[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Identificare plante  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
fakemoth
Junior member
[Avatar]

IP:

Buna, va rog sa ma ajutati cu identificarea unor plante, luate de prin pet shop-uri care nu stiu ce vand Nici eu nu stiu ce cumpar da' nici ei ce vand aia e clar. Oricum greseli de astea nu ma fac pentru ca am luat inclusiv plante de ghiveci si m-am prins doar dupa ce le-am cautat bine pe net. Incredibil dupa ce merg sa le schimb cum nu aveam ce alege, m-am procopsit totusi cu inca una!

Ambele cresc lent si foarte frumos, pozele sunt mai vechi dar acum sunt super sanatoase, se pare ca am reusit sa le pun pe picioare. Prima seamana cu Hydrocotyle verticillata ata ca are... altfel frunzele, mai adanc crestate si cu un intrand unde se prind, iar lumea ramane teapana de cat de bine ajuns sa arate pana la urma. A doua cea dintre pietre seamana un pic cu Bacopa... dar nu cred ca este. Aici se vede si cea de ghiveci in dreapta ei. Pls share your knowledge!

Multumesc anticipat
[Thumb - planta1.jpg]

[Thumb - planta2.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 23/06/2012 13:23:07

Don't take in vain the name of /root!
[WWW]
naitsirc
Senior member
[Avatar]

IP:

Prima e sigur hydrocotyle leucocephala, a doua ar putea fi bacopa caroliniana, dar nu sunt sigur, ca nu ii vad bine frunzele. Daca e bacopa caroliniana are nevoie de mai multa lumina decat cred ca primeste, ca sa arate mai bine.

De asemenea as rari putin tufa de hydrocotyle si as incerca sa o eliberez din substrat. Daca te uiti la ea, o sa vezi ca scoate la fiecare frunza radacini mici... Ii place mai mult la suprafata. La mine in setup-ul vechi am scos-o din substrat si am agatat-o de ramurile unei buturugi... s-a deezvoltat mult mai rapid. La altcineva pe forum am vazut ca a prins un buchet de hydrocotyle intr-un inel cu ventuza, de un perete lateral si a lasat-o sa se intinda si pe suprafata apei.

Ca si experiment am pus din nou la mine un fir de hydrocotyle in substrat si sta pe loc de o luna, in timp ce totul in jurul ei creste.

This message was edited 1 time. Last update was at 23/06/2012 13:56:29

Don't only practice your art, but force your way into its secrets, for it and knowledge can raise men to the Divine - Ludwig van Beethoven
[Yahoo!]
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Prima ii hydrocotyle sibthorpioides.

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
fakemoth
Junior member
[Avatar]

IP:

Seamana cu ceva intre cele 2, marginile sunt cumva intre... stie cineva exact ce este? La chestia cealalta si eu i-am tot zis bacopa, insa mi se pare ca frunzele nu sunt dispuse pe tulpina chiar ca la ea si sunt mai rotunde, de aceea sunt in ceata. Acum am si reflectoare, iar peste ea saramana e bolovanu' si un echinodorus, insa o mai in 3 locuri in acvariu si acolo e mai ok.

This message was edited 1 time. Last update was at 24/06/2012 15:03:10

Don't take in vain the name of /root!
[WWW]
naitsirc
Senior member
[Avatar]

IP:

Bacope sunt multe tipuri... eu am doua cu frunze rotunde: b. monnieri si b. australis.
Dar aceeasi planta poate sa difere daca a fost crescuta emers sau submers. La cele crescute emers tulpinele sunt mai groase, si frunzele mai mici. De asemenea in functie de lumina la care a fost crescuta poate sa difere si distanta nodala.

Don't only practice your art, but force your way into its secrets, for it and knowledge can raise men to the Divine - Ludwig van Beethoven
[Yahoo!]

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: