Membru de baza
[Avatar]

IP:

(daca n-ai facut-o deja) curata bine geamul in locul in care pui ventuzele. Daca ai GSA de exemplu si pui ventuzele peste, nu se vor prinde bine.
Am si eu testul si o singura data s-a desprins, in restul timpului n-au fost probleme (1 an jumate de utilizare). Nu-i exclus ca ventuzele sa fie din loturi diferite si sa fie facute prost (am patit-o recent cu niste saltele de la Jysk, apropo)

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: