[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: fakemoth
Forum Index » Profile for fakemoth » Messages posted by fakemoth
Hello again, am mai schimbat cate ceva. In principiu nu mai am nici o problema, doar ca mi-au aparut niste hidre (vad ca se raresc deja din lipsa de papa) probabil cand am luat ceva plante.

Setup actual acvariu (acum e super bine tuns, am aruncat 1 galeata de plante si am renuntat complet la cateva):
-Juwel Rio 180 complet echipat (3l+600l/h, 2x45w T5, 200W, priza programabila)
-Stand facut la comanda
-2x JBL Aquabasis 5l
-18kg substrat decorativ 3-5mm negru
-1 radacina vita de vie huge fiarta si inmuiata luni de zile
-3 pietre wanna-be-iwagumi luate de pe Cris testate cu acid
-Bomba CO2 cu drojdie pana iau butelie

-Hemianthus callitrichoides
-Eleocharis acicularis
-Anubias nana
-Egeria densa (Elodea)
-Rotala rotundifolia red
-Fontinalis Antipyretica (Willow moss)
-Cryptocoryne willisii
-Echinodorus Amazonicus
-Echinodorus uruguayensis
-Echinodorus subalatus (sau Rose?)/Echinodorus "Red Special"
-Valisneria
-Hydrocotyle sibthorpioides

-1 Betta Splendens mascul
-5 Mikrogeophagus Ramirezii
-2 Apistogramma cacatuoides
-2 Paracheirodon innesi (Neoni)
-8 Paracheirodon axelrodi (Neon rosu)
-3 Corydoras paleatus
-2 Ancistrus
-2 Otocinclus vestitus
-4 Neritina
-1 Melanoides tuberculata

Pomacea au zburat in acvariul mic pentru ca mi-au ras gazonul - am crezut ca are probleme poate de la sare si temperatura (anti gris event) cand colo l-am prins pe un porcovete de melc misterios criptic stand cu firul de Cuba in gura, mama lui!
hahahah
Adica in final era o baltoaca semi- maloasa si plina de buruieni in care se balaceau niste pesti cu pretentii minime..... 
propun sa o botezam Metoda Grigore
Ai 4 femele clar - acum pot spune si eu ca stiu care e diferenta: am cumparat de mici 4 masculi si ma tot chinuiam sa imi dau seama ce si cum lol insa la un alt petshop am vz un bazin cu femele si masculi unii langa altii, crede-ma nu ai cum sa ii incurci daca sunt maturi, nici ca aspect nici ca si comportament nici ca interactiuni. Asa ca am mai luat 2 femele si s-a schimbat toata dinamica vietii ramirezaresti pe acile
naitsirc nu e buna schema sau cel putin nu la ce vorbeam noi - ala e un circuit generic in natura, baiu e unde e prins si oceanul (ca sa nu creada daedal ca are dreptate ). Pentru ca o sa vada acole 38100 si o sa creada ca e cum spune el avand in vedere ca cica in ocean se afla de 50 de ori mai mult CO2 decat in atmosfera. Dar noi vorbim aici despre rauri si lacuri dulci care nu au:
1. adancimea de pana la 11km
2. deci si presiunea
3. lipsa de consumatori ca pe acolo traiesc putine lucruri sau cel putin care nu seamana cu ce e pe terra
4. lipsa in concluzie si a unei suprafete
5. plus ca acolo se intampla altfel lucrurile dioxidul de carbon practic ajunge sa fie si sedimentat daca nu gresesc in cea mai mare parte in carbonati.
Sincer nici eu nu ma omor dupa ele, estetica mea sigur o ia in alta directie Insa nu neg ca sunt unii si daca ne gandim bine asa este, care considera ca natural trebuie sa fie... hmm poate un pic mai dezordonat/debree/etc... nu imi dau seama uitati aci niste biotopuri adevarate de ciclide dwarf sud americane http://www.youtube.com/watch?v=B865DRjwC_g&feature=related > sincer ramirezii mei o duc in lux frate fata de ce e pe acolo.

La asta te refereai daedal ca sunt cam "aseptic" sau cum spuneai ?
Inca valabil! Chiar nici o oferta, nu vinde nimeni asa ceva in Romania? Nu credeam ca sunt niste raritati sincer...
Hahaham tari vreo cateva insa:

1. Corect > da daca is metode sa stim si noi, adica simplu spus care este, formuleaza tu ca de la mormolocu ala nu am inteles nimic.
2. Sursele sunt intr-adevar multiple dar asta e principala: schimbul cu aerul, baiul este: CO2 este solubil rau si trece foarte usor din apa in aer si invers. Bulele de la pompa ta au o suprafata ridicola si ce ai baga pe acolo se pierde pe suprafata acvariului daca se agita putin, in natura totul se discuta intr-un ritm mult mai alert, permanent si la volume uriase. De aceea trebuie dioxid de carbon intr-o stare cat mai pura sa zicem ca sa bati consumul, dar mai ales pierderea lui.
3. Corect > atunci metoda este doar sa alegi plante nepretentioase, asta este o evidenta nu o descoperirire.
4. Eu nu am inteles nimic din chestia aia oricum si am mai si sarit peste ea ca din momentul in care omul confunda microelementele cu pilitura si spanghiul de otel toate amestecate cu 2 duritati si afectate de PH :O
5. Este un micro-eco-shit nu neaga nimeni, dar nu sa spui ca nu e nevoie de borgistica si inca nu am inteles ce am in plus fata de tine la acvariu? Nimic?
Razboi intre filosofi

Bun, sa stii ca chiar am incercat sa ma uit la toate, dar prea nu spune nimeni nimic exact. Cateva argumente impotriva metodei:

1. convingerea mea ferma este ca obtii destul de rar acvarii bune si doar pur empiric sau poate chiar intamplator (deci adio veleitati de metoda pentru ca rezultatele nu sunt predictibile aplicand-o)
2. de fapt nimeni nu spune care este metoda si cam tot de mai jos ii da in cap?
3. sa ai ph la 6,5 - 7 - asta cam trebuie oricum
4. faza cu nutrientii am inteles-o daca pui plante nepretentioase;
5. CO2 aici am fost chiar atent - totul se limiteaza din nou la a pune plante nepretentioase... si, sa fim seriosi, CO2-ul de la caca de pesti ? (sa vezi ce se descompune la mine coaja de pe buturuga si cum miroase cand o scot, cred ca da mai mult CO2 decat tot acvariul lui, si pentru asta toate imi sunt in 0)
6. ciclul azotului nici macar nu e o discutie, ci lege in orice tip de acvaristica;
7. deci cam totul e sa ai sa ai plante rezistente (sa stii ca daca pun o matasea broastei nu mai scap de ea mai ales de nu curat acvariul si asta e valabil si pentru elodeea oricum e bine sa ai cateva si inevitabil o sa ai indiferent ce metoda imbratisezi;
8. metale grele? si de unde le tot obtine? singura sursa e de la robinet? unde nu sunt? sunt mai multe in natura datorita poluarii? nu inteleg ce vorbeste doarece este un mambo-joomla la limita vrajitoriei - e ca reclamele la cosmetice in care apar mumi in halate ca sa te convinga ca e medicina. Sotia care este chimist era pe jos de ras.
9. cred ca mai toti uita in explicatiile astea ca sunt 2 duritati si doar una are legatura cu ph-ul;
10. lumina... serios, iarasi plante fara fitze...
11. asta e discurs de americani in care daca te repeti foarte mult dar pari convingator, poate iti iese ceva (cel putin al tipului)
12. singura chestie interesanta e cu aleopatia insa la acvarii nu stiu cat se preteaza, plantele de-a lungul selectiei s-ar fi exclus reciproc... cred si iarasi aici ma enerveaza discursul lui magico-ecologico-shyamalanic si sincer il consider fara valoare;
13. ca asa e cu noroc: de ce toate sunt tulburi si par nesanatoase?

Cateva argumente imba impotriva la orice chestie (ieri am avut o discutie cu un acvarist tot de moda mai veche care acum se reapuca si el ca noi) cum ca un acvariu se descurca singur:
-caca de peste in natura se dilueaza in cateva sute de mii de litri nu in 150/180/240/300 samd si ce exista este descompus de probabil armate inimaginabile de bacterii si alte animalicule care macina absolut orice substanta, pe noi ne intereseaza cu azotul, e rezolvata ce mai;
-buna ideea sa iei un pumn de "mizerii" din natura si sa le bagi - insa eu cred ca invariabil (nefiind un ecosistem pentru ca e... prea mic si are putin schimburi cu exteriorul prilejuite doar de tine) ceva animalicula de acolo o sa remarce asta si o sa iti termine tot
-dioxidul de carbon in natura ajunge in apa prin contactul atmosferic in genere - ia raul/lacul de pe unde iti plac pestii si vezi ce suprafata are fata de acvariul tau;
-soarele da la suprafata solului de la 5000 la 100000 lux iar in acvarii avem cam jumatate din asta (aia mica) - in plus neoanele sigur nu bat spectrul unei stele
-metoda tipei e la fel de atragatoare ca ea - sa nu intelegeti ca nu arata bine acvariile insa o idee la sf de drum...

Concluzia mea este ca totul din acea zona este doar... o optiune, nu o metoda. Si nu o descoperire, ci un curent de opinie.

PS si nu sunt inca high tech ca nici butelie nu am daramite ph controller
Cum nu am gasit prin zona nimic altceva in afara de niste Blue German Rams m-am gandit sa dau acest anunt poate voi avea noroc cu niste ciclide (strict americane, dwarf). Ma intereseaza asadar:
-Pelvicachromis pulcher sau taeniatus
-Nanochromis Parilus
-------------------------------(astea sunt africane, insa pasnice si calme cu plantele, mai stiti altele?)
-Laetacara curviceps
-Apistogramma hongsloi
-Apistogramma baenschi
-Apistogramma viejita
-Apistogramma macmasteri
-Apistogramma agassizii
-Apistogramma borellii
-Apistogramma cacatuoides (preferabil double/triple red)
-Apistogramma nijsseni

Poate aveti ceva chiar mai exotice? Insa cu nivel mediu de dificultate fiind incepator.

Pestii trebuie vazuti inainte neaparat macar in poze. Astept oferte pe PM.
Hello, vroiam sa ma ajutati cu identificarea catorva plante de care nu am fost/mai sunt nici pe departe sigur, insa poate verifica cineva setarile la useri? Nu mai pot urca imagini, este globala faza sau doar la mine?

*adica nici nu mai am campurile de browse&upload.
Am vazut deja ca a cam disparut tot - Ancistrusii is intr-adevar innebuniti dupa mazga aia, si cam dupa o zi de cand au descoperit radacina, tot calare pe ea sunt Pana si cory o periaza foarte des, luceste acum nu alta. La faza cu Anubias ce sa zic, da era in plina lumina pentru ca nu aveam nimic deasupra ei, insa chiar asa sa se dezintegreze planta superindestructibila? Testul permanent e si el in plan, numai sa ma mai adun cu banii pentru clovnaria CO2...

Vestea buna este ca AM APA CRISTAL! Iar acvariul meu a ajuns cu adevarat giuvaericala casei Deci asa ceva nu am vazut de cand sunt, nu ma mai pot opri din uitat la el...

Ieri am spalat toata ziua in continuu acei primi 2 bureti de vata din filtru - acolo era baiul, desi nu se vedea mare mizerie de fapt se colmatau cu suspensii fine, albicioase, in doar cateva ore.
Salut Daedal - te contrazic amarnic la nr.18 In rest cam valabile.

PS: Daedal este prietenul de aici http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20424.page cel cu DIY-ul. Apropos astazi m-am intalnit cu naitsirc, suntem fosti colegi redescoperiti pe acest forum http://www.acvariu.ro/forum/user/profile/7559.page poate tragem o intalnire intre oradenii acvaristi... stii... cum is serile alea la mine pe IT supranumite "Saptamanala adminului la bere in Chanson" Aporopos ca s-a deschis si terasa
Buna, dupa cca 2 saptamani cateva mici probleme:
-invazie physa = curat de mana deocamdata;
-inca am apa tulbure, presupun ca e de la substrat si nutrienti sau ca nu s-a finalizat ciclarea;
-ceva alge si cyano bacteria - unde sper sa ma ajute 2 ancistrusi si 4 pomaceea pana cand pot sa bag si oto;
-incredibil ce mi-au crescut (pe verticala doar) egeria si cabomba! invazie de a dreptul! plus ca au dat niste prea-multe-radacini-gretoase-laterale = le-am mutat si am reorientat fluxul de apa, o sa vad daca merge fenta;
-cea mai mare suparare si surpriza = dupa ce de-abia mi-am gasit o Anubias, a putrezit pe radacina de vita si rizom si tot; radacina in sine are un miros cam nesanatos, ca am scos-o totusi la curatat, dar am citit ca este normal, lemnul pe alocuri inevitabil putrezeste. De la ce poate fi?
-am remarcat destui de multi viermi subtiri, filamentosi care se zbateau in masa apei cand am deranjat substratul, insa dupa ce am citit despre ei cica sunt de gasca si pestii ii topesc nu alta dar am tras un infarct;
-mi-am luat acum Easy carbo, JBL Biotopol, Ferropol si Ferropol 24; cu asta voi fertiliza/trata am inteles ca este o solutie excelenta/accesibila pentru inceput;
-inca ma judec cum sa fac cu CO2 dar nu voi opta pt ceva firme de acvaristica - preturile sunt aberante, serios; ma gandesc la http://www.sudura.com/magazin/sudarea/debitarea-oxigaz/reductoare-de-presiune/reductor-de-presiune-co2/ar-maxy?vmcchk=1 sau cel mai fain http://reductoare.sudura.com/reductoare/pentru-acvarii/reductor-de-presiune-major2-cu-dou%C4%83-manometre - poate cineva sa imi spuna daca merg montate pe ceva extinctor... sau? Solenoid am vazut dar nu dau de el acum... tot f ieftin; sincer mie mi se par si de mai incredere basca juma de pret, seamana cu Dupla nu alta...
-astept sa vad poate reusesc sa mai comand niste plante;
-ma dispera ca nu gasesc o nenorocita de foarfeca din inox niciunde! lol am incercat la farmacii, magazine de cucoane, inclusiv la specializate in scule de medicina... WTF... "aducem la comanda"

PS: nivelul de nitriti&nitrati este 0... am bacterii sau nu, avand in vedere ca a fost fara pesti si doar cu ceva mancare si resturi de la plante/buturuga? Ieri am bagat 2 Ancistrus azi bag si 3 Cory, a stat cam 3 saptamani si am facut acum un schimb de vreo 40% apa.

Later Edit:
-incercati http://www.neomed.ro/ pentru pense, foarfeci si orice scule pentru filme horror din inox
-mi-am mutat toti pestii din acvariul mic in acesta nou. Am asadar:
1 Betta (supranumit Tom Hardy)
2 Ramirezi (Mickey si Mallory, cum care? Knox evident )
2 Neoni
3 Cory
2 Ancistrus
4 Pomaceea
Toti sunt ferice, doar ramirezii pentru vreo ora au stat cam socati respirand la suprafata apei. Am oprit bomba care la mine mergea nonstop, insa ma indoiesc ca aia chiar... baga prea mult CO2. Acum sunt ok, iar razboaiele teritoriale cu Hardy s-au oprit instant (pe vremi era mare galceava in cel acvariul mic pentru un loc 1'st class sub o buturuga). Toata lumea exploreaza nevoie mare!

Raman in configuratie sper cam 2 saptamani sa vedem ce si cum. Sper sa ma pot abtine...
WoW pai chiar ca e plin de oradeni frate! Si chiar mare faza cu fostii colegi de clasa regasiti aici! Adica... eu postez de ani de zile pe web si nu mi s-a mai intamplat? Sry oricum de lipsa de postari, sunt in deplasare acum cam prin afara tarii si am acces firav at best la net.

Multumesc pentru sfaturi cred ca o sa o iau atunci inspre hrana congelata sa vedem ce si cum. Si am deja si propuneri/sugestii clare cum sa fac cu plantele lipsa si hrana home made. Sunt uimit ce rapid mi-am rezolvat nebuloasele chiar sper sa devin un membru activ si mai ales folositor forumului, daca mai incolo voi putea face ceva in aceasta directie.

Cheers!
Merci de raspuns - cam asta ma interesa la faza cu filtrul, parerea unui alt posesor. Totusi sigur nu mai trage ca la inceput, vad mizeria cum pluteste pe langa grilaj si nu mai e trasa asa de ca lumea inauntru. Faza este ca acum mi-am dat seama - trage si din partea cealalta, pe deasupra de la termostat, am pus niste bule de polistiren sa urmaresc dinamica apei lol. Intrucat o sa plec vreo 2 saptamani de acasa si nu vreau sa ma trezesc cu nush ce mizerie in acvariu, am marit fortat viteza apei prin filtru: am scos carbunele momentan si am astupat cu capacul acela de deasupra fantele de admisie de pe laterala jos pentru ca trage si pe acolo and u know what? It works! O sa aduc viteza la normal cand ma intorc.

Am orientat si tubul directional in sus, sa faca valuri ca la Amano si sa miste suprafata apei. Buretii sunt bine pusi - ca pe desenul lor BTW.
Ooo, dar voi popula bine cu plante, insa cum ziceam http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20424.page nu gasesc niciodata ce as vrea. Si nu cred ca am pretentii sau fitze... adica sunt chestii comune. Deci nu e exact cum ma gandeam: am comandat de m-am spart online numai ca sa realizez ca nici un shop de fapt nu are macar un produs din ce prezinta online SAD. Pe pietre trebuia sa am Java Moss; mai trebuie Crypto, Aponogeton si Microsorum pteropus. Basca sa speram ca va creste ce s-a plantat!
Ms, ms, mi se parea mie ca e dragut ! Sper sa devina si mai ok dupa ce mai cresc intr-ale meseriei.

Deocamdata o sa incerc sa ma descurc cu cel intern - costurile m-au spart oricum, pentru un hobby cam costa acvaristica asta - dar normal ca inspre extern cam trebuie sa o dau. Butelie - asta sigur trebuie mai repede, deocamdata am bomba ca sa fie ceva cat de cat, la 3 bule/sec. Lumina este cea standard 2 x High-Lite 45 Watt, 895 mm. Eu m-am judecat ca neavand CO2 ca lumea inca nu are rost sa iau ceva mai tare; oricum risc alge en-gros, este cat de cat corecta presupunerea?

Nu am cum sa iau tot ansamblul jos ca este lipit din fabrica, de sticla; daca fac asta trebuie sa il pun la loc, inseamna distrus tot, lipit silicon etc. Componentele insa ies toate. Apa este trasa (teoretic) pe sus exact unde arata poza si cred ca are rol si de pseudo skimmer, iar apoi o ia in jos prin filtru si probabil printr-un canal intern in forma de U ajunge sus la pompa; baiul este ca pe acolo nu mai prea trage, insa pompa scoate de iti zboara mana...

That's some weird stuff...
Hahah - dap, sotia o sa o ia razna daca vede ceva bazdaganii prin casa - urla si pe sarmanii paianjeni iti dai seama cum ar face la tubi Ma gandeam ca poate sunt unii care vand hrana vie ca pe vremi - as fi interesat sa iau legatura (doar daca cresc personal, nici gand culeasa de pe baltile/canalele crisurilor).
Hello, ma numesc Horia, 34 ani, locuiesc in Oradea de fapt din Hunedoara, absolvent de filosofie si de atunci IT-ist ca doar au mare legatura. Am avut acvarii chiar si inainte de revolutie, in familie tatal meu avea unul de 100l ceea ce era un wow atunci, iar acum cca 1-2 ani cand m-am apucat iarasi de citit, am ramas socat de cat de mult s-a schimbat paradigma in acvaristica: nu mai tu acvarii sterile, boloboroseala aia uriasa cu pompe de lesinau scalarii si zburau gupii, ciclari si bacterii, CO2 :O and stuff...Mi-am dat seama ca e groasa si m-am apucat de citit.

Asa ca impreuna cu inca un vechi prieten ne-am tot ambalat unul pe altul, am inceput sa studiem, ne-am luat niste acvarii de 2 bani si din pacate pe parcurs am cam avut pierderi serioase. Dar amandoi am invatat multe. El si-a facut unul singur, eu am tot asteptat pana acum si mi-am luat un Rio 180; despre acvariul meu aici, locul unde voi incerca sa ii urmaresc evolutia http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20419.page

PS: nu cunoastem alti acvaristi, nu avem surse de hrana vie, piata locala e un dezastru in materie de live stock (plantele sunt toate vesnic galbene si speri sa le resurectezi, iar pestii cu o genetica de The Outer Limits), in rest se gasesc cam de toate. Insa cu plantele tragem cel mai rau, nici macar o crypta nu am gasit in orasul asta. Ce sa mai spun ca niciodata ca incepator de pe aici nu stii ce cumperi...

Cheers!

Inventar:

-Juwel Rio 180 complet echipat + priza programabila
-Stand facut la comanda
-2x JBL Aquabasis 5l
-Bomba CO2 cu drojdie pana iau butelie

-Eleocharis acicularis
-Anubias barteri
-Egeria densa (Elodea)
-Cabomba caroliniana
-Bacopa Monieri
-Lysimachia nummularia
-Echinodorus - 3 varietati
Hello - prima postare pe acest forum si de asemenea primele eforturi in acvaristica (am mai avut acvarii pana in 30l, dar perioadele acelea haideti sa le stergem cu buretele ). In acest post voi incerca sa imi postez problemele aparute la care va invit sa ma ajutati inspre rezolvare daca puteti. Pe cat posibil voi posta chestiile la care nu gasesc raspunsuri, so don't worry about "another noob that doesn't use the search fct."

In primul rand am avut acvarii si inainte de revolutie, iar acum cca 1 an cand m-am apucat iarasi de citit, am ramas socat de cat de mult s-a schimbat paradigma in acvaristica: nu mai tu acvarii sterile, boloboroseala aia uriasa cu pompe de lesinau scalarii si zburau gupii, ciclari si bacterii, CO2 wow and stuff...Mi-am dat seama ca e groasa si m-am apucat de citit. Concluzia:

-Juwel Rio 180 complet echipat + priza programabila
-Stand facut la comanda
-2x JBL Aquabasis 5l
-Bomba CO2 cu drojdie

-Eleocharis acicularis
-Anubias barteri
-Egeria densa (Elodea)
-Cabomba caroliniana
-Bacopa Monieri
-Lysimachia nummularia
-Echinodorus - 3 varietati

In plan: CO2 cu butelie, inca vreo cateva specii de plante, cam intr-o luna populare cu pesti, si dezvoltarea skill-urilor de acvarist. Dar pana acolo...

L-am pornit in 28-03 si se afla acum la ciclare fara pesti. Probleme:
1. Dupa ce am umblat 2 saptamani dupa substratul decorativ il primesc in sfarsit; bucurie mare, agitat si cum nu am simtit nimic initial - chiar am uitat cu desavarsire sa il mai clatesc BFM. Surpriza: a doua zi, plin cu apa, simt miros de diluant. Asa ca am schimbat in intregime apa si am decis sa las si filtrul cu carbon de la Juwel. Aviz asadar, chiar daca nu miroase din prima - pietrisul colorat tot mai are urme de acitelene in el! Asa ca aceasta e rezolvata - dar vroiam sa o mentionez, pt. ca am mai gasit doar o postare pe net cu asa ceva. Incredibil si mai si scria pe el ca este stabil chimic pfff...
2. Mi-am luat o teapa cu ceva plante terestre (sotia se jura ca am avut in gradina asa ceva, nu mint ) vandute ca de acvariu, m-am prins rapid si le-am schimbat; inca mai am una
3. De ieri, iar azi dimineata aproape ca nu mai facea nimic, filtrul pare sa aiba ceva probleme. Am tot remarcat eu ca am dat in apa tulbure de atatia nutrienti si ca parca numai nu se curata, insa acum a fost clar - ceva nu e ok. Pompa merge hardcore, nici o problema, numai ca parca nu mai trage pe deasupra, acolo unde se afla polypad-ul. Asa ca acolo e doar un pic de miscare, lesinata rau, am avut pelicula in acvariu, etc Totul jur ca era curat, dar le-am scos si clatit toate mediile filtrante si chiar am inlocuit poly pad-ul singurul care parea jegos. Am desfacut tot, mi-am bagat mainile prin toate gaurile si inca ma intreb ca prostul: pe unde dracu trage apa pompa daca pe sus nu prea - adica ala nu e debit de 600l/h... si sigur nu mergea asa din prima. Schema de la Juwel nu ma ajuta - este normal sa functioneze asa? Nu prea cred, desi stiu ca este necesar un debit mai mic pt fitrare bio. Sunt sigur ca e o faza de mumi aici, dar nu ma prind, jur. Vreo idee?
4. Am remarcat deja un semn de sanatate sau nesanatate? Este vorba de acea cyanobacterie alba care apare mai intai pe vita de vie - e buna sau nu? Parerile sunt impartite, am vazut si faze de cosmar cu ea...

Multumesc!

Forum Index » Profile for fakemoth » Messages posted by fakemoth
Go to: