| Message |
|
|
|
Sa nu fierbi apa... doar las-o sa stea la declorinat cel putin 24h si poti sa faci schimburi mici si la 3-4 zile daca ai probleme cu apa.
Te-ai gandit la posibilitatea ca sa fi cumparat pestii bolnavi?
Testele ar trebui sa le gasesti la petshop sau pe site-uri care vand produse pentru acvarii.
|
 |
|
|
Wow... asta da raspuns
In naivitatea mea am crezut ca plantele o sa vina asa la dimensiuni de 3-4 cm si pe masura ce o sa creasca o sa ma decid ce las si ce scot... dar m-am speriat si eu cand am vazut cate sunt, si nu am plantat decat cam jumatate din ele pentru ca nu aveam loc prea mult. Inca nu le-am invatat toate dupa denumire, dar o sa ma uit in dictionarul ce mi l-am facut in excel si o sa iti spun maine ce si cate am plantat din fiecare.
Pentru ca sunt incepator si nu am experienta (doar negativa) cu pestii m-am decis sa populez acvariul cu un singur Betta mascul pe care ma gandeam sa il tin la o temperatura de 26-27.
Deci o sa revin maine cu detalii despre ce am plantat, ca sa ai o imagine mai clara despre "ciorba" mea, si sa imi dai ceva sugestii ce sa las si ce nu.
|
 |
|
|
|
Ti-am trimis PM un id de mess unde sa mai incerci.
|
 |
|
|
|
Intreaba pe ReBella de flame moss.
|
 |
|
|
Si eu am cumparat plante si radacina de la ReBella
http://www.acvariu.ro/forum/user/profile/1542.page
|
 |
|
|
Multumesc viulian,
Am vazut tehnica din video.
Cat despre plante, le-am comandat la o colega de pe forum, si am mers pe "mana" ei - in sensul ca am rugat-o pe ea sa imi faca o configuratie potrivita de plante pentru un incepator ca mine. Mi-a trimis lista cu numele lor, si aseara asta am facut sa caut pentru fiecare ce necesitate de lumina si temperatura are, si mi-am facut un excel cu poze si informatii pentru fiecare (sa nu radeti de mine... prea mult)... asta pana o sa le invat mai bine.
Dupa ce o sa-l plantez, sper sa-mi fac curaj sa pun si poze
|
 |
|
|
|
Posibile cauze:
- prea multa mancare... o singura data pe zi e suficient.
- prea repede pusi in acvariu (dupa 9 zile) vezi ciclul azotului... cam dupa 20 zile trebuiau pusi
La fel spun si eu ca si kirucd, schimburi de apa mai dese (ai putea sa schimbi si la 3-4 zile) si fi mai zgarcit cu mancarea - se pare ca de foame nu prea mor pestii asa usor... dar de prea multa mancare, da.
Daca reusesti sa gasesti teste pt apa, te vor ajuta colegii mai concret in functie de chimia apei din acvariul tau.
L.E. din ce am citit pe aici, solutiile astea pt start rapid nu prea sunt recomandate.
|
 |
|
|
|
Bine ai venit pe aici. Poate treci si pe la rubrica despre noi.
La ce temperatura mentii apa? Ce variatii de temperatura ai avut cand ai schimbat-o?
|
 |
|
|
Maine imi vin plantele si o radacina
Ceratopteris cornuta -1 buc
Anubias nana "petite" - 2 buc
Hydrocotyle Leucocephala - 5 buc
Hygrophylla polysperma - 10 buc
Hemianthus Micranthemoides - 5 buc
Pistia - 5 buc
Moss - 1 gramajoara
Micranthemum Umbrosum - 5 buc
Nimphaea micrantha - 1 buc
Egeria densa
Egeria najas
Sugestii de amplasare a plantelor?
|
 |
|
|
 cel roz l-am aruncat. am luat maro si negru... ca sa fie cat mai apropiat de cel din orezariile din asia, caci vreau sa iau un betta mascul.
Pentru ca nu am plantat nici un acvariu pana acum, pentru mine intrebarea de mai sus era esentiala, desi pentru majoritatea pare puerila... totusi aici inca e coltul incepatorilor  si apreciez foarte mult pe cei care se pleaca la nivelul "clasei intai" cu rabdare, si arunca cate un sfat bun.
Am citit in unele parti ca trebuie plantat acvariul si apoi pusa apa, in alte parti ca trebuie pusa apa si dupa o saptamana plantele... asa ca eram cam confuz.
|
 |
|
|
|
Multumesc, Alber
|
 |
|
|
2 ore, 14 vizualizari, nici-un raspuns... 
|
 |
|
|
Am reusit sa scap de pesti (în sensul ca au murit  ca nu le-am gasit o gazda). Am cumparat substrat fertil, astept pe marti-miercuri sa îmi vina plantele si ma apuc de ciclat asa cum trebuie.
Întrebare: pun întâi plantele si apoi apa, sau întâi apa si apoi plantele?
|
 |
|
|
 ... au murit... se poate inchide/sterge topicul.
|
 |
|
|
Voi incerca sa cumpar plantele de la cei care le vand pe forum, ca sa beneficiez si de sfaturi de intretinere a lor
Am ochit-o deja pe ReBella... dar sper sa reusesc sa gasesc pe cineva sa ma scape de pestii actuali ca sa pot reseta acvariul. Imi e mila sa ii dau la pisica, mai ales ca e vina mea nu a lor.
|
 |
|
|
|
Din ce am vazut pe internet, imi plac si endleri si microrasbora... sper sa ii gasesc prin Oradea.
|
 |
|
|
|
multumesc
|
 |
|
|
|
am tot citit de substrat fertil pentru plante... dar nu inteleg: trebuie sa pun pamant sub pietris ca sa se prinda plantele? Daca da, de care pamant? Va rog sa imi explicati acest detaliu
|
 |
|
|
|
au mai ramas doar molly si xifo
|
 |
|
|
cirotariu wrote:Salut tizule (scris invers  ). Pentru creveti trebuie sa te invarti de niscai plante gen muschi, ferigi, sa le prinzi de o cioata mica sau de o piatra, sa aiba unde sa se ascunda. ...
Buna,
Pentru muschi, trebuie sa caut ceva muschi special care creste subacvatic, sau e bun orice muschi gasesc? De ex stau la casa si am incalzirea pe lemne... si am niste bucati de stejar cu ceva muschi frumos pe ele... il pot folosi?
|
 |
|
|