| Message |
|
|
|
Salvinia natans
|
 |
|
|
|
Rotala nanjenshan cu lastari noi - dupa ce am injumatatit-o.
|
 |
|
|
|
Anubias nana petite, Echinodorus tenellus.
|
 |
|
|
|
Un up-date.
|
 |
|
|
scorpionul wrote:PS: pentru amatorii de maxiacvarii plantate, la viitorul meu acvariu cotele sunt: 130/65/55 (L,l,h ca sa inteleaga toata lumea), dar asta este alta poveste.
Eu ma abonez de pe acum la viitorul topic al acestui acvariu
|
 |
|
|
|
Frumoasa jungla, imi place.
Ce planta e aia in mijloc care perleaza asa abundent?
|
 |
|
|
Mi-a luat Stefan vorba din gura: asteptam continuarea
Si daca treci la cel de 500 si il arunci pe asta... sa imi spui unde il arunci... ca poate trec si eu la un 160
|
 |
|
|
|
Oh, Corydoras-ii sigur nu mananca un guppy viu... eventual unul mort, de pe substrat sau de prin vre-un colt de acvariu purtat acolo de curentii apei, dupa ce a murit.
|
 |
|
|
Intotdeauna:
- Pestele mare il mananca pe cel mic;
- Pestele sanatos il mananca pe cel bolnav;
- Pestele viu il mananca pe cel mort.
lucky2004alex wrote:Nu mai inteleg care e faza...
Care faza nu o intelegi din ce ti-au scris colegii mai sus?
|
 |
|
|
|
Rezervata pana vineri la amiaza.
|
 |
|
|
|
Donez ceratopteris cornuta, una bucata, cam 12 cm cu puiuti mici pe ea doar in Oradea.
|
 |
|
|
fakemoth wrote:Pomacea au zburat in acvariul mic pentru ca mi-au ras gazonul - am crezut ca are probleme poate de la sare si temperatura (anti gris event) cand colo l-am prins pe un porcovete de melc misterios criptic stand cu firul de Cuba in gura, mama lui!
 Tare... oricum, daca mai ai gris event pe viitor, e bine de evitat sarea in acvariul plantat.
|
 |
|
|
Incearca sa schimbi cam 30-50% din apa, saptamanal si apoi scrie-ne daca apar schimbari in culoarea apei.
Despre tanin poti citi aici cate ceva pe scurt.
|
 |
|
|
|
Stefan31, daca vrei sa cumperi ceva, scrii la sectiunea "cumparari" ceea ce vrei sa cumperi si astepti ofertele... nu scrii aiurea pe unde apuci!
Claus, acele teste nu sunt precise, sunt o solutie de urgenta... cel mai bine e sa cauti teste lichide.
|
 |
|
|
|
Cati litri are acvariul in care ai aceasta problema? Cate ore pe zi functioneaza lumina? Iti mai bate si soarele de afara in acvariu pe parcursul zilei? Ai ceva cioata care iti lasa tanin in apa?
Nu am inteles faza: "sus in spatele acvariului"... poti detalia putin?
Cam rar schimbul de apa la 2 saptamani... si cam mic tinand cont de intervalul mare de timp...
|
 |
|
|
|
Pot sta din foarte multe motive... da detalii ce ai pe acolo, ce temp are apa, etc.
|
 |
|
|
|
Schimba out-ul de la filtru... nu e nevoie sa "cada" apa in acvariu... e suficienta o valurire usoara a suprafetei apei pentru oxigenare, daca ai si ceva plante in acvariu.
Filtrul nu trebuie oprit!
Se poate opri pentru foarte scurt timp cat il cureti asa cum a spus Iulian mai sus, sau cand tunzi plantele din acvariu (ca e mai usor sa vezi ce faci acolo). In rest trebuie sa mearga non-stop.
De cati W e lumina? Poate e prea multa lumina, de aia se fac tot acolo algele... si cate ore functioneaza/zi lumina?
|
 |
|
|
Ar putea sa o puna la sectiunea vanzari cu plata pe card/paypal
Si eu vreau daca este disponibila.
|
 |
|
|
As inlocui piatra cu o tufa de eriocaulon cinereum... poate nu chiar acum, ci cand mai cresc plantele...
 Felicitari pentru rabdarea cu atata HC
|
 |
|
|
Daca vrei ca acvariul sa fie plantat ai nevoie de un substrat care sa contina: substrat fertil + pietris cu granulatia de 2-4 mm. Substratul fertil ar trebui sa aiba un minim 3 cm, dar poate varia in functie de ce forme de relief vrei sa creezi in acvariu. Substratul de pietris ar trebui sa fie cam 1 cm peste cel fertil.
Pentru lumina ai nevoie cam de 1W/l daca acvariul e plantat abundent. E bine sa iti faci lumina la 1W/L dar sa poti aprinde tuburile separat in functie de necesitati. O lista cu dimensiunile tuburilor este pe forum aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/2163.page#p159438
|
 |
|
|