[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: naitsirc
Forum Index » Profile for naitsirc » Messages posted by naitsirc
Descrie ce mai ai acolo, incepand cu descrierea acvariului si terminand cu vietuitoarele... tot.
Nu stiu daca se gaseste la zoomania, dar ti-am dat un link mai sus de unde il poti comanda, sau cel putin sa vezi cum arata produsul ca sa stii ce sa le ceri daca mergi la zoomania.
Da, trebuie sa ai apa in numarator ca sa vezi bulele... cam 1-2 bule/sec ar trebui sa fie ok pentru vietati. Dar cel mai bun e un indicator permanent de CO2
Plantele easy sunt o categorie de plante care se intretin mai usor.
Aici ai un mic index de plante mai cunoscute, poti sa te uiti sa vezi cam care sunt easy dintre ele
http://www.aquaticplantcentral.com/forumapc/plantfinder/all.php
De unde ai facut rost de Marsilea? Ca eu nu am gasit nici in curtea faraonului
Pe unde scapa? prin filet sau prin spatele piulitei?
Bine ai venit!
Hai cu lista intr-un topic nou la Coltul incepatorului si vedem... 10 specii e cam mult intr-un singur acvariu, dar mai negociem
Da, asa credeam si eu ca e bacopa si ma intrebam de ce mai cumperi bacopa si nu o inmultesti pe asta... cu CO2 o sa se dezvolte mai rapid.
Langa peretele din dreapta-centru, ce plante sunt?
Bacopa sunt de multe feluri... de care iti aduci?
lazarginel wrote:Acuma am pus Dupla Root
Asta nu era pe vremea cind am setat eu acvariul
Vom vedea ce iese
Va mai tin la curent cu detalii

Eu acum am dat de acest proiect... ai mai continuat? Detalii despre Dupla Root?
Ehei, din noiembrie am mai deprins si eu cateva din tainele plantatului...

Plante am cumparat din Oradea doar de la Animax din Lotus: Bacopa monnieri.
Restul le-am cumparat de la ReBella sau le-am primit de la hungri si le-am inmultit.

Ai un pm de la mine
Cred ca niste fotografii cu acel "loc din spate" ar fi edificatoare... si niste masuratori. Teoretic se poate, practic - depinde de ce ai tu acolo
Ma incumet eu sa iti spun cate ceva:
- betta (cel putin ce se gaseste pe la noi) e cam sensibil la conditiile apei si nu as recomada sa fie introdus intr-un acvariu neciclat.
- daca ochiul e umflat e pop-eye si gasesti multe explicatii despre asta pe google daca cauti "pop-eye fish" - nu e o boala in sine ci e un semn ca sunt alte probleme in interior: infectie bacteriana, calitate proasta a apei, carente de vitamina A in alimentatie, etc.
Rotala sp Nanjenshan
image
image
image
Pune perdea de aer, daca tie iti place, pune si plante... dar dupa 2-3 saptamani de la plantare sa ne arati niste poze cu plantele ca sa ne dam si noi seama cum le merge. De asemenea sa speram ca pestisorii nu vor fi stresati de perdeaua de aer ci vor fi innebuniti dupa bule ca si pestisorii din "finding nemo"
Bine ai venit.
Te asteptam cu o locatie la profil... si cu intrebarile
Eu am crescut 2 pui de anubias nana petite legati de o buturuga si varfurile radacinilor lor erau cam la 7-8 cm deasupra substratului. S-au dezvoltat asa cam 6 luni, timp in care au crescut in inaltime dar au si scos 3 pui mai mici. Recent (de aproape 2 saptamani) i-am re-legat pe toti pe o cioata mai mica cu varfurile radacinilor la aprox. 1-2 cm deasupra substratului. Sunt curios si eu cum se vor dezvolta de acum incolo.
Detalii, detalii.... de cand e acvariul, ce litraj, cati si ce pesti ai in el, plantat sau nu, faci aditie de CO2 sau nu, ai observat sa fie terorizat de alti pesti, ai observat sa tremure sau sa aiba puncte mici albe pe el sau solzii zburliti, etc. etc.

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/62.page#p343
Un motiv ar putea fi filtrele in cazul in care acestea sunt subdimensionate fata de volumul acvariului si nu fac fata sa filtreze suficient apa. Un alt motiv ar putea fi modul de aerare a apei (mai exact de neaerare a ei). Un alt motiv ar putea fi circulatia defectuoasa a apei astfel ca se acumuleaza mizeriile pestilor undeva si nu ajung la absorbtia filtrelor.... Incearca sa le elimini pe rand.
Cam ce debite au cele doua filtre interne? Plante ai? Daca da, cu ce fertilizezi? Ce substrat/decor ai? O poza cu acvariul sa vedem cum arata apa?

Forum Index » Profile for naitsirc » Messages posted by naitsirc
Go to: