| Message |
|
|
|
Nu stiu ce sa iti spun de culoare... dar inca o chestie... nu stiu daca ii face bine sa il tot pui inapoi in acvariu in fiecare seara... adica nu stiu daca mutatul asta des nu il streseaza si in special la betta: stres => imunitate scazuta => hrana pentru paraziti
Nu mai tin minte daca mai aveai si alte vietati cu Grigore in acelasi bazin? Daca da, se pare ca va trebui sa faci un tratament in bazin caci e contagioasa problema.
|
 |
|
|
Imi pare rau sa aud ca Grigore e bolnav... sper sa isi revina cat mai repede. Nu am trecut cu al meu prin asa ceva, dar uite aici un link... poate l-ai citit deja. Pe langa sare, se pare ca trebuie sa il tii la intuneric si sa cresti temperatura pe la 27-28
|
 |
|
|
Superb.
Trebuie sa iti iei o cusca pentru Nemo cand mai filmezi
|
 |
|
|
Porcu wrote:Se pare ca se aduna oradenii .....
Si cand te gandesti ca am fost colegi de clasa 8 ani iar apoi nu am mai stiut unul de altul vreme de 20 de ani... si ne-am regasit acum pe forumul acvariu.ro... tare, nu?
Si, apropo de acvariile tatalui lui Horia... la el am vazut primul acvariu din viata mea si de atunci mi-a intrat microboo™ in subconstient.
|
 |
|
|
|
Zic si eu ceva: pentru 4 litri/saptamana nu se poate cu o instalatie DIY sa isi distileze singur?
|
 |
|
|
koala wrote: S-ar putea ca algele care pe el l-au deranjat, pe mine sa ma incante... tine cont ca va fi un bazin fara corali, deci cateva alge verzi pe pietre si pereti nu vor fi o nenorocire... imi iau arici, imi iau pesti "curatatori". Cat de rau poate fi?
Am vazut recent o filmare cu un excelent mancator exclusiv de alge marine:
Manatee
Singura problema cu el e ca poate sa creasca pana la 4m si 600kg... dar uita-te si la partea buna: nu mai tai porc de Craciun
|
 |
|
|
|
Ia te uita inca un hunedorean venit in Oradea.
Bine ai venit, si ape limpezi!
|
 |
|
|
|
E mai buna decat deloc, dar nu se compara cu un sistem presurizat (CO2 la butelie)
Eu nu am folosit aceste bombe din comert (asa ca ii las pe cei care le folosesc sa isi dea cu parerea despre ele) ci mi-am facut eu una care functioneaza pe baza reactiei dintre drojdie si zahar, cu un catalizator negativ (inhibitor): gelatina.
|
 |
|
|
Pai asta e tot bomba, doar ca e de firma nu DIY
Pana mai rezolvi din inghesuiala de vietati, iti recomand sa schimbi cam 30-40% din apa, cam la 4-5 zile... asta ca sa eviti problemele. Desigur cred ca stii ca apa trebuie sa fie declorinata, apropiata de temperatura din acvariu, nu speli filtrul in apa de la robinet, etc, etc.
|
 |
|
|
Bine ai venit.
Vad ca iti cunosti deficientele, asa ca nu le mai repet si eu. Cat de des faci schimburile de apa si in ce cantitate?
Sistem de CO2 la 40Lei (in afara de traditionala bomba)  as vrea si eu asa ceva  - dar asta doar daca isi face careva pomana cu noi
La aglomeratia de vietuitoare de acolo, cred ca ar trebui sa mai inghesui niste plante sa te mai ajute cu calitatea apei
Ah, si nu uita sa iti treci locatia la profil
|
 |
|
|
Stefan, dintr-un accident am ajuns si eu la vreo 3b/s si indicatorul pe galben pentru vreo 5-6 ore... corydorasii i-am pierdut in cateva zile de la accident  dar betta a supravietuit fara sechele. Asa ca daca are vietuitoare, mai bine sa ramana undeva intre verde si galben... parerea mea.
|
 |
|
|
Uite un topic mai vechi pe aceasta tema... initiat de cineva care a devenit un maestru premiat intre timp: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/13646.page - poate iti foloseste.
hungri wrote:Mie mi se pare cam putin substrat 2.5 l la 112 litri.
 2.5l la 112l ~ 9 mm de aquabasis... prea putin substrat fertil.
|
 |
|
|
 E drept ca la mine era deja la 1b/s cand am pus indicatorul in acvariu... dar daca te uiti si pe prospectul indicatorului scrie ( scriu din amintire, nu il am in fata) ca va incepe sa isi schimbe culoarea dupa aprox 2 ore dar se va stabiliza dupa 4-5 ore, in functie si de marimea acvariului, distanta fata de difuzor, curentii de apa, etc.
|
 |
|
|
|
trebuia sa mai astepti, e normal sa fie inca albastru dupa "cam" 2 ore, dar daca ai marit debitul nu o sa stii daca s-a inverzit din cauza debitului marit sau nu... la mine s-a stabilizat pe verde dupa vreo 4-5 ore... fara sa umblu la debit
|
 |
|
|
Cu asta, Faraonul e ca si scos din competitie... Mai are sanse doar cu o cutie de chibrituri
L.E.
viulian wrote:Am in minte un sistem din asta cu 3 becuri, ma gandesc acum la o structura in care sa prind becurile (3 la numar) si sa aibe si un pic de profunzime dar si ideea aceea a gradinilor japoneze cu o piatra mare si 2 mai mici.
Poate gasesc un bec mai mare un pic.
O finete din asta merita o lumina pe masura:

|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Arunca un ochi si peste topicul colegului http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/80/19550.page ca sa vezi cum a lipit el
Tudor wrote:Din pacate dimensiunile sticlei nu imi permit aceasta manevra, e musai sa le lipesc peste fund.
Mai bine duci sticla de jos la slefuit/taiat sa iti intre incadrata intre fetele laterale, daca le-ai achizitionat deja.
|
 |
|
|
1. Evaporarea scade temperatura... pentru asta ai nevoie de ventilator
2. spirala cu apa mai rece de la retea
3. Chiller
4. Aer conditionat
Mai sunt si alte metode incercate si descrise pe forum... cauta si vezi la fiecare avantaje si dezavantaje
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Cauta pe forum, sunt multe topicuri care contin mai multe sau mai putine informatii despre reproducere la betta... De ex asta e unul dintre ele, luat asa la repezeala: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/802.page#p35477
Chiar zilele astea un coleg a pus pe forum o carte despre betta si are acolo informatii si despre reproducerea la betta, doar ca e in limba engleza...
Stiu ca e mai usor sa te dai batut decat sa te documentezi, dar cred ca e mai interesanta provocarea decat regretele
|
 |
|
|