| Message |
|
|
Eu l-as mai contrazice inca la vreo doua trei.... dar vorba ta, mai bine face to face...
Poate intre timp isi trece si locatia la profil sa nu uitam ca e oradean... nu de alta dar si asa suntem multi oradeni pe aici, ca firele de iarba in desert
|
 |
|
|
fakemoth wrote:-ceva alge si cyano bacteria - unde sper sa ma ajute 2 ancistrusi si 4 pomaceea pana cand pot sa bag si oto;
Te va ajuta easy carbo in cateva zile
fakemoth wrote:-cea mai mare suparare si surpriza = dupa ce de-abia mi-am gasit o Anubias, a putrezit pe radacina de vita si rizom si tot; radacina in sine are un miros cam nesanatos, ca am scos-o totusi la curatat, dar am citit ca este normal, lemnul pe alocuri inevitabil putrezeste. De la ce poate fi?
Am uitat sa te intreb azi daca tii anubias-ul sub/aproape de lumina? Ca se pare ca nu prea ii place abundenta de lumina
fakemoth wrote:-am remarcat destui de multi viermi subtiri, filamentosi care se zbateau in masa apei cand am deranjat substratul, insa dupa ce am citit despre ei cica sunt de gasca si pestii ii topesc nu alta  dar am tras un infarct;
Nu o sa ii mai vezi dupa ce populezi acvariul, dar sunt o prezenta obisnuita in acvariile fara pesti, chiar si in cele doar cu creveti...
fakemoth wrote:Toti sunt ferice, doar ramirezii pentru vreo ora au stat cam socati respirand la suprafata apei. Am oprit bomba care la mine mergea nonstop, insa ma indoiesc ca aia chiar... baga prea mult CO2. Acum sunt ok, iar razboaiele teritoriale cu Hardy s-au oprit instant (pe vremi era mare galceava in cel acvariul mic pentru un loc 1'st class sub o buturuga). Toata lumea exploreaza nevoie mare!
Ai nevoie de un indicator permanent de CO2. Daca iti faci rost de device, solutie iti dau eu, ca am vreo 3 sticlute.
Se poate desteleni securea razboiului in teritorii noi. Era pace dincolo ca teritoriile erau stabilite... Acum se poate renegocia totul, ca este de unde
|
 |
|
|
|
Daca te uiti in link-ul de mai sus in postarea lui lofty sau a lui scorpionul, ai sa vezi ca sunt tuburi T5 de 35 W la 742 mm
|
 |
|
|
|
Probabil in weekend voi reusi sa fac niste poze, caci in timpul saptamanii ajung rupt de la lucru.
In seara asta am pus in functiune prima butelie... Aventurile au fost interesante cu ea... probabil in weekend voi fi in stare sa va povestesc cate ceva.
|
 |
|
|
|
Eu si plante cand am mai cumparat am cerut sa mi se trimita cu curier rapid nu cu posta romana. Cand cumpar ceva din alte localitati, cumpar pentru ca nu gasesc la mine in oras, asa ca sunt dispus sa dau 21 sau 25 lei la curier dar sa stiu ca se livreaza in cateva ore. Pana si ambalarea si ridicarea o cer sa se faca la ora 16 si a doua zi la 10 deja stresez curierul sa imi bata la usa...
|
 |
|
|
|
1. Acest post trebuia sa fie ca raspuns la topicul din care ai cumparat, sau la carciuma, nicidecum in coltul incepatorului.
2. Eu am mai cumparat produse acvaristice de la catalos si nu am avut probleme cu el si nici cu produsele.
3. Trebuia sa iti folosesti logica 5 min si sa ii ceri sa ii trimita cu un curier rapid. Costa mai putin decat banii care i-ai pierdut prin moartea lor. Nu conteaza ce zice el (ca merge si asa) ci banii tai conteaza...
In rest... Mult succes cu cei vii si sa ii inmultesti sa dai si la altii in conditii mai bune decat i-ai primit tu.
|
 |
|
|
ups
Arunca un ochi pe aici cand ai timp: http://www.ultimatereef.com/articles/whitespot/ poate e ceva asemanator. Daca e Cryptocaryon atunci sunt mai multe faze de dezvoltare prin care trece acest parazit.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Felicitari
Abia astept sa vad finalul... si continuarea 
|
 |
|
|
|
Ne mai pui ceva poze? Au trecut vreo 3 saptamani... sau ai pus ceva webcam si pe reef si mi-a scapat?
|
 |
|
|
Mooor de spate... Am refacut azi setup-ul complet: schimbat substrat, scos buturuga, schimbat plante, scos filtru intern si pus filtru extern Hydor Prime 10... Mi-au luat vreo 8 ore toate... Se vede ca n-am exercitiu
Astept de-acum ciclarea... Poze nu am facut ca era prea ceata de la bacterii... Poate maine seara... daca o sa am timp.
|
 |
|
|
|
Oops... Si crevetii ce zic de codoiul ala?
|
 |
|
|
|
Nu ne-ai mai zis nimic de Grigore... de 3 zile... e bine? L-ai pus din nou in casa lui?
|
 |
|
|
Nu stiu cum e apa in Spania, acolo unde locuiesti tu, dar sunt compusi ai clorului care se elimina prin evaporare, dar sunt altii care nu (Ex.: cloramina)... si pentru asta sunt produse (Ex.: aquatan) care neutralizeaza acesti compusi.
Bugsy05 wrote:Plante inca nu am pt ca nu stiu inca daca vreau sa bag plante sau nu...imi place mult tipul de acvariu cu multe pietre
In primul rand legat de pesti: ai acolo si amazonieni si asiatici... nu prea e ok in ideea de biotop cu un anumit specific.
In al doilea rand: si amazonienii si asiaticii care ii ai in acvariu prefera spatiile plantate, unii chiar in abundenta.
In concluzie: Ce alegi? Ce iti place tie sau ce place pestilor pentru a se simti cat mai bine la tine acasa? Daca alegi placerea ta, atunci mai bine treci la cichlidae, ca alea au aceleasi gusturi ca si tine. Daca vrei placerea pestilor si pastrezi pestii care ii ai acum, atunci pune plante si tot ce au nevoie acestea sa se dezvolte normal.
|
 |
|
|
|
la schimburile de apa, era declorinata apa care ai introdus-o?
Incearca sa faci un schimb masiv de apa (60-90 litri) o data pe saptamana... schimburile zilnice de 20 litri nu te vor ajuta prea mult ca intre timp pestii mananca si kk
De asemenea cand aspiri apa incearca sa o tragi cat mai aproape de langa nisip, din colturi, unde se poate aduna mizeria facuta de pesti.
|
 |
|
|
|
Bine ai venit!
Cauta pe forum ciclul azotului si incearca sa il intelegi.
Testele 6 in 1 nu sunt foarte exacte dar sunt ok asa orientativ.
Un schimb de 20 din 180 (11%) e aproape nimic... asa cum ai si observat pe teste. De la un schimb de 35-50% se observa diferente semnificative
NO2 poate sa creasca dupa ciclul initial daca faci modificari in acvariu (adaugari de alte vietati, curatari de filtru, scoatere de decoratii, etc)
|
 |
|
|
Incearca aici:
Sysmex Belgium N.V.
Hoeilaart, Belgium
Tel: 32 2 769 7474
info@sysmex.be
www.sysmex.be
---
Rom Tech Srl
Sibiu, Romania
Tel: 0040-21-327-2294
romtech@asconet.ro
www.romtech.ro
Caci spune ca vand OEM dar si "and are available as off-the-shelf (standard) models or custom designed for the specific application."
L.E. Pe site-ul lor nu poti cumpara caci ei sunt producatorii, dar au distribuitori nationali de la care ar trebui sa poti cumpara pompele standard si ti-am pus mai sus adresele din Belgia si Romania... ca nu stiu pe unde iti duci veacul mai mult
Vezi ca la fiecare model au doua tipuri, cele care lucreaza pentru vacuum si cele care lucreaza pentru presiune. Daca vorbesti cu ei sa nu uiti sa specifici de care vrei... si poate au si ceva model cu un debit de max 1 cc/s... cam asa cred ca ti-ar fi potrivit pentru bec
|
 |
|
|
O mini-pompa de aer cu dozarea prin acul unei seringi de 1ml... dar nu stiu cum ai putea face mini-pompa... eventual din ceva mini-ventilator.
L.E. Ce am gasit asa ready made e modelul 15, AAA Series Micro Air Pump de la Sensidyne, dar nici asta cel mai mic model al lor nu scade sub 4ml/sec... care cred ca e prea mult
|
 |
|
|
Un up-date la Fundamentalis - Electric Aquarium? Cum se dezvolta planta? Alge? 
|
 |
|
|
|
Sunt de acord cu narcis, cu completarea ca ai putea sa scoti plantele de acum si sa le pui in acvariul mare (sigur nu rezista la sare - din experienta mea)... numai ca acest parazit fiind inrudit cu algele, sa nu care cumva sa il duci si in acvariul mare... eventual cauta ceva metoda de a deparazita plantele inainte de a le muta... nu stiu cu ce... parca viulian facuse ceva asemanator recent, dar nu mai stiu cu ce substanta/metoda.
Cititnd acum mai sus am vazut ca Grigore era speriat de aparatul foto... e posibil sa fi fost stresat de ceva mai demult si pe fondul stresului si a imunitatii scazute sa ii fi aparut parazitii. Oricum fondul genetic la betta ce se gaseste la noi e praf... si eu ma gandesc serios pentru urmatorul betta sa imi aduc ceva de pe dincolo..
|
 |
|
|