[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Cateva sfaturi  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
mihaibaciu
Member
[Avatar]

IP:

Salut,am revenit din nou pe forum....pentru ca am nevoie de cateva sfaturi.
Sambata ma duc sa imi iau un neon pentru acvariu...am cautat pe net si mia dat ca la un acvariu de 80 l cat are acvariul meu imi trebuie un neon de 36w
Si o sa imi iau si un filtru...zik eu de vreo 6-700 l pe ora.v
Vreau ca pana atunci sa imi dati cateva sfaturi despre ce marca de fitru sa imi iau care stiti voi ca rezista...am uitat sa mentionez ca o sa iau un filtru intern....cam pana in 80 lei?e putin?
Pe net am gasit cv ce imi place da nu stiu daca voi gasi prin Focsani ce am gasit pe net
Am pus o poza cu filtrul care lam gasit si mar interesa
[Thumb - resun_filtru_sp_2500.jpg]

sorinnico
Member
[Avatar]

IP:

Legat de neon uite aici o lista. Neoanele de 36w sunt de 120 si de 97 cm. Probabil acvariul tau de 80 de litri are mai putin in lungime. Bafta!
[Yahoo!]
mihaibaciu
Member
[Avatar]

IP:

da...are 80 cm lungime
naitsirc
Senior member
[Avatar]

IP:

Daca te uiti in link-ul de mai sus in postarea lui lofty sau a lui scorpionul, ai sa vezi ca sunt tuburi T5 de 35 W la 742 mm

Don't only practice your art, but force your way into its secrets, for it and knowledge can raise men to the Divine - Ludwig van Beethoven
[Yahoo!]
flash gordon
Member
[Avatar]

IP:

Salut.Eu am doua becuri Philips de 23 de w fiecare 6500k(am uitat sa precizez ca acvariul meu are 76 litri sau 20 galoane cu se spune pe aici ).In legatura cu filtrele cred ca cele mai bune sunt de la Eheim si Fluval(parerea mea de incepator )Eu am doua filtre :
Unul de la Fluval U 2(400l/h) daca nu ma insel si unul de la Aqua clear 30 de (114l/h).
Ape limpezi !
[Yahoo!]
mihaibaciu
Member
[Avatar]

IP:

Mersi
sebyup
Junior member
[Avatar]

IP:

Mai cu intarziere iti spun si eu o parere...dar mai bine mai tarziu decat niciodata. Modelul de filtru pe care l-ai pus acolo e de la Resun. Eu am resun SP 1200 la acvariu de 100 litri. E foarte puternic, are 700 l/h si efectiv iti zboara pestii prin acvariu. Abia dupa ce l-am luat mi-am dat seama ca e mare, si am redus debitul cu inele ceramice in locul celor de plastic din interior si e mult mai bine. Din punct de vedere al raportului eficacitate/pret eu il recomand, daca vrei sa mergi pe aceasta marca ia un SP 1100 de 500 l/h. Succes !
mihaibaciu
Member
[Avatar]

IP:

am cumpara!Miam luat un Aquael Fan 2 .are 450 l pe h si am dat 80 lei pe el
mihaibaciu
Member
[Avatar]

IP:

Buna seara....revin cu inca o rugaminte la voi..,cei care aveti radacini dinacelea mari care sunt puse in acvariu...de unde le aveti...sunt radacini reale adica din lemn ,din copaci sau e facuta special?
Alexandru Bazavan
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut.O parte dintre noi le luam din magazin,altii le iau chiar din padure.Sunt cioate de la vita de vie(de obicei).
Oricum,in ambele variante,trebuie sa fierbi mult si bine la ele.

Comentariu in acvariu
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/18880.page
Betta:o noua pasiune
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/23023.page
Un nou proiect: 30 de metri cubi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/24920.page

[Email] [Yahoo!] [MSN]
flash gordon
Member
[Avatar]

IP:

mihaibaciu wrote:Buna seara....revin cu inca o rugaminte la voi..,cei care aveti radacini dinacelea mari care sunt puse in acvariu...de unde le aveti...sunt radacini reale adica din lemn ,din copaci sau e facuta special?

Sall.Acele radacini se pot cumpara dar se pot lua si din natura cum a spus si colegul mai sus.Eu mi-am cumparat am fiert la ele de m-am plictisit si taninul(taninul este substanta ce iese din buturuga de culoare maro inchis) tot nu a iesit din ea.Asa ca am renuntat.Dar am inteles ca alti colegi au fiert buturuga in apa cu sare apoi au lasat la desarat.Eu am decorat acvariul meu cu pietre si plante si dupa parerea mea este ok (gusturile nu se discuta) .
[Yahoo!]
mihaibaciu
Member
[Avatar]

IP:

BUN...da ce ziceti de filtru?
flash gordon
Member
[Avatar]

IP:

mihaibaciu wrote:BUN...da ce ziceti de filtru?
[/quote
Sall.Sper sa fie bun,eu am unul de la Fluval si unul de la Aqua clear.La acvariul tau cred ca face fata.
Ape limpezi!
[Yahoo!]
HumanFace
Senior member
[Avatar]

IP:

Filtrul acela e bun pentru filtrarea mecanica, la cea biologica e de doi bani ;) .
Poti folosi insa pompa ca sa faci un filtru extern sau sa bricolezi ceva de genul acesta (eu am si e destul de ok. Poti sa-l faci dintr-o bucata de plastic indoita la un ungi de 90*, cu gauri pentru in si out si sa-l lipesti cu silicon in acvariu. Umple-l cu sera siporax si putin burete).

Ape limpezi!

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40/13235.page Amazon
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20174.page Nano plantat
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/80/16583.page Nanoreef

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: